Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Lulka, jak tam rozmowy i planowanie.. Ciekawa jestem co Gardenarium zaproponuje. Wyznaczyłaś sobie określony budżet czy idziesz na całość? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, kibicuję całym sercem. Jak tylko będziesz znała jakikolwiek szczegóły to wklejaj na bieżąco. Z doświadczenia moge podpowiedzieć, że do założonego budżetu dołóż 20% a w trakcie realizacji kolejne 10% :twisted: Oczywiście najlepiej 100% ale wtedy to juz od A do Z :lol:
Czekam niecierpliwie na szczegóły oferty projektanta.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć. Przepraszam, ale zacznę od mało ogródkowego tematu. Prowadzimy nabór pracowników na stanowisko kierowcy i rozmowy jak wiadomo są różne, ale dzisiaj mieliśmy delikwenta powalającego. Nie dość, że w fotelu wiercił się jakby siedział na mrowisku, wiatr hulał między skroniami ;:113 , to na koniec eM pokazał mi zdjęcie, które załączył do Cv i wtedy odpadłam ;:306...Fota w samych slipach, chyba w szatni na siłowni ;:306. Różne cuda już widziałam i słyszałam, ale takiego czegoś nigdy.... :;230 Humor mi się poprawił znacznie ;:333

Monisiu rozplenicę Hamlen chętnie Ci skubnę, bo koniecznie musimy ją podzielić, przynajmniej na pół. Z jednej połówki będzie kilka sadzonek, więc jeśli chcesz...bardzo proszę. Ona bardzo szybko przyrasta i kwitnie po posadzeniu w tym samym roku. Uwielbiam tę trawiszę :lol:.
Tamaryszku, Robaczku na razie były tylko pomiary. W piątek koło południa jestem umówiona z P.Danusią, więc dopiero wtedy zacznie się prawdziwe planowanie :heja. Projekt książkowy bardzo mi się podoba, jednak chętnie usłyszę opinię fachowca, bo zagłębiając się w temat nie wiem, czy taka ilość drzew nie zacieni mi kompletnie ogrodu. Dla jasności drzewa będą na pewno, ale jakie, ile i gdzie...? Ogród geometryczny kompletnie mnie nie interesuje, nie lubię takich, poza tym kształt i forma musi się komponować z otoczeniem, a u mnie rabaty i roślinki pod linijkę nijak się mają do całości. Wasze ogrody są przepiękne i nie widzę powodu aby zasięgać opinii fachowców, bo w mojej ocenie są niemal perfekcyjne, choć w nieco innych stylach. Rozumiem jednak, że dążenie do doskonałości wymarzonego ogrodu jest niekończącą się historią :D Kwestia budżetu, no cóż ..chciałabym się zamknąć w pewnej ustalonej przeze mnie kwocie, ale jeśli będzie potrzeba wolę wydać więcej i być zadowolona niż przyoszczędzić, a potem pluć w brodę, że mogłam to i owo zrobić od razu.
Aga o tak krok po kroczku choć jeszcze bez namacalnych rzeczy jestem bliżej wymarzonego ogrodu. Amforę kupiłam w zeszłym roku i bardzo ją lubię. W garażu stoi jeszcze wielka ceramiczna donica, której jeszcze nie rozpakowałam. Mam też pomysł na kolejne do przedogródka ;:224
Małgoniu odpocznę niedługo, ja lubię pracować, szczególnie jak w perspektywie jest urlop ;:109 Narzekam, narzekam, ale lubię swoją pracę, choć jest nerwowo. Gwiazdkowa zabawa jest fajna i zdjęcia zyskują na urodzie. Na projekt czekam w napięciu i na pewno jak tylko będę miała w łapce, to wkleję do forumowej akceptacji.
Madziu dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami, bo kto jak kto, ale Ty masz świeże doświadczenie w tej kwestii. Uśmiechnęłam się jak czytałam Twój wpis, bo skalniak który robiliście w zeszłym roku jest wielkości mojego...(nie bójmy się użyć tego słowa) OGRODU ;:306 Liczę się z tym, że nie zamknę się sztywno w ramach budżetu, w którym chciałabym się zmieścić ;:145

