Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Marysiu ale ty masz kotka łownego sprawny refleks fotografa :)
Może tylko sprawdzają - nie znajdą i pójdą ...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale mi się wielkie zdjęcie wstawiło :oops: aż się dziwię, że mnie nikt nie opiórkował.....
Ale już poprawiłam i jest OK!

Alicjo - mam głęboką nadzieję, że nic nie znaleźli, bo wywiercili tylko dziurę i sobie pojechali, dla bhp ogradzając teren biało-czerwoną taśmą. O matko - ropa to chyba jeszcze gorsza niż ten gaz. Nie dziwi mnie Twój brak entuzjazmu....

Agnieszko - nie uwierzysz ile miałam propozycji wypożyczenia Tego Kota ;:306 nawet całkiem rozsądne finanse sąsiedzi mi proponowali :;230
W kwestii gazu - to mam nadzieję - jak wyżej napisałam....

To mój ostatni "wytwór" czyli Kamienista Ścieżka".....do szamba ;:202

Obrazek

A to miejsce w/w odwiertu. W tle widać brzózki a za nimi domki - to właśnie granica naszych działek. Bliziutko, prawda?

Obrazek

Dwa następne zdjęcia z dedykacją dla Grażynki-Grazi - zobacz jak pięknie zakwitła zółta chryzantema :lol:
A moje koty miały dzisiaj gościa za płotem...oto Pies Rudi i Kot Fidel

Obrazek
Obrazek

Kota Mikolina zrobiła dzisiaj ze mnie Babę Jagę. Bo przecież tylko Baby Jagi spacerują z Czarnym Kotem na ramieniu :wink:

Obrazek

A przypołudniki kwitną, kwitną, kwitną.....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szalony ciemiernik :shock:

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piękne masz jeszcze jesienne kwitnienia ;:215
Kociula łowny,,,sprytny ;:108
a fotka z kotkiem na ramieniu,,,, bardzo udana ;:333 Lepie z kotem na ramieniu niż z duszą ;:306
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-z serca życzę,żeby nie znaleźli ani gazu ani ropy,ani stanowiska archeologicznego!
Łowca w białych rękawiczkach zaskakujący,myślałam,że z polujących to Mikolina i Fidel?
Funkiami na wiosnę mogę wesprzeć,na pewno któraś będzie rozrośnięta do podziału.
Piękna furtka przy nowej szambowej ścieżynie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - masz rację...zdecydowanie lepiej z kotem, pod warunkiem, że masz na sobie grubą bluzę. Inaczej masz przy okazji bliski kontakt z kocimi pazurkami brrr.
Cieszę się, że cyknęłam wczoraj fotki prawie wszystkim kwitnącym jeszcze kwiatom. Dzisiaj od rana mgła i wiatr..kwiatkom to dobrze nie zrobiło oj nie :cry:
Ewo - Mikolina to tylko na motylki poluje, a Fidel jakoś leniwił się w tym roku. w poprzednim sezonie miał dużo większe sukcesy łowieckie. A Bubuś zaskakuje nie tylko Ciebie. Kto by pomyślał że taki silny instynkt odezwie się w zwierzaczku, który urodził się w moim łóżku a dokładnie na mojej poduszce :evil: Zyskałam cztery kociaki, ale straciłam poduchę :?
Za chęć podzielenia się hostami bardzo jestem wdzięczna zwłaszcza, tym bardziej że będę potrzebowała kupić około 20 roślin, tylko na pewno nie będę sadziła wczesną wiosną. Tam trzeba włożyć jeszcze sporo pracy, przywieźć przyczepkę dobrej ziemi( nie wiem jeszcze skąd...) i poczekać, czy nie będę odbijały ałycze od korzeni, bo przecież coś tam w ziemi pozostało..Nie chciałabym walczyć z odrostami mając już posadzone rośliny. Tak więc niech Twoje hosty rosną sobie spokojnie osiągając słuszne rozmiary :lol:
Tak sobie myślę, że fajnie by było, gdyby każda była inna. Nie zależy mi na takich wypasionych odmianach, tylko na tym, żeby rośliny były zdrowe. Ale mam całą zimę na znalezienie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, najlepiej w okolicy

Żółty jesienny liść wszystko mi opowiedział....o tym że czas do domu ;:145

Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marysiu MIkolina bardzo fotogeniczna :)
Rozmowy kocio-psie za płotem :;230 ciekawe co tam sobie opowiadali.
Potwierdzam i zachwalam kolorki. ...Z tymi odwiertami to rzeczywiście blisko - ale jeszcze nie ma co się martwić.
Liści pełno - byłam dziś w Gdyńskim lesie na spacerze wszędzie żółto i złoto .....jak jesienią..

:wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu! a w miejscu wykopywania ałyczy nie trzeba było zrobić odwiertu może wtedy stać by Cię było na nie wiadomo co (jak szejka) :roll: Kota łownego masz wspaniałego i wcale się nie dziwię że ma znajomości za płotem pewnie przychodzą na konsultacje.
Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana - sam kot nie wystarczy ;:306
Przypołudniki muszę o przyszłym roku wysiać bo już w drugim wątku widzę że z mrozu niewiele sobie robią! :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - Mikolina jest zupełnie wyjątkowym kotem. To najmądrzejszy kot jakiego miałam w życiu. A trochę tych futerek przez życiorys mi się przewinęło. Pomimo nikczemnej postury ( niecałe 3 kg wagi ) jest bardzo waleczna. Karci Bubka i Fidela kiedy broją, jak im krzywda to liże i przytula. Goni obce koty z działki nie zwracając uwagi na to że przeważnie są od niej 2-3 razy większe. I przytulańska jest strasznie i gaduła z niej niesamowita. Oj mogłabym tak jeszcze długo....
Marysiu - Ty masz na myśli mnie czy kotkę pisząc: "Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana" :;230
Cywilizowane jesteśmy obie. Mikolina chyba nawet bardziej. Ale z tą młodością...to ani kota...ani ja :cry:
Wiesz jak Ci panowie dziurę na Heńkowym polu wiercili, to u mnie jeszcze ta cho...na ałycza rosła. A teraz jak plac oczyszczony to przepadli i ani ich widu ani słychu....
Na zakończenie donoszę ze smutkiem, że w samo południe w dniu dzisiejszym spakowaliśmy koty oraz pozostałe manatki i wróciliśmy na zimę do miasta, co stwierdzam z głęboką przykrością buuuuuuuuuuuuuuuu ;:145

Kaszuby żegnały nas słońcem i cudnymi kolorami....
Zdjęcie dedykuję dla Bei ( Syringa)

Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Usmialam sie widzac Ciebie z kotem na ramieniu ;:oj
Rabatka ze sciezka z kamieni zapowiada sie bardzo fajnie :heja
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196 zaglądam tutaj i zaglądam, i jak już mam zamiar coś napisać, to mnie inne sprawy od tego odciągają.
A już tyle chciałam skomentować. Może teraz mi się uda.
Bardzo mi się spodobały fotki łownym Bubkiem i Twój komentarz , że robi to w białych rękawiczkach. ;:138 :;230
Fajny autoportret z czarnym kotem i kocio-psie rozmowy przez siatkę. ;:138
Przypołudniki siałam, a później chyba wypieliłam z tym badziewiem, które mi się pleni, i nie mam żadnego kwiatka. ;:145
A takie są śliczne u Ciebie. ;:138
Szkoda, że musiałaś już wracać "do bloków", rozumiem Twój żal za Kaszubami. ;:168
Dzisiaj w nocy był przymrozek u mnie, to i tam pewnie też.
Witaj więc w mieście :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oj taki żal jest największy - pamiętam jako dziecko jeździłam z bloku do cioci na wsi (to od niej zaczęła się miłość do tego co zielone) - byłam tam tylko 3 tygodnie, ale powracając z łana wiejskiej natury, pół i przyrody do bloku ryczałam jak bóbr - ale wtedy byłam dzieckiem :)
Ważne, że są zdjecia, są plany, i kolejna wiosna i lato. Na miejscu też są ciekawe miejsca :)
Życzę łagodnego powrotu do miejskości :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - tak mnie jakoś wzięło w tym roku na takie różne żwirkowe miejsca w ogrodzie. Popełniłam żwirową rabatkę z trawami, wysypałam żwirkiem miejsce pod kranem a na końcu powstała ścieżka. Wcześniej miałam tylko kamienistą "plażę" przy Leśnej Kałuży.
Krysiu - dzięki za miłe słowa o moich fotkach i kotkach i kwiatkach :lol:
Zawsze ze smutkiem wyjeżdżam z mojej działki. Każdy pobyt tam wydaje się za krótki, choćby trwał pięć i pół miesiąca jak ten ostatni...
Ale co zrobić, w naszym klimacie nie da się mieszkać na stałe w letnim domku. Nie wyobrażam sobie zresztą zimy na takim odludziu no i ten kiepski internet...
Agnieszko - chwała Najwyższemu za niecałe siedem miesięcy znowu będzie maj....A może już w marcu nie będzie śniegu i można będzie jeździć na weekendy? Byle tylko zdrowie było...

Jesiennie...na działce....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

....i w okolicy....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Marysiu a zimą nie robicie tam odwiedzin ? :D
Piękne widoki....dla takich warto czekać
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Taką jesień uwielbiam :!: Słoneczną i kolorową. Nawet nie musi być super ciepło.
Na żółtą chryzantemkę zapisuję się, jeśli jest z tych zimujących.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - jeździmy :lol: Jak tylko jest możliwy dojazd. Rozpalamy w kominku, wypijamy kawkę i po drodze wstępujemy do...fryzjera. Wyjątkowo mi pasuje nasza lokalna mistrzyni grzebienia. W zeszłym roku straciłam moją gdańską fryzjerkę i nie nie byłam zadowolona z żadnej kolejnej... A tu na wsi - bingo ;:138 łączę więc przyjemne z pożytecznym.
Izuniu - zimująca! To jedna z roślin ofiarowanych mi przez Grażynkę. Na razie jest malutka, ale jak przezimuje i troszkę się rozrośnie to masz u mnie sadzonkę jak w banku - tylko mi się przypomnij, bo ja mam sklerozę i mogę zapomnieć.
Ja mam białą zimującą na wiadomej rabacie, ale ona bardzo późno kwitnie. Często nawet kwiaty nie zdążą się rozwinąć przed zimą. Więc w przyszłym sezonie czeka ją eksmisja....

Moja niezawodna staruszka. Przyjechała ze mną przed laty z mojej poprzedniej działki.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”