Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Masko ! A gdzie ta szkółka stara ? gdzies koło os.Podwawelskiego ?
Chcę koniecznie się tam zameldować jak już przyjdzie ta opieszała pani Wiosna.
A co do pomykania ....to też się zgłaszam.
-- 19 mar 2013, o 08:46 --
-- 19 mar 2013, o 08:46 --
Przepraszam za dublowanie powyżej ale coś się dzieje złego albo na forum albo u mnnie bo nie mogę też skorzystać z Fotosika ani usnunąć niechcianego tekstu.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ja już nie chcę Ci marudzić ,ale okropnie mnie wkurza ta pogoda ,wydaje mi się ,że Ty jakoś lepiej to znosisz .

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pietruńciu witam serdecznie krajankę ! Szkółka jest na ul. Słomianej 19a na Podwawelskim - koniecznie tam jedź bo takie miejsca (tacy ludzie) odchodzą bo przegrywają z komercją i marketami!
A post może edytować i wymazać powtórzenie, ja miałam to samo wczoraj czasem nie mogłam napisać tekstu ! fotosik też nie działa , ale ja w takiej sytuacji korzystam z minusa Pozdrawiam!
Ewuniu bardzo źle znoszę tą pogodę trochę poświeciło słoneczko, ale już go nie ma i boję się, bo podobno znowu na sypać - dramat !
A post może edytować i wymazać powtórzenie, ja miałam to samo wczoraj czasem nie mogłam napisać tekstu ! fotosik też nie działa , ale ja w takiej sytuacji korzystam z minusa Pozdrawiam!
Ewuniu bardzo źle znoszę tą pogodę trochę poświeciło słoneczko, ale już go nie ma i boję się, bo podobno znowu na sypać - dramat !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu cudne kolorowe widoczki, przyjemnie ogląda się takie obrazki , kiedy za oknem bieluteńko....
Azalia przecudna.... uwielbiam te krzewy i bardzo boleję, że nie mam na nie miejsca.....
Azalia przecudna.... uwielbiam te krzewy i bardzo boleję, że nie mam na nie miejsca.....
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu ja od rana odśnieżam, a u ciebie tyle dzieje się . Dobrze, że pokazałaś kolorki, bo gdyby nie taki widoki deprechę mam murowaną
Znasz nazwę odmianową tej pięknej słonecznej azalii. U Ewy w ogródku wypatrzyłam cudności azaliowe, wpadłam po uszy, siedzę szukam, zapisuję to co mi się podoba.

Znasz nazwę odmianową tej pięknej słonecznej azalii. U Ewy w ogródku wypatrzyłam cudności azaliowe, wpadłam po uszy, siedzę szukam, zapisuję to co mi się podoba.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko właśnie po powrocie z ogrodu po prostu musiałam ..... no musiałam, bo inaczej
Dorotko dostałam tą azalię od koleżanki i wiem, że była przywieszka, ale wtedy jeszcze dla mnie azalia to była azalia i koniec, teraz zaczyna być inaczej, ale nie wiem czy zawieszka jeszcze jest, zresztą azalię dwa lata trzymała w doniczce nim wsadziłam na miejsce. Nie jest to pontyjska, bo nie pachnie
Poszukam czy gdzieś nie pląta się zawieszka, ale jak śnieg się stopi 

Dorotko dostałam tą azalię od koleżanki i wiem, że była przywieszka, ale wtedy jeszcze dla mnie azalia to była azalia i koniec, teraz zaczyna być inaczej, ale nie wiem czy zawieszka jeszcze jest, zresztą azalię dwa lata trzymała w doniczce nim wsadziłam na miejsce. Nie jest to pontyjska, bo nie pachnie

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Dzięki Ci, dobra kobieto, że pokazujesz jak to drzewiej o tej porze roku bywało... u nas od rana zadymka fest:evil:
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wiatr wyje. Chyba się do niego przyłączę, bo takiej "wiosny" to ja nie pamiętam 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,piekne wspomnieniowe widoki.U mnie tez sypie na całego,mam wrazenie,ze to grudzień.Dobrze,ze nie mam blisko marketów z kwiatami,bo bym oszalała w oczekiwaniu na wiosnę.Wczoraj byłam w Brodnicy w brico i kupiłam magnolię,azalię japońską i rózyczkę ładna.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysieńko
sypie i nie ma zamiaru przestać, okropnie na dworze zrobiło się od wczoraj, u Ciebie znów piękne widoki za oknem, tylko nie wiosenne 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu -podpisuje się pod tym co powiedziała ELA -Bella wiosna będzie w maju -idę dzisiaj na pogrzeb -szwagra mojego M a tu sypie śnieg jak w styczniu okropność . podglądam moje
zasiewy kobea z 1 rzutu - 2 spore pokazują właściwe listki 3 wyszła z ziemi z 2 rzutu(12nasionek )jak na razie się nie spieszą dalie jednoroczne malutkie ale też już sa listeczki właściwe i heliotrop wzszedł ale maniuni 1 raz go wysiewałam lawendę wysiałam i włożyłam od lodówki , tak samo potraktowałam 2 porcję clematisków, na próbę . zamówiłam wczoraj
nasiona hosty w sklepie P.W. Cleome z Częstochowy, nigdy nie próbowałam -zainspirowała mnie Ewa-Mewa -teraz juz się zbieram
Ela
zasiewy kobea z 1 rzutu - 2 spore pokazują właściwe listki 3 wyszła z ziemi z 2 rzutu(12nasionek )jak na razie się nie spieszą dalie jednoroczne malutkie ale też już sa listeczki właściwe i heliotrop wzszedł ale maniuni 1 raz go wysiewałam lawendę wysiałam i włożyłam od lodówki , tak samo potraktowałam 2 porcję clematisków, na próbę . zamówiłam wczoraj
nasiona hosty w sklepie P.W. Cleome z Częstochowy, nigdy nie próbowałam -zainspirowała mnie Ewa-Mewa -teraz juz się zbieram

pozdrawiam Ela
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Marysiu - cudne kwieciste zdjęcia. Dzięki za te kolory i za słońce!
U nas śnieg wali od rana....Nawet po ziemniaki nie chce mi się wyjść...
U nas śnieg wali od rana....Nawet po ziemniaki nie chce mi się wyjść...
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu!.
..taki piękny tytuł Twojego wątku"Wiosna tuż, tuż..."...a ja brnę do Ciebie kochana przez zaspy...
Jak zaczęło padać wczoraj o 19...tak pada non stop...
Dobrze,że nasyciłam oczy Twoimi pięknymi kwatuchami...podbudowałam się ...no bo mam dzisiaj totalnego "doła".
..taki piękny tytuł Twojego wątku"Wiosna tuż, tuż..."...a ja brnę do Ciebie kochana przez zaspy...
Jak zaczęło padać wczoraj o 19...tak pada non stop...
Dobrze,że nasyciłam oczy Twoimi pięknymi kwatuchami...podbudowałam się ...no bo mam dzisiaj totalnego "doła".

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Ja też wróciłam z pogrzebu przemoczona, cała ceremonia w na cmentarzu w deszczu i śniegu.Teraz siedzę z wnukami ,koleżanka pojechała na zastrzyk z Zuzią.
Muszę napić się kawy, coś odjeżdżam a wieczorkiem z pieskami po powrocie jeszcze z Reksiem spacerek i do łóżeczka
Muszę napić się kawy, coś odjeżdżam a wieczorkiem z pieskami po powrocie jeszcze z Reksiem spacerek i do łóżeczka