Wszyscy głośno mówią,że to nasze ogródkowanie to choroba.Pojechałem dzisiaj do szpitala na kontrolę moich pięknych oczek.Pole widzenia.HTR i coś jeszcze czego
wypowiedzieć nie potrafię.Między tym wszystkim tak nagadałem się z panią dr o tulipanach,narcyzach,pierwiosnkach,że przyjechałem do domu bez recepty,parasola i
umówionej następnej wizyty.Jutro znowu muszę tam pojechać.Drogę do domu znalazłem.
Jacek- Wawrzynki bardzo powoli rosną.Ten płożący to
cneorum. Niestety nie rozmnaża się z nasion bo ich nie ma.Próbuję ukorzenić ale to trochę trwa.
Przyciska się gałązkę do ziemi i po roku odcina sadzonkę.
Ewa- Coś na pewno kupię.Muszę mieć trójlista żółtego,łakomym okiem patrzę na pewne paprocie,poluję na skalnicę
Bodensee,kwitnące ciemierniki bo nie
mam cierpliwości czekać aż dorosną.Japońskie cudaki chyba nie,zresztą ja tam nie jestem zarejestrowany ale wiem,że takie grupowe zakupy tam odbywają się.A
pieniążków to ja za dużo nie mam bo co może mieć biedny emeryt.Ty biznesłumen to co innego.Zdjęcie wawrzynka jest z dawnych lat bo póżniej grzyb je pożarł.
Znasz takie coś
Sieversia reptans ?No cudo jest.Trochę mojej emerytury zachachmęciłbym na to.
Genia- Jakieś siewki wiosną znajdę ale ten wawrzynek ma owocki trujące.Wprawdzie w kolorze ostrzegawczym czerwonym ale dla dzieci akurat pięknym.
Iza-Z zakupami tak jak ze spowiedzią.Przyrzekam poprawę i zaraz łubudu,sypią się grzechy.Żona rozgrzeszenia łatwo nie daje.No pewnie,że mam listę.Całe
szczęście,że żona wierzy,że przychodzące paczki są z wymiany.W innym przypadku odseparowałaby mnie od łoża i stołu.
Iwonko- O którego pytasz ?.O wysokiego czy niskiego?.Wysokiego kupiłem na kiermaszu za 15 zł a niskiego na allegro ale ceny nie pamiętam.Siewki wysokiego
pewnie wiosną znajdę natomiast płożącego zrobiłem odkłady tyle,że to długo trwa.
kalina chyba zakwitnie.