Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Dosiu, muszę Cię zmartwić, ludzie mają to w d....ie czy zostawiają za sobą syf czy nie, mało tego dokładnie tego samego uczą swoje dzieci ( bo przecież jest malutki to go nóżki rozbolą w drodze do kasza na śmieci ) ;:223 ale jakby tak spróbować im do pokoju papierki po cukierkach na podłogę wysypać ;:224 to by już inaczej patrzyli.

No dość narzekania, zwłaszcza że takie piękne widoki pokazałaś ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dosiu niewiedza ludza jest straszna...jak można tak zanieczyszczać właśne środowisko, matkę ziemię.
Niestety sterty butelek i śmieci w lasach to widoki na porządku dziennym niestety. ;:167 płacze ale nie jesteśmy nic w stanie z tym zrobić.
Co do miodu właśnie chciałam zapytać czy można kupić u Was ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Piękne ogrodowe widoki ;:138 Też uważam, że miód jest pycha :lol:
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko, masz rację - nie ma co narzekać. Powoli, metodycznie wprowadzać dobre zasady na swoim podwórku, wśród znajomych, rodziny itp. Może za kilkanaście lat ludzie będą jeszcze bardziej uświadomieni. A za pochwałę widoczków dziękuję ;:196
Aguś, oczywiście że można kupić. Teraz będzie miód wrzosowy - mam zawsze tylko miód świeżo uzbierany, czyli już nie mogę zaproponować lipowego, rzepakowego czy wielokwiatowego. Jak chcesz to jak tylko pszczoły uzbierają wrzosowy to dam Ci znać. My w sezonie w ogóle nie dokarmiamy pszczół więc miód jest tylko naturalny.
A co do śmieci w lasach to szlak mnie trafia. Ale jak napisałam Teresce - powolutku wprowadzajmy dobre nawyki, wierzę, że za jakiś czas świadomość ludzka będzie większa.
Dzięki Fraszko! Mi jeszcze bardzo się podoba produkcja tego miodu :D Pszczoły mają fajne zwyczaje i są bardzo pracowite. Lubię słuchać jak mąż opowiada o pszczołach. Mam wrażenie wtedy, że natura o wszystkim pomyślała.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Dosiu :wit
Piękne zdjecia hortensji i nie tylko nam zapodałaś :D Co do śmieci w lasach, to ostatnio jadąc autem widziałam sterte worków położonych na skraju lasu..........bez komentarza.............
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę czekać na PW w sprawie miodu wrzosowego.....takiego jeszcze nigdy nie kosztowałam.
Świadomość ludzka niby z roku na rok większa....ale nie wiem kiedy uda się wyeliminować całkowicie złe nawyki :?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Dosiu :wit
Ależ pięknie i kolorowo u Ciebie ;:oj Wspaniale!
Miodzik uwielbiam i jest on głównym składnikiem naszego śniadania ;:173 Dosiu o miodzie wrzosowym słyszę pierwszy raz ;:224 bardzo interesujące... muszę poczytać ;:173
A o ludzkiej głupocie to można byłoby epopeję napisać, bo co chwilę zbieram śmiecie w lesie i zastanawiam się jaki cel mają ludzie w takich działaniach... i nigdy nie umiem znaleźć konstruktywnej odpowiedzi... aż mam ciarki ze złości jak to piszę :twisted:
Ale cóż głupota ludzka nie zna granic...
Miłego dnia! ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Muszę Ci powiedzieć, że zdjęcia robisz rewelacyjne ;:333 ogród wygląda pięknie a zarazem tajemniczo. Podziwiam i zachwycam się jednocześnie ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Pięknie obfocony ogród ;:138 a jaki kolorowy ;:oj ;:138
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ile kolorów ;:oj piękny i zadbany ogród ;:215
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Dosiu moja alergia "pojawia się i znika" i dlatego jest taka upierdliwa :twisted:
ale jak mam okazje posmakować pysznego miodu to choćbym miała się "zadrapać zaczochrać" to
i tak go zjem ;:224

Co do śmieci - to niestety plaga XXI wieku ;:223 i niestety rodzice nie uczą dzieci "zdrowych nawyków" bo po co - bo się dziecko spoci ;:170
ale nie tylko to mnie wkurza
ostatnio szłam z synem na spacer przede mną "paniusia i pan " z pieskiem
piesek zrobił "garba" na chodniku a oni stoją i się gapią
to ja " no wypadało by posprzątać w chusteczke przynajmniej"
no i co ......... poczekali aż sobie pójde a g.... jak było tak zostało na chodniku :evil:
arystokracja psia mać ;:164
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Witam wszystkich bardzo gorąco!

Nareszcie mamy piątek :tan Coś w tym tygodniu niewiele miałam czasu na komputer ale nareszcie siadam i odrabiam stracony czas. Pochodzę sobie po Waszych ogrodach ale najpierw odpiszę na Wasze wpisy, za które bardzo, bardzo dziękuję!

Renatko, dziękuję za komplement. Mam nadzieję, że te śmieci co widziałaś przy drodze w lesie były uzbierane i czekały na wywiezienie. Taką mam nadzieję... Ale to co widzę w naszych lasach nie nastraja optymistycznie.

Aguś, do zmiany nawyków czasami trzeba pokoleń. Ale trzeba być dobrej myśli. Już jest lepiej niż jakiś czas temu.

Grażko, dziękuję za komplement. Miód wrzosowy jest dość popularny, przynajmniej w moich stronach. Ja go znam od zawsze ale może dlatego, że mieszkam wśród lasów i wrzosowisk. Wielkie buziaki dla Ciebie za to, że zbierasz śmieci w lesie ;:196

Aniu, dziękuję Ci bardzo za te miłe słowa. Chciałabym robić piękne zdjęcia ale ciągle nie znajduję czasu i dość cierpliwości aby poczytać o tym jak to robić. Pstrykam najczęściej na ustawieniach Auto :oops: Staram się przynajmniej dobrać ciekawy obiektyw i światło no i zadbać o dobre ujęcie.

Teresko, dzięki ;:196

Fraszko, dziękuję Ci bardzo ;:196

Małgosiu, psie kupki to zmora miejskich osiedli :D Ja teraz mieszkam na wsi więc mam z tym spokój ale pamiętam doskonale, jak obrzydzały mnie trawniki na osiedlu, na którym mieszkałam 30 lat. A najgorzej było po zimie. Trzeba było patrzeć pod nogi ;:223
Myślałam, że teraz jest obowiązek sprzątania po swoim psie. Ale nawet jak nie było obowiązku sprzątania to z chodnika juz sama przyzwoitość nakazuje posprzątać.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dosiu spokojnego , udanego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Dzięki Agniesiu, Tobie również. Tobie to właściwie życzę baaardzoooo długiego udanego weekendu, czyli csłego Twojego urlopu :D

Tym razem trochę fauny.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Dosiu jest obowiązek sprzątania baaa nawet mandat można dostać ale cóż z tego
jak turyści mają to gdzieś (bo miejscowi to już się nauczyli :wink: )

Piękne zdjęcia ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”