SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Aniu faktycznie na forum pustki 

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Aniu, śliczne te Twoje różyczki.
Niech Ci rosną zdrowo i kwitną nieprzerwanie.
Hortensje bukietowe też mi się marzą ale raczej w sferze marzeń pozostaną jak i cała reszta. No takie durne życie i nic nie zrobisz..... nie wszystko można mieć.
U Ciebie komary atakują, a u mnie gzy. I powiem Ci, że wolę komary.
Edit:
Nasionka naparstnic już są Twoje. Podaj mi adres. A może coś jeszcze sobie upatrzyłaś?

Hortensje bukietowe też mi się marzą ale raczej w sferze marzeń pozostaną jak i cała reszta. No takie durne życie i nic nie zrobisz..... nie wszystko można mieć.
U Ciebie komary atakują, a u mnie gzy. I powiem Ci, że wolę komary.

Edit:
Nasionka naparstnic już są Twoje. Podaj mi adres. A może coś jeszcze sobie upatrzyłaś?
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ewo u nas też się pojawiły i chyba skumplowały z komarzycami ,bo gryzą jednocześnie.
Zajrzę jutro do Twojego wątku i napiszę PW.
Przeczytałam dziś jednym tchem "Sosnowe Dziedzictwo" i mimo iż mało realna ta książka klimat jej jest tak fajny ,że od razu zabrałam się za jej 2 część. Jestem w połowie i już żałuję ,że nie mam następnych tej autorki.
Zajrzę jutro do Twojego wątku i napiszę PW.
Przeczytałam dziś jednym tchem "Sosnowe Dziedzictwo" i mimo iż mało realna ta książka klimat jej jest tak fajny ,że od razu zabrałam się za jej 2 część. Jestem w połowie i już żałuję ,że nie mam następnych tej autorki.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No pustki na FO, ale co się dziwisz. Ludziska na urlopach albo ryją w ogródkach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Aneczko!
Pozdrawiam z nad biurka
duchota, bez klimy i wpadłam się do Ciebie ochłodzić w pięknym ogrodzie bo las to coś co uwielbiam... chyba mrożona kawka będzie po południu
Miłego dnia!

Pozdrawiam z nad biurka

Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, ale Ci róże kwitną
To wszystko tegoroczne zakupy?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu ! po czasie, ale nieustające życzenia zdrowia i cudownego ogrodu, bo słodką panienkę masz i reszta też bez zarzutu. Praw rodzicielskich Ci nie zabiorą jak się dowiedzą jak ważne są dla Ciebie taczki. Po prostu udostępniłaś je najukochańszej istocie. Przeczytała Twoją wypowiedź o wannie u Pat. Ja mam 2 łazienki jedna i wanną i 1 z prysznicem. Mieszkam w tym domu prawie 8 lat i nie wiem czy 10 razy kąpałam się w wannie pozostali członkowie rodziny jeszcze mniej, a w bloku stale po pracy na działce siedziałam w wannie. Nie miałam prysznica, a jak go poznałam to już go nie opuszczę, aż .... Jeszcze raz ucałowania 

- czar_na
- 1000p
Grażynko w taką pogodę kawa mrożona obowiązkowa! Spijam jej takie ilości ,że powinnam mieć zniżkę na mleko
Olu zdjęcia mają chwilę ,bo ostatnio coś się zapuściłam forumowo a i róże dopiero nadrabiają brak słońca z poprzedniego miejsca.
W tej chwili Teasing Georgia ma ponad 20 pąków z czego kilka udało mi się zlikwidować łamiąc jej gałązki
a reszta też pączy się dzielnie. Wszystkie róże zakupione w okolicach czerwca więc zadziwiają mnie swoją żywotnością i chęcią kwitnienia.
Szczerze polecam te odmiany (oby tylko jeszcze dobrze zimowały!)
Marysiu dziękuję bardzo za życzenia
zaglądałam nawet dziś na Twoją wyspę ale wbić się między Was ciężko więc z reguły podczytuję po cichu.
Co do prysznica masz rację dlatego wanny dorabiamy się już 3 lata i dorobić się nie możemy. ma
Czy ma ktoś floksy na zbyciu ? chętnie odkupię

Olu zdjęcia mają chwilę ,bo ostatnio coś się zapuściłam forumowo a i róże dopiero nadrabiają brak słońca z poprzedniego miejsca.
W tej chwili Teasing Georgia ma ponad 20 pąków z czego kilka udało mi się zlikwidować łamiąc jej gałązki

Szczerze polecam te odmiany (oby tylko jeszcze dobrze zimowały!)
Marysiu dziękuję bardzo za życzenia

Co do prysznica masz rację dlatego wanny dorabiamy się już 3 lata i dorobić się nie możemy. ma
Czy ma ktoś floksy na zbyciu ? chętnie odkupię
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, nie mogę się nadziwić twoim różom.Są piękne. Aż trudno uwierzyć, że im upa nie poszkodził. W dodatku piszesz, że lepiej zawiązują pąki. Nigdy nie miałam ręki do róż. Mam jedną, ale ona to tak wygląda, że szkoda fotografować i też rośnie na słońcu. Poradź coś, bo chyba ja wyrzucę.
.................
U Grażyny w ogrodzie
.................
U Grażyny w ogrodzie
- czar_na
- 1000p
Grażynko to moje pierwsze róże więc nie mnie się trzeba radzić. Nie dbam o nie za bardzo. Podsypane są gotową ziemią do róż i co jakiś czas podlewam je nawozem dla nich bądź nawozem zrobionym z odchodów gołębich.
Trochę zdjęć z dziś
Nie jest mi dane nacieszyć się pierwszymi liliami ,bo kwiaty rozwijają się już zaschnięte - tak samo jak rozchodniki są głuche na podlewanie

Największe zaskoczenie i największe rozczarowanie
Powojnik summer snow , po 2 miesiącach od wsadzenia ma teraz ponad 2,5 metra i ciągle rośnie i rośnie mimo ,że kompletnie o niego nie dbam
Hortensja Strong Anabelle mimo dbania wygląda tak a nie inaczej

Hortensje bukietowe świetnie sobie dają radę mimo suszy więc na nie postawię w następnym roku

Wielosił też sobie świetnie radzi i kwitnie bez przerwy od kilku miesięcy

Z burzy powojników zostały najtwardsze
opadnięty multiblue

walczący z suszą piilu

nn-ce nie przeszkadza nic!

przy sprzyjającej pogodzie za tydzień powinnam mieć całe krzaki obsypane różami

Urzekły mnie w tym roku choć wcześniej omijałam je szerokim łukiem

Różowy krwawnik wyblakł od piekącego słońca i wygląda jak sprane majtki

Za późno podlany berberys (8 rano)
z takiego ...

przeistoczył się w takiego (wykopać czy dać szansę?)

i na koniec Lady Emma dla Was

Trochę zdjęć z dziś
Nie jest mi dane nacieszyć się pierwszymi liliami ,bo kwiaty rozwijają się już zaschnięte - tak samo jak rozchodniki są głuche na podlewanie

Największe zaskoczenie i największe rozczarowanie
Powojnik summer snow , po 2 miesiącach od wsadzenia ma teraz ponad 2,5 metra i ciągle rośnie i rośnie mimo ,że kompletnie o niego nie dbam
Hortensja Strong Anabelle mimo dbania wygląda tak a nie inaczej
Hortensje bukietowe świetnie sobie dają radę mimo suszy więc na nie postawię w następnym roku
Wielosił też sobie świetnie radzi i kwitnie bez przerwy od kilku miesięcy
Z burzy powojników zostały najtwardsze
opadnięty multiblue
walczący z suszą piilu
nn-ce nie przeszkadza nic!
przy sprzyjającej pogodzie za tydzień powinnam mieć całe krzaki obsypane różami
Urzekły mnie w tym roku choć wcześniej omijałam je szerokim łukiem
Różowy krwawnik wyblakł od piekącego słońca i wygląda jak sprane majtki

Za późno podlany berberys (8 rano)
z takiego ...
przeistoczył się w takiego (wykopać czy dać szansę?)
i na koniec Lady Emma dla Was
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu tego chorego berberysa przytnij przy ziemi, zobaczysz, czy wiosna wyrosną zdrowe pędy .
Na moich także trafiają się chore gałązki, które niestety usychają, ale moje już duże krzaczory i nawet nie widać, jeśli kilka gałązek wytnę.
Na moich także trafiają się chore gałązki, które niestety usychają, ale moje już duże krzaczory i nawet nie widać, jeśli kilka gałązek wytnę.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu zwykłe różowe i trochę białych mogę Ci posłać - floksy oczywiście 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Witaj Aniu
W czasie takich tropikalnych upałów ciężko o wszystko zadbać ..mnie nie było dość długi czas a w ogrodzie pustynia .Też mam powysychane żurawki,hortensje,tawułki a wszędzie kupa brzozowych liści ...
Kochana zostaw wszystko w spokoju ...ochłodzi się to odbije .A berberysa bym przycięła
Daj mu szansę
Pozdrawiam słonecznie

W czasie takich tropikalnych upałów ciężko o wszystko zadbać ..mnie nie było dość długi czas a w ogrodzie pustynia .Też mam powysychane żurawki,hortensje,tawułki a wszędzie kupa brzozowych liści ...
Kochana zostaw wszystko w spokoju ...ochłodzi się to odbije .A berberysa bym przycięła

Pozdrawiam słonecznie

marzenia się spełniają! Dana
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Ale masz fajne ptaszatka
Piękne wszystkie róże

Ale masz fajne ptaszatka

Piękne wszystkie róże

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Berberysa przytnij, odbije - moje dwa nowe wyglądają niemal identycznie, ale po dokładnych oględzinach sprawdziłam, że tli się w nich życie. Generalnie widzę, że u Ciebie identycznie jak u mnie (tylko bez zwiedniętych pokrzyw i mleczy
) Też mam gotowe suche bukiety na grządkach a deszcz raz na tydzień niewiele zmienia i tez stwierdzam, że w przyszłym roku to tylko hortensje bukietowe i róż