Ale się zaniedbałam.
Witam szczególnie gorąco odwiedzajacych mnie gości.
Mario wątek mam od dawna tylko czasu brak na jego prowadzenie. Wiele się dzieje wokoło, nie zawsze dobrego. Lekarze, szpitale, praca a forum niestety na końcu.
Janku tunbergia przeżyła w piwnicy bez uszczerbku, już jest na pokojach i rośnie z prędkością swiatła. Chyba za wcześnie wniesiona.
Bianko pomidorki karłowe mozesz sadzić w małych doniczkach, te na poręczy balkonowej mieściły zaledwie 2-3 l ziemi. Dobrze sprawował się Aztek, Venus, Maskotka. W tym roku jeszcze raz spróbuje z Penduliną Orange bo mi jej owocki bardzo smakowały.
Anetta w tym roku już posiałam kobea, czekam już 2 tyg. niestety zadna jeszcze nie wykiełkowała, pozostaje mi siać kolejne.
Anida ciesz się, że masz siewki, u mnie bardzo ociąga się ze wschodem i nie wiem czemu.
W tej długiej donicy mam 4 sadzonki kobea, 4 sadzonki wilca błękitnego, 2 sadzonki szpinaku malabardzkiego ( dla ozdoby).Pośrodku jest wstawiona donica z thunbergią błękitną. Z przodu aksamitka.
To na jednej ścianie. Po drugiej stronie rośnie passiflora, thunbergia terrakota i powojnik biedronkowy.
Ładnie wyglądają jak się wymieszają pod sufitem.
A taka wiosna dzisiaj: