Ola - witam Cię ciepło - przypomniało mi się, że w Twoim wątku miałam odpisać na temat krzewuszek, zapomniałam dzisiaj tam wpadnę. Co do zimnych wiatrów i one są u mnie zmorą na działce - powoli z roku na rok już mniej. W tym roku posadziłam przed płotem ok 70 krzaków tuj brabant, zrobiłam też taki żywopłot z tuji Smaragd - tam gdzie najbardziej wieje i są przeciągi - zobaczymy może coś pomoże - ostrokrzew raczej nie dostaje po zimie (przetrwał nawet te mrozy - 30) problemem jest jednak spadający z dachu śnieg - posadzony on jest na lini końca dachu - zawsze zamierzam do zrobienia ograniczników na dachu na śnieg ale albo nie ma czasu, albo środków na ta inwestycję. Dziękuję za miłe słowa
Marysiu witam Ciebie, bardzo się cieszę, że zawitałaś na mój wątek, a tym bardziej, że przebrnęłaś przez całą lekturę

Ogródek - jest młody , działka stara

W moim zamierzeniu jest ogród bardzo romantyczny i naturalny z dużą ilością zakamarków i kącików. Oczywiście bylin, róż, pnączy itp ..dobra już nie galopuje
Krysiu - to jest piec na ekogroszek, gaz odpadł w naszym przypadku bo za daleko jest podłącze i wychodziły spore pieniądze za samo przyłącze , wcześniej funkcjonowaliśmy na kominku z rozprowadzeniem ciepła - ale z czasem stało się to uciążliwe i nie za bardzo ekonomiczne. Dzisiaj przychodzi kominiarz sprawdzać czy rura będzie pasowała - dziękuję za słowa otuchy,
Justynka
123katex dziękuję
Asiu - książka z różami przyszła w odpowiednim momencie....emocje już opadły więc trudno będzie co będzie - pewnych rzeczy nie przeskoczysz - życie
Tosiu kochana zapraszam , nie musisz od początku ważne , że będziesz
-- 18 lis 2013, o 12:51 --
A to zdjęcia z wczorajszej wyprawy na Mechelinki
- jakby tego było mało nie mogłam odpalić auta - okazało się, że coś nie stykało z akumulatorem - pech jakiś mnie prześladuje