Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Piękne widoczki u Ciebie :) Ten liliowiec cudny :) U mnie cienia nie ma :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Fantastycznie ogląda się Twoje zestawienia roślin.Pysznogłowki-no nie mam na nie miejsca a takie są malownicze.
Lilie już kwitną w wielu ogrodach u nas jeszcze nie,ale sa mocno pękate.Liliowce już zaczynają swój spektakl.Tawułki przed żurawkami- sliczny widok. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie kwiaty takie dorodne , rozrośnięte, nie,wiadomo co podziwiać,
rozmarzyłam się przy pysznogłówkach, a jak zobaczyłam hortensje kwitnącą,
to cudo ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Cudowne widoczki ;:303 Ale ta piękna fioletowa pysznogłówka :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś pięknie masz na rabatkach. Szybko zakwitła u Ciebie trójsklepka, ja mam fioletową ale kwitnie dopiero pod koniec września. I dzielżany jakoś wcześnie? Nareszcie zaczynają się liliowce- będzie na co popatrzeć. ;:215
Pozdrawiam Ida
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aguś, jak to jest, że u Ciebie już tyle roślin kwitnie? U mnie wszystkie pokazane przez Ciebie dopiero w pączkach....
Chyba u mnie znacznie zimniej. A pysznogłówka ma cudowny kolor - mój ukochany fiolet ;:167
Agnieszko, pięknie portretujesz rośliny ;:180
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu liliowce bardzo lubię, wyobraź sobie, że przed kilku laty, zanim trafiłam na Forum nie miałam pojęcia, że jest taki ogrom odmian tych wspaniałych kwiatów....... miałam 2 wczesne żółte odmiany i rdzawy i na tym moja wiedza o nich się kończyła..... Jak zobaczyłam jakie są piękności, to przepadłam....zakochałam się :lol:

Jolu z moimi hortensjami do tej pory było tak, że jak nie okryłam to nie było nawet mowy o kwitnieniu, jeśli były okryte, to zawsze pięknie kwitły..... tej jesieni nie okryłam, ale zima była taka śnieżna i dobra dla roślinek, że nie ucierpiały i mimo braku okrycia pięknie zakwitną ...
Ja mam 2 krzaczki takiej bardzo wczesnej odmiany, już ładnie kwitną, pozostałe odmiany są znacznie późniejsze, jeszcze mają niewielkie pąki.....
Mam nadzieję, że Twoje wreszcie w tym roku pokażą na co je stać :D

Dorotko mnie też bardzo zaskoczył..... jakiś taki wyrywny.... to jeszcze maleństwo, coś mi się słabo rozrasta...... dobrze byłoby go przesadzić w lepsze miejsce, bo jest ściśnięty pomiędzy iglaczkami....ale właśnie z tym miejscem największy problem
...
Wiesz co do pogody, u mnie wiosna przychodzi znacznie później niż wszędzie.... około 2 tygodnie, ale później tak nadrabia że rośliny kwitną na wyścigi....

Ewuniuu nie mam pojęcia co to za odmiana...... dostałam sadzonkę od starszej pani, u której rośnie ogromny wysoki krzaczor, nigdy nie okrywany, co roku obsypany kwiatami i to niebieskimi, mimo, że nigdy nie barwiony...... u mnie kwiaty są różowiutkie....

Mariolu zaczyna się czas liliowców i lilii..... uwielbiam jedne i drugie i bardzo się cieszę, że teraz będzie ich tak dużo ...
Szkoda, że nie masz nic cienia...... może posadź gdzieś na obrzeżach jakieś drzewka o wysokim pniu i rozłożystej koronie...... może nawet jakieś owocowe.... będzie i pięknie i pożytecznie :D U mnie właśnie rośnie sporo owocowych, fajnie wkomponowują się w całokształt ogrodu, dają cień roślinkom i pięknie zdobią wiosną białymi kwiatami, latem zielonym tłem dla kolorowych kwiatuszków a jesienią cudnie się przebarwiają :D

Aniu milo mi, że moje kompozycje przypadły Ci do gustu ;:196 Ja jestem zakochana w Twoich różanych zestawieniach z clematisami i innymi pięknościami :D
Pysznogłówki faktycznie rosną w wielkie kępska, u mnie już osiągnęła naprawdę duże rozmiary, pozwoliłam jej się rozrastać, bo bardzo mi się podoba, ale już dalej jej nie puszczę .....
Każdego dnia zakwitają nowe lilijki.... muszę wybrać się z aparatem w ogródek . U Was też już lada chwila zacznie się ich pokaz ...

Danusiu hortensja naprawdę wyjątkowo wczesna :D mam ją dopiero 2gi rok, wcześniej miałam tylko te późniejsze.... na nie muszę jeszcze sporo poczekać.... mają dopiero niewielkie pąki....

Ewuniu pysznogłówki mnie oczarowały...... mam jeszcze taką w lila kolorku.... to znaczy mam..... sama nie wiem czy można tak to określić :roll: Była piękna spora kępa, ale poprzednia zima ją ,,załatwiła,, teraz powolutku odbija, ale czy zakwitnie w tym sezonie nie mam pojęcia..... Marzy mi się jeszcze bordowa.... ale na razie pozostanie w sferze marzeń, bo nie mam miejsca :?

