Cd...
Ceropegie
Aeschynanthusy
Chirita Aiko
Hoje, które kwitną albo już konkretnie pokazują, że będą chciały zakwitnąć...
Grudniki już zakwitły, te z południowego okna, bo te które miałam na wschodniej stronie na szafce prawie nie urosły nic...wniosek grudniki lubią jasno i ciepło... niestety miałam sporo różnych spraw i przegapiłam kwitnienie czerwonego - nie zrobiłam fotki, a różowego to już resztka, ale zauważyłam, że Grudniki tam, gdzie mieszkam kwitną już teraz ślicznie na oknach wielu osób...te Grudniki, to zeszłoroczne nabytki - miały po dwa, trzy segmenciki...
Ten kolorek ma tylko jeden kwiatuszek...
Różowy ostatek, a z tyłu przekwitnięte czerwone...
Skrętniki
Euforbia Mili
Wyhodowana z listka kolejna młodziutka Chirita...niestety na razie NN
"Wyniańczona" Dischidia pectinoides, dosłownie - zdobyłam szczepek z 6 listkami, początkowe próby ukorzenienia spełzły na niczym, zostały tylko dwa nieduże listeczki, na szczęście siła przetrwania dała znać o sobie i Dischidia zaczęła puszczać konkretne korzonki i pojawiły się dwa pierwsze nowe - dość pokaźne listeczki
Ta Begonia jest u mnie 14 lat bywało z nią różnie, teraz wygląda tak:
A tą udało mi się na nowo pozyskać Begonia Masona,kolejny raz wypatrzona u kogoś na oknie...
A ta cudem "odrodziła się" albo wcześniej przy pierwszym przymrozkach obmarzła i taką mi przysłał sprzedawca, albo źle zniosła podróż, pierwotna roślinka całkiem zginęła, ale wypuściła nową, już nie myślałam, że coś z niej będzie, jak widziałam, co się dzieje z nią z dnia na dzień, ale zostawiłam ją, lekko podlewałam, bo zauważyłam, że przy ziemi pieniek jest dalej żywy i zielony i tak się odrodziła Paulownia Tomentosa...
-- 15 lis 2013, o 09:58 --
crazydaisy
drążek rozprężający też będzie, tylko musisz go zawiesić na trzech haczkach: na końcach i w środku - koniecznie, tak samo i inna rurka, musisz dać trzeci haczyk po środku...