Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu, widzę, że już szalejesz cebulowo - ja nawet jeszcze nie myślałam o takich zakupach, ale chyba czas się rozejrzeć i zaplanować coś wiosennego...
Tu chłodno, ale słonko zaczyna wyglądać - może będzie niezły dzień...
Miłego!
Tu chłodno, ale słonko zaczyna wyglądać - może będzie niezły dzień...
Miłego!
Gratuluję udanego zakupu
Możemy podać sobie ręce ja przytargałam 13 paczek, ale kupiłam też szachownicę, narcyzy i hiacynty
Z tulipanami lepiej poczekać, tak przeczytałam, i najlepiej sadzić na przełomie września, października, a nawet później.
Miałam wczoraj szaleć na trójkątnej rabacie, ale dzisiaj to już chyba na pewno. O i nabyłam jeszcze nawóz do roślin cebulowych w granulkach, po okazyjnej cenie 6zł w moim ogrodniczym i nasypię gdy będę przekopywać ziemię, nich sobie trochę poleży zanim zacznę sadzić.

Możemy podać sobie ręce ja przytargałam 13 paczek, ale kupiłam też szachownicę, narcyzy i hiacynty

Z tulipanami lepiej poczekać, tak przeczytałam, i najlepiej sadzić na przełomie września, października, a nawet później.
Miałam wczoraj szaleć na trójkątnej rabacie, ale dzisiaj to już chyba na pewno. O i nabyłam jeszcze nawóz do roślin cebulowych w granulkach, po okazyjnej cenie 6zł w moim ogrodniczym i nasypię gdy będę przekopywać ziemię, nich sobie trochę poleży zanim zacznę sadzić.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Małgosiu po dłuższej przerwie muszę odnaleźć parę pięknych ogrodów i nadrobić zaległości
Gosia u Ciebie zawsze kwieciście i pięknie
ja też zaszalałam już w cebulowych ale ciągle mnie ciągnie do zakupów (chyba i ja po pracy zajrzę do B.
)
pozdrawiam

ja też zaszalałam już w cebulowych ale ciągle mnie ciągnie do zakupów (chyba i ja po pracy zajrzę do B.

pozdrawiam

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Gosia dobrze zapamietałam jednak tą pecherznicę Chameleon , ona jest u Szmita,teraz na wystawie brała udział w konkursie na nowość roku,zobacz sobie ,fajna jest
Ale jaka to nowosć jak ja jej szukałam w tamtym roku
Ale jaka to nowosć jak ja jej szukałam w tamtym roku

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przed kilkoma chwilami wróciłam z Biedronki. Kupiłam tulipany i iryski takie holenderskie chyba. Będę sadzić dopiero pod koniec września.
Trzymaj się Małgosiu i ciesz oczęta słoneczkiem
Trzymaj się Małgosiu i ciesz oczęta słoneczkiem

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Małgosiu!
Maruna jest jednorocznym kwiatem,gdy już była rozsada na działkę jedną roślinkę wsadziłem do doniczki na okno i rosła sobie,pięknie zakwitła i przekwitła.Obciąłem kwiaty i mam dużo własnych nasion.Pozostałe odrosty z głównego kwiatu nadal rosną i zawiązują kwiaty.Mogę Ci wysłać w kopercie tyle nasion,że wystarczy na cały ogród.Podaj namiary
Pozdrowienia Edward
Maruna jest jednorocznym kwiatem,gdy już była rozsada na działkę jedną roślinkę wsadziłem do doniczki na okno i rosła sobie,pięknie zakwitła i przekwitła.Obciąłem kwiaty i mam dużo własnych nasion.Pozostałe odrosty z głównego kwiatu nadal rosną i zawiązują kwiaty.Mogę Ci wysłać w kopercie tyle nasion,że wystarczy na cały ogród.Podaj namiary
Pozdrowienia Edward

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Małgosiu też byłam w Biedronce i kupiłam 6 paczek tulipanów i 4 paczki narcyzów 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,tulipany pięknie przetrwały tą zimę więc zdecydowałam sie na więcej.Oby ta zima byłą lepsza dla naszych roslin.
Bylica stellera.

Uploaded with ImageShack.us
Tyniu,właśnie doczytałam na opakowaniach terminy sadzenia i poczekam trochę.Jestem ciekawa szachownicy cesarskiej,bo nie znam tej rosliny.
Floks od Bozenki.

Bonia,faktycznie długo cię nie było,ale mam nadzieję,że już nie bedziesz znikała i częściej nas odwiedzała.

Dorotko,tak jak rozmawiałysmy dzisiaj widziałam ją w ofercie w katalogu,ale w sprzedaży jej na pewno nie było,pewnie dopiero wiosna.

Wandziu,ja miałam te iryski w ciemnym kolorze,ale wymarzły mi tez niestety.

Edwardzie,zaraz podam ci namiary na pw,nigdzie nie spotkałam tych kwaitów,a w tym roku wyjątkowo dużo siałam jednorocznych.

Monia,twoje szleństwo zakupowe dopiero się zacznie w przyszłym roku jak bedziesz juz miała w głowie wizje rabat.Balkon trochę ci odpocznie,bo przeniesiesz sobie częściowo pewnie na działkę.

Bylica stellera.

Tyniu,właśnie doczytałam na opakowaniach terminy sadzenia i poczekam trochę.Jestem ciekawa szachownicy cesarskiej,bo nie znam tej rosliny.
Floks od Bozenki.

Bonia,faktycznie długo cię nie było,ale mam nadzieję,że już nie bedziesz znikała i częściej nas odwiedzała.

Dorotko,tak jak rozmawiałysmy dzisiaj widziałam ją w ofercie w katalogu,ale w sprzedaży jej na pewno nie było,pewnie dopiero wiosna.

Wandziu,ja miałam te iryski w ciemnym kolorze,ale wymarzły mi tez niestety.

Edwardzie,zaraz podam ci namiary na pw,nigdzie nie spotkałam tych kwaitów,a w tym roku wyjątkowo dużo siałam jednorocznych.

Monia,twoje szleństwo zakupowe dopiero się zacznie w przyszłym roku jak bedziesz juz miała w głowie wizje rabat.Balkon trochę ci odpocznie,bo przeniesiesz sobie częściowo pewnie na działkę.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu twój ogród pięknieje z każdym dniem bardziej
Normalnie wypieszczony taki,że szok
Cudnie 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15

-- 28 sie 2012, o 21:15 --
Lucynko,juz jestem za stara na pieszczoty.Jeszcze półtora tygodnia i spotkanko.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Na mizianie nigdy nie jest za późno kochana 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lucynko masz świętą rację na to każdy wiek dobry .Podziwiam Twoje rabatki wciąż na nich mnóstwo kwiatów Małgosiu .Mam sadzonkę Limelight a w prezencie dostałam Pinky Winky a także ukorzeniłam Grandiflorę .Trochę za dużo wielkich krzaczków na mój mały ogródek, bo gdzie posadzę różyczki 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Małgosiu, ale masz dużo tych rabatowych wysp na trawniku
Kosiarką jeździsz pewnie niezłymi wirażami
Jas też chciałabym jakieś wyspy porobić, ale M mi to wybija z głowy
Poczytałam u Ciebie o zakupach cebulowych i zajrzałam dzisiaj do B - obłowiłam się

Poczytałam u Ciebie o zakupach cebulowych i zajrzałam dzisiaj do B - obłowiłam się

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Małgosiu co porabiasz 15 września? w sobotę? bo może bym Cię z Bartkiem i moim M odwiedziła?
Będziemy wracać wtedy z nad morza, więc po drodze moglibyśmy wstąpić i zobaczyć ogród na żywo? Wątek czytam choć nie piszę, ale teraz już pomału jesień się zbliża więc będzie więcej czasu na internet.

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu ..a gdzie Ty się podziewasz
Miałaś racje ,skusiłam sie jeszcze na cebