Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Alicjo
nasion pysznogłówek nie zbierałam, ale jeśli chciałabyś trochę sadzonek to nie ma sprawy, myślę że i dziewanna by się dla Ciebie znalazła.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

:;230 ale jaja! sztuczne!
Nie wiedziałam,że kury podchodzą do wysiadywania jaj optycznie. Śmieszna,sympatyczna historia.
Ulka kiedyś zastanawiałam się na podkładami kolejowymi w ogródku,ale ktoś mi powiedział,że w upalne lato,może być czuć olej,którymi są nasączone.Czy odczuwałaś kiedyś taki zapach?
Pozdrawiam-Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Ulka ale ubaw,dopiero teraz mogłam pooglądać Wasz ogród.
Cudnie macie ale dlaczego tak daleko od nas,ja to chcę na żywo oglądać a nie tylko na fotkach-pięknych zresztą.
Już mi się wiosny chce a jest u nas paskudnie.
Pozdrawiam Was serdecznie .Teresa
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tryskasz pomysłami ;:138 -kompozycje miodzio ,te warkocze to z jukki :?: .Obramowanie rabat z podkładów niezniszczalne .Mam białą pysznogłówkę, malutka ,ale zakwitła i jasno różową -pogadamy wiosną .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Podkłady kolejowe to świetna rzecz do ogrodu, a Ty wykorzystałaś je bardzo pomysłowo.
Warkoczyki z liści przekwitniętych narcyzów też plotę (chyba oglądałyśmy ten sam angielski program ogrodniczy).
Możesz podać jaka to odmiana dziewanny?
Kurka słodka, piórka ma jak malowane.
Aha, zapomniałam odpowiedzieć na Twoje pytanie. Moja ocynkowana balia jest owalna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu
Pytasz o podkłady, faktycznie czasami trochę tego zapach jest. Ale nie na tyle aby nam to przeszkadzało, nie jest to zapach intensywny, taki minimalny właśnie gdy jest upał. W tym miejscu, które jest na zdjęciu to nigdy zapachu nie wyczułam. Mamy schody z podkładów przed altanką, a tam najczęściej przebywamy z naszymi gośćmi i nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na zapach. Myślę, że czym dłużej te podkłady leżą to chyba mniej, albo prawie nie czuć. Gdy mąż przycinał na odpowiedni wymiar to wtedy ten zapach był odczuwalny.
A ta kurka to chciała do koszyka dołożyć swoje jajeczko i pewnie jak byłoby ich więcej to zabrałaby się do wysiadywania ;:306
Pozdrawiam Cię
Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu witaj
Kochana piszesz że do nas daleko, a to tyle samo co my mamy do Was. W następnym sezonie zapakujesz walizki i w drogę. Ja planuje urlop w maju, więc zapisz w kalendarzu, potem możesz jeszcze wpaść w czerwcu, w lipcu też byłoby miło Cię gościć, a gdybyś jeszcze w sierpniu przybyła to już prawie szczyt marzeń ;:306 , ale ja na serio, byłoby super, a ile mogłybyśmy pogadać i jakieś wypady zrobić :heja, kwiatów nakupować.
Tereniu pomarzyć fajna rzecz, a mi do wiosny aż tak się nie śpieszy, bo my i tak należymy do tych wcześniej urodzonych więc niech nam to życie tak szybko nie leci. Ładuj baterie, bo ani się obejrzysz a wiosna Cię zastanie i znów będziesz zabiegana i zapracowana.
ściskam i ;:196
Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wita Olku
te warkoczyki to nie z jukki, może inny masz pomysł. A pysznogłówki - czy wymienimy ;:333 , już zapisuję a do tematu wrócimy na wiosnę. Dzięki
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu, witam serdecznie
Ta dziewanna to ponoć "olimpijska", w tym roku kupiłam podobną ale o takich liściach mocno omszonych, bardziej siwe liście "kutnerowata"
Te moje plecionki to nie z narcyzów, robię je już wiele, wiele lat, tak długo jak mam ogród. Ta moja balia jest okrągła tak ok. 1 m średnicy, owalną też mam, ale jeszcze nie zagospodarowana, chociaż właściwie tak. Latem stawiam do kojca, napełniam wodą i pieski mogą w niej buszować.
Pozdrowienia z Borów
Ula
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

UlaL pisze:Alicjo
nasion pysznogłówek nie zbierałam, ale jeśli chciałabyś trochę sadzonek to nie ma sprawy, myślę że i dziewanna by się dla Ciebie znalazła.
Uleczko jeśli Ci to nie sprawi kłopotu ,to oczywiście ,żebym chciała :tan
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Ulka - tak pięknie jest u Ciebie, że coraz większą mam ochotę na pokonanie tych 200km i odwiedziny :)
Historia z kurką super ;:306 , też miałam parkę, ale srebrną i właśnie 2 tygodnie temu kogucik ;:118 ;:145 Muszę postarać się o nowego dla wdowy :?
Bardzo zaintrygowały mnie te zagadkowe warkocze ;:24 - może to krokusy, zimowity albo jakieś drobne iryski?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu spaceruję..... spaceruję ...... i po każdym spacerku odkrywam coś nowego, ciekawego i oryginalnego :heja mam niedyskretne pytanie, czy irysy w doniczkach to syberyjskie czy luizjańskie :?: nie potrafię rozpoznać :oops:
Detale w ogrodzie są ;:215 warte do podpatrzenia ;:oj kaczeńce w balii wyglądają pięknie ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Obrazek
Uleńko piękne hostowisko ;:167 Planuję u siebie zrobić taką rabatkę dla cieniolubnych roślinek pod brzozami i choinką ;:215 już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła posadzić roślinki :tan
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo,
Basiu,
Marysiu
Dziewczyny miłe - odpiszę i odpowiem jutro, ponieważ miałam ciężki dzień, dopiero wróciłam do domu. Ale na poprawę nastroju była obowiązkowa wizyta w OBI. Ja chyba wyczułam dzisiejsze przeceny i popatrzcie co nowego do domu przytargałam, oczywiście mój M pomagał mi ochoczo i zachęcał do wybierania
Storczyki przecenione z 35 zł. na ...... 5 zł i jak tu nie kupić. W jednym nawet były 3 pędy kwiatowe, w pozostałych trzech po 2, przy mnie pani obcinała kwiatostany (a kwiaty były jeszcze całkiem ładne), ponoć tak trzeba, bo inaczej nie mogłyby być przecenione.
Obrazek

Wybierając się do OBI to właściwie miałam nadzieję, że może będą przecenione hibiskusy, no i miałam rację. Chciałam tylko o białych kwiatach, ale w koszyku znalazły się aż 3 szt. - 1 szt. za 10 zł.
Obrazek
Kwiatki trochę zmarnowane przez drogę, ale w aucie chłodno, więc musiałam trochę otulić

No i jeszcze anturium, które wybrał M - chyba 13 zł.
Obrazek

Więc chyba jednak dzień nie był taki zły
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Uleńko wspaniałe zakupy ;:oj można dzionek zaliczyć do bardzo udanych ;:215