Kilka wspominkowych chwil ;:170

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- ta info o podziale rozplenicy to do mnie..? Jeśli tak- ;:oj to byłabym bardzo wdzięczna! Wybieram się do polecanej przez Agnieszke aguniadę Grass Factory po zakupy na rabatę trawiastą- jednak jeśli rozplenicę mogłabym mieć od Ciebie, to byłoby super! Wiosną przy podziale pamiętaj o mnie- w razie czego daj znać, czy sprawa aktualna i na jakich zasadach.

Urocze poidełko wypatrzyłam na jednej z ostatnich fotek ;:167

W piątek u nas wzajemnie fajne dni się zapowiadają- nam montują kominek, u Ciebie projektantka-ehh, będziemy miały fajny początek weekendu. Ciekawa jestem bardzo, co uradzicie z projektantką. ;:65
Fajnie by było, gdybyś jakieś drzewo zaplanowała- z samymi krzewami to jakoś tak.. płasko.. :lol: Tyle jest odmian wąskich do wyboru, że na pewno cos fajnego wybierzecie. Ja do siebie na róg działki zaplanowałam 2 klony scanlon- rosną do szerokości 3-4m, a kiedyś szukając drzew w katalogu, natknęłam się i na takie prawdziwe fastigiaty- o szerokości 1-2m jarzębiny, czy brzoza fastigiata o szerokości do2m.
Już kiedyś wspominałam, że Twojej rewolucji ogrodowej nie mogę się doczekać prawie tak bardzo, jak Ty :tan

Pozdrawiam i życzę udanego dnia- kandydat z cv już go nieco umilił :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, chwilkę mnie nie było a ty szalejesz na całego. Bardzo jestem ciekawa efektów projektowych. Widziałam bardzo wiele projektów i wykonania ogrodów p.Daniusi (oczywiście w necie) i większość mi się podobała. Choć z tego co pamiętam, specjalizuje się w bardziej symetrycznych, uporządkowanych i nawet odrobinę formalnych ogrodach, z dużą ilością topiarów łagodzonych trawami. Lubi też żurawki i hortensje.
Niecierpliwie czekam na wyniki i baaardzo mocno trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Magda rozwaliłaś mnie tą historyjką z kierowcą ;:306. Niestety też zdarza mi się przeglądać CV, które do mnie spływają i zastanawiam się czy nasze ogłoszenie nie trafiło gdzieś w rubrykę panią/pana do towarzystwa zatrudnię.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Historia CV i mnie rozbawiła :;230 a przystojny chociaż był :wink:
Powiedz mi czy siatkę którą masz na rynnie w celu potrzymania powojnika jest plastikowa czy metalowa?
Zamierzam taką siatką owinąć nogę reklamy aby winobluszcz mógł się piąć wysoko ;:224
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Czyli same przyjemności się Ciebie trzymają :D
Wesołek z CV :wink:
a przede wszystkim spotkanie w sprawie ogrodu :uszy
Trzymam kciukasy ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Magda!

Widzę, że działania projektowe w toku i fajnie, chociaż zaskoczona jestem zmianą pierwotnego kierunku - nie do końca darzyłaś zaufaniem poprzedniego projektanta?

Ciekawa jestem, co Ci zaproponuje Danuta... dajesz jej wolną rękę czy też będziesz ściśle współpracować? ;-)
Jednego można być pewnym - projekt będzie wykonany solidnie, a tu już dużo... czy wykonawstwo też pozostawiasz Gardenarium?

