Kameczko - A wiesz co?,znalazłem znów trochę czasu by opiekować się dalej moimi "storczami"
Ewo - Tak,starsze kwiaty mego anthurium są nadal miesiącami-tak jakoś szkoda mi je wycinać

Na pozwolenie kupna pomysłu czekać nie musisz-ściągaj co chcesz i kiedy chcesz jeżeli będzie tego warte,bo tym samym sprawisz mi przyjemność
Elu -
Iwonko -
Jadziu - Jak tylko nadarzy się okazja zwiedzenia kolejnego ogrodu to na pewno przekażę z niego fotorelację
Fraszka1 - Jeżeli Ty twierdzisz,że to "coś jakby korzonki",to na pewno są to korzonki
Pati -
Borg50 - Miło mi powitać Cię po dłuższej przerwie,po pozostawieniu takiej treści postu zwłaszcza
Justynko -
Tereniu -
Emmo - Oby i Twoja trzykrotka zdobiła w podobny sposób Twoje pomieszczenia
Janku - Wstępuj kiedy tylko masz na to ochotę a Tobie miłego tygodnia i weekendu życzę
Lucy - No nie dziwię Ci się bo mnie nie chciało się wyjść z tego ogrodu,a kaktusów mam już cztery
Bardzo mi miło,że tak licznie odwiedziliście mój wątek i pozostawiliście po swoim pobycie tak miłe i sympatyczne w treści wątki.
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny

,zapraszam do następnych i serdecznie pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości
Specjalne powitanie dla mojego nowego Gościa
Janek45
Dzisiaj na początek dwa z moich kolejnych nowych nabytków dla urozmaicenia mojej zielonej kolekcji,czyli kaktusy.
Ten żółty to chyba gymnocalycium a nazwę czerwonego najmniejszego z ewidentnymi kolcami po prawej z pewnością Ktoś z Was mi podpowie?
Wyrwany z sieci przędziorka hibiskus kwitnie na okrągło.
Drugi nie chce być gorszym i rozwija kwiat za kwiatem.
Pelargonia wyhodowana z jednego znalezionego na ulicy nieukorzenionego rachitycznego odrostu nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa i mimo,że już jesień wypuszcza nowe kwiatostany i rozkwita jak na wiosnę.
Grudnik pauzował w kwitnieniu przez całe dwa lata,teraz nadrabia zaległości bo kwitł przez całe lato i kwitnie na nowo od początku października.
Drugie kwitnienie storczyka-lada dzień rozkwitnie drugi pąk.
Zakwitła również po raz drugi pierwsza z moich ślicznotek Golden Beauty,druga nie dotrwała niestety do drugiego kwitnienia-a tak prezentuje się w dzień.
A tak prezentuje się nocą.
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze