Witam we wtorek, szary, bury i ponury, śniegu tylko maleńkie placki w cieniu i błoto wszędzie. W nocy lał deszcz.
Jednak i tak siedzę w pracy, to mi wszystko jedno. No i lepsze to niż totalnie zasypane śniegiem niektóre rejony Polski
Danusiu, Aguniu 
, dziękuję za uznanie, starałam się jak mogłam. Kiedyś, będąc nastolatką dużo szyłam. Sytuacja mnie do tego zmuszała, szperałam na strychu i przerabiałam sukienki po babci i mamie na leciwej babcinej maszynie. Niestety już jej nie mam, bo została na wsi jak się wyprowadzaliśmy i złodzieje ją zabrali. Zostały mi tylko nogi.
Marysiu, tak też skojarzyłam malując oczy synkowi, ale M mnie ściga, ze tak na FO zdjęciami szastam. Może syn będzie kiedyś sławny i bogaty i będzie miał mi za złe ? Życzyłabym sobie tego, no i ma szczęśliwy być przede wszystkim
Aniu, właśnie miałam dylemat czy na biało czy na czarno te oczy mu malnąć
Agnieszko/ Agness, krawcowa ze mnie marna, ale coś tam potrafię wymyśleć. Kiedyś kupowałam Burdę i co nieco zostało w głowie jak łączyć kawałki materiału do kupy, żeby lewej do prawej strony nie doszyć

. A aniołek, to nasza wspólna zasługa, M i moja
Pati, Twój komentaż chwyta za serce. Wyglądaj dziś listonosza
Ewa/gajowa dopiero zaczynam przygodę z przedszkolem, potem szkoła. Na koniec mam nadzieję ciepłe papucie i album na kolanach przy kominku
Uchylę rombka tajemnicy i pokażę co robiłam w sobotę i niedzielę. Nie, niestety nie girlandy i wianki, bo materiał już jest i czeka. Myłam okna i przy okazji chcę się pochwalić jakie mam widoki przez "główne" okna, na ogród.
z jadalni, widok niczym nieskalany, pusty parapet i bez firan

plan pierwszy akacja i skalniak( ta górka). Pragnę zauważyć, że w sobotę miałam jeszcze tyle śniegu
tu doszły już doniczki
zbliżenie na "ołtarzyk" świąteczny
zbliżenie na akację w słoninkach i z domkiem
z salonu (niedziela), jak widać już prawie bez śniegu, ale wciąż z zalegającymi liśćmi, bo jak trzeba było grabić, to chorowaliśmy
widok na ogród, z prawej "tworzy " się rabata 30-metrowa
Widok lekko przysłonięty firanami - szyłam je sama
Życzę miłego dnia