Powodzenia!
A
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu tak proponuję Ci rozplenicę ;:306 W takim razie będę pamiętać aby kawałek zostawić dla Ciebie :uszy. Czyli mamy weekend pełen wrażeń :heja Kominek super sprawa, właśnie się dogrzewam i jest mi z tym świetnie :D
Jolu pogadałyśmy na pw, więc wiesz już wszystko, a ja na pewno to, że na geometrię nie dam się namówić. Wysłałam Pani Danusi projekt na którym chciałabym bazować i zdjęcia mojego ogródka, więc raczej wie czego oczekuję i mam nadzieję, że jeśli nie byłaby w stanie wprowadzić moich propozycji do planu, to by odmówiła.
Iwonko czyli wiesz o czym gadam. Zaskoczenie z solidną dawką śmiechu gwarantowane. Chichaliśmy się długo ;:306
Na Twoją prośbę wklejam świecznik

Obrazek

Agusia na rynnach i przy drewutni mam plastikowe siatki. Zależało mi aby były jak najmniej widoczne, więc kupiłam brązowe. Nie wiem, czy winobluszcz nie rozerwie takiej siatki :roll:, a poza tym, czy on nie przykleja się do podpór, murów itp?
Ilonko ja Cię znowu gdzieś zgubiłam ;:223. Trzymanie kciuków w piątek wskazane ;:215, będę wdzięczna za każdy jeden uściśnięty
Agnieszko tak, wykonawstwo również Gardenarium. My nie mamy na to czasu, a jednak choć ogródek niewielki roboty od cholibki i ciut ciut. Wolnej ręki na pewno nie dam, bo jakieś wyobrażenie ogrodu, które chciałabym osiągnąć mam. Liczę, że damy radę i wspólny kompromis zostanie osiągnięty :lol: Wiosną pieczemy chleb w węglowej kuchni, pamiętasz? :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piękny świecznik ;:224 Nie dziwię się, że mu się nie oparłaś.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Madzia, ubawiłam się tym gościem w slipkach. Może diabeł tkwił w szczegółach? :wink:
Twój ogród, nazywasz go małym, ale ja myślę tak: mały ale...wielki duchem. Świecznik idealnie by pasował do mojego kominka...hm, a gdzieś wyszperała, pewnie w takim sklepie, co to na naszym zadu...u nie ma...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Świetny świecznik i doskonale pasuje do kominka ;:167
Nie było go jeszcze jak byłam w sobotę... zwróciłabym uwagę :)

Oczywiście, wiosną pieczemy chleb!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu no sama widzisz ;:109. Jeszcze były podobne w stylu-wiszące. Łażą mi po głowie ;:223
Małgoniu ja mam kilka takich miejsc w Warszawie, ale Flora Point jest największy i zawsze, ale to zawsze stamtąd coś przytargam. Dziewczyny, które tam bywają wiedzą o czym mowa :lol: Asortyment ogromny, w dodatku większość rzeczy w moim stylu ;:223. Ponadto jest sklepem ogrodniczym, więc wiosną i latem masakra dla kieszeni. To jest kawałek drogi od mojego miejsca zamieszkania, ale raz na jakiś czas tam wpadam, a wczoraj wracałam od Klienta i jakoś tak mi się skręciło ;:223
Aga dziękuję. Czegoś takiego szukałam dosyć długo. Oczywiście są podobne w sprzedaży, na starociach też coś widziałam, ale a to za mały, a to za wysoki...itp. Nie było go jak byliście, to wczorajszy nabytek :lol: z Flora Point. Gadałyśmy o nim u Iwonki i poprosiła o fotkę.
Czasami jest tak, że kupię coś i oczywiście cieszę się, podoba mi się ta rzecz, ale czasem wręcz szaleję. Tak się w ostatnim czasie zadziało 2 razy: pierwszy jak kupiłam na starociach obrus lniany, wykończony grubą koronką i drugi, czyli powyższy świecznik. Też tak masz?
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Jak facio w slipkach miał czymś zrobić wrażenie to może w tym widział swoją szansę ;:306
Aczkolwiek my też pokazujemy w ogrodach wszystko co najlepsze, czyż nie? :wink:
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”