Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Nadmanganian potasu stosowałam dwa lata temu, w zeszłym roku zapomniałam ;:223 ale już w tym muszę koniecznie dać każdemu, może jak będziesz swoim aplikowała to przypomnisz nam wszystkim o tym ;:196
Mikoryzę stosowałam chyba do wszystkich rodzajów roślin i nie wiem czy to cokolwiek dało ;:219
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, tylko ścieżki kamiennej za blisko nie zrób , bo nie będziesz mogła rabat powiększać ;:306. Szczerze powiem, choć raczej nie pcham się do urządzania czyichś ogrodów, że po obu stronach te ścieżki prowadzącej do domu, chyba też bym rabatki zrobiła, może kwiatowe z żagwinem i fajnymi płożakami, albo miniaturowymi berberyskami, co myślisz Gosia? Można się wtrącić? ;:196 Jak nie , to uciekam :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Oj Gosieńko ,co za piękne widoczki zapodajesz .Planowanie pomaga ci przetrwać ciężkie czasy :uszy
Ja też mam plany ,ale nieco mniejsze ,bo ciasno u mnie bardzo .Powojników tez mam kilkanaście ,więc na razie czekam ,chociaż kilka wpadło mi w oko .Pewnie skuszę się i ja ;:224 ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pomysł Kasi mi się podoba :D Fleszowi kółka wcale nie przeszkadzają ;:306 Tylko ja pewnie przy ścieżce brukowanej posadziłabym niskie róże rabatowe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko, chyba nie mam innego wyjścia jak kamień, z którego mam zrobione schodki. Własnie ze względu na koszt nie mam jeszcze tej ścieżki. Na razie chcę zmienić trawnik z tyłu domu. Ścieżka zatem w dalszej perspektywie

Anitko, skrzynie zrobił mój tata z desek. Na razie rośnie tam winobluszcz, bo zasłania taras od sąsiadów. Ale już teraz bardzo się rozrósł, wię mogę wyrzucić prawie wszystkie sadzonki i zostawić tylko 2. I będę myślałam jak obsadzić te skrzynie. Pewnie pójdą tam hosty i liliowce.

Kasiu, myślałam nad rabatą, ale nie wzdłuż chodnika, ale tylko w tym małym trójkącie. po obu stronach ścieżki. Nie wiem, czy zajęcie całej tej przestrzeni nie byłoby przesadą. Wydaje mi się, że powionnam zająć tę przestrzeń symetrycznie i niezbyt ekspansywnie.

Obrazek

Obrazek

A co do ścieżki to niestety muszę poprowadzić zgodnie ze ścieżkami Flesza. Stąd moja wersja ułożenia kamieni.

Maju, też wtykam nadmanganian wtedy kiedy mi się przypomni. Nie trzeba koniecznie na wiosnę. Chociaż wiadomo, że to wtedy profilaktyka. Ale obiecuję, że jak tylko będę to robiła to napiszę.
Mam takie samo odczucie co do mykoryzy.

Ivonka, pewnie, że możesz się wypowiedzieć. Im więcej głosów tym lepiej.
Ścieżkę muszę niestety zrobić tam gdzie biega Flesz, czyli tam gdzie trawa zazwyczaj jest wydeptana. Nie mogę zabudować całego chodnika, bo to często miejsce biegania nie tylko zwierzaków, ale i dzieci. Za to myśłam o zagospodarowaniu tych trójkątów, które pokazałam wyżej Kasi. Bałam się przede wszystkim, czy nie przesadzę z ilością rabat.
Zaproponowane roślinki podobają mi się. Ja jeszcze dodałabym bukszpany i trawki

Ewa, fajnie, że już z nami jesteś. U Ciebie już chyba naprawdę nie ma gdzie sadzić. Tam każdy centymetr jest zagospodarowany. Jak ja bym tak chciała. Niestety mój m. nie zniósłby takiego ogrodu. On lubi przestrzeń.
Moim marzeniem jest przede wszystkim Rouguchi. Jest śliczny.

Ewa, wiem, że róże to Twoja miłość. :D
Ja chciałbym stonować tę część. Ale może? ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To Ty oczyma duszy musisz zobaczyć, co i gdzie powinno rosnąć :D Skoro chodzi przede wszystkim o to, żeby uporządkować psie ścieżki, to Twój pomysł najlepszy. Rabaty będzie można nieco poszerzyć ;:224
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Fleszowe ścieżki - fajny pomysł wyłożyć kamieniami tylko czy Flesz się za to nie obrazi bo woli biegać po miękkim ;:173
Ten chodniczek do drzwi powinien otrzymać jakąś oprawę żeby wyglądał zachęcająco i jednocześnie reprezentacyjnie, a co będzie tam rosło to już sama musisz zdecydować, my możemy tylko uzupełnić koncepcję. :uszy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Małgosiu, nowe ścieżki umożliwiają poszerzenie rabat, super!
Kamień to świetny wybór, spójne materiały w ogrodzie dadzą fajny efekt ;:333
Flesz też będzie zadowolony :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór, Gosiu!
Jak sytuacja pogodowa? U mnie dziś dużo nasypało białego :roll:
Plany świetne - już mi się podoba zarys nowych ścieżek! Kamień w Twoim ogrodzie świetnie pasuje.
Mam ciągle wrażenie, że odkrywam nowe zakątki Twojego zakątka... zadziwiasz mnie nimi :)
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Ja popieram Ewę ,obsadzenie tego chodniczka wejściowe aż się prosi o róże. ;:138
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu czytam ściezka w planach ;:173 .Ciekawa jestem co wymyślisz.
Chcialam spytać o krwawnik, jak on się u Ciebie sprawuje?
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Gosiu ja też jestem ciekawy co z tą ścieżką :D Rabaty sa piękne ;:oj
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Ja wiem o czy mówisz z tymi ścieżkami! :;230 Mam to samo u siebie: i z pasami i kotami! Nawet na skalniaku układałam kamienie tak, żeby podpasować kociskom.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, tylko te oczy chyba zaćma pokryła bo coś nie mogę zobaczyć. ;:306
Własnie o to chodzi, żeby zakryć wydeptany trawnik.
Poszerzanie rabatek, mój m. by mi dał ;:14 ;:306

Maju, Flesz początkowo nie chce chodzić po takich ścieżkach. Nie wiem, czy pamiętasz jak robiłam chodniczek pod płotem specjalnie dla niego, żeby mi błota jak najmniej do domu przynosił. Początkowo obraził się. Teraz śmiga po nim aż miło.
Nawet ze schodków zaczął korzystać. A bałam się, że mimo, że zrobiłam rabatkę przy nich to będzie dalej mi wydeptywał koło niej ścieżkę.
Wszyscy mi radzą, żebym coś posadziła w tym miejscu. Mam ochotę, ale u mnie jak zwykle największy problem to m. Ale może się uda? Tylko muszę wymyślić coś bardzo stonowanego.

Kasiu, Flesz może mniej, ale ja na pewno, bo bedzie nosił coraz mniej błota do domu.Już jest spora poprawa. Całkowicie tego nie wyeliminuję, bo musiałabym położyć ścieżkę wzdłuż tylnego ogrodzenia. Ale powoli zastanawiam się, czy nie puścić tam bluszczu. Mam tak pod tujami i Flesz po tym łazi. Może i tam zdałoby to egzamin.

Aga, musisz mnie odwiedzić, żeby się przekonac jak to w rzeczywistości jest. ;:173
Dzisiaj u mnie też dosypało. Jazda z pracy była ciężka. Dobrze, że jechałam późno, było o wiele mniej samochodów.
Kamień to konsekwencja schodków, ale z położeniem go muszę poczekać. Raczej nie będzie to w tym roku

Alu, mój m. nie zniósł by róż w tym miejscu. Muszę posadzić coś bardzo stonowanego.

Aniu, krwawnik u mnie rósł bardzo dobrze, dopóki nie przesadziłam go podczas największych upałów. ;:14
Niestety ja niecierpliwa jestem jak sobie coś wymyślę, to realizuję od razy, jeśli tylko mam środki.

Cześć Kamil :wit
Bardzo mi miło, że moje rabatki przypadły Ci do gustu

Renatko, rozumiesz mnie ;:168
Chciałabym przynajmniej część z tych ścieżek zakamieniować ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kupiłam krwawnika, ale kiedy on będzie taki piękny jak Twój ;:oj
Zdjęcia mokrych różyczek ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”