Iduś cieszę się, że zajrzałaś ;:196 Dzielżan faktycznie sprinter 8-) :lol:
Moja fioletowa trójsklepka bardzo marniutka, koniecznie muszę ją przesadzić.... jeśli w ogóle jeszcze jest :oops:
Na liliowce już nie mogę się doczekać.... ale coraz więcej krzaczków rusza :D

Asiu do mnie wiosna przychodzi znacznie później niż w pozostałych rejonach kraju, ale jak już przyjdzie to pędzi jak sprinterka i kwiatuszki błyskawicznie zakwitają jedne po drugich :D
Fiolety , niebieskości, róże..... to nie moja paleta....chociaż coś ostatnio ciągnie mnie do nich ;:oj :lol: nawet teraz w domku pochowałam wiosenne wianuszki i planuję letnią aranżację domku zrobić właśnie w głębokich fioletach lub fuksji ;:202 dziś wybieram się po zakupy do robienia wianuszków...... ale aż w to nie wierzę ( nie że sie wybieram, ale że w tych kolorach :;230 )
Cieszę sie, ze podobają Ci się moje portreciki roślin.... ale to Twoje są przepiękne .... nad piwoniami rozpływam się w zachwytach ;:196
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Pysznogłówka kapitalna dobrze , że jest to FO bo bym nie wiedziała , że taki kwiat istnieje ;:306

Prześliczne kolorowe rabaty . Mam kilka liliowców ale chyba muszę sie ich pozbyć są za bardzo ekspansywne , złe miejsce wybrałam i chyba tracą na tym inne rośliny ;:131 .
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:3 proszę napisz jakie warunki lubi Trójsklepka...ostatnio kupiłam sadzonkę, posadziłam obok róż. Nie wiem czy to był dobry pomysł ;:124 Liliowec cudownie zakwitł ;:215
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szukałam Cię ;:168 ...ciągle myślę ostatnio o Tobie i o mojej obietnicy ...koleusy chcę wysłać ...ale na drugi tydzień ...bo nie mam samochodu ...a na pocztę i tak z paczkami pojadę .

Masz tak kolorowy , przepięknie ukwiecony ogród , że trudno przejść obok niego obojętnie .

Masz rację - wrzosowe , fioletowe kolory dają wrażenie chłodu ..więc nie dziw się , że kolorystykę taką wprowadzisz w swoje dzieła ...już jestem ciekawa efektu ;:224 .
Nie robię nic ...a czesanka rozłożona ...czeka na natchnienie ...mam w głowie wzór ...ale czasu brak , by go przelać na podkład .

Serdecznie pozdrawiam Agusiu ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Liliowiec cudny,,podoba mi sie bardzo :D
Firletka z różą pięknie wygladają ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko witaj w moim ogródku :wit
Nie pozbywaj się kochana liliowców..... to takie piękne kwiaty i całkowicie bezobsługowe...... może poszukaj im innego miejsca i przesadź, tak, żeby nie przeszkadzały innym ogrodowym ślicznotkom :D Na pewno odwdzięczą Ci się ślicznym kwitnieniem..... ja bym je sadziła i sadziła....ale nie mam gdzie :(

Aniu faktycznie miejsce przy różach to nie najlepszy wybór dla trójsklepki...... one najlepiej się czują w cieniu , lubią wilgotną i żyzną glebę.....świetnym towarzystwem są dla nich hosty, tawułki i inne kwiaty cienia. Pięknie rosną i kwitną w takich warunkach. Na słońcu słabo się rozrastają i są bardzo marne.... moje fioletowa tak rośnie i jest marnizną, muszę ją koniecznie przesadzić.... żółciutka jest piękna, rozrośnięta i już zakwitła, mimo, że jest znacznie młodsza :D

Jagódko witaj kochana cieszę się, że jesteś ;:196
Nie przejmuj się wysyłką koleusków, to przecież nie jest pilna sprawa, kiedy będą to będą , zawsze dobra pora ;:167
Już nie mogę doczekać się robienia wianuszków w fioletach.... aż mnie łapki swędzą 8-) :lol: ale jeszcze nie wybrałam się do kwiaciarni po materiałowe kwiatuszki potrzebne do tego celu..... może jutro, albo dziś po południu mi się uda....
Teraz faktycznie ogródek i pobyt na świeżym powietrzu zajmuje mnóstwo czasu, więc takie prace czekają na deszczowe dni..... ja również bardzo jestem ciekawa co stworzysz....
Uściski ;:196

Aniu uwielbiam liliowce, bardzo zawsze czekam aż zaczną kwitnąć..... na razie tylko pojedyncze kwiatuszki na pędach, ale już zaczyna się dziać :D

Wracamy do różyczek 8-)

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Coral
Obrazek

Obrazek

Nostalgia
Obrazek

Obrazek

Falstaf
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Augusta Luise
Obrazek

The Fairy
Obrazek

Red Fairy
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie slicznotki. Mój Chopin jakoś tak ciutkę inaczej wygląda, czy mi się zdaje... Wspaniałe masz te róze. No i dzięki Tobie wiem, że oprócz Chopina mam też The Fairy :)- tylko u mnie nie kwitnie tak fajnie jak u Ciebie ...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Agus liliowiec pięknego koloru :D a królewny co jedna to piekniejsza ;:167
Co się stało Chippkowi, od deszczu ma takie brzegi płatków?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś podzwiam twoje róże ;:333 królewny co jedna to ładniejsza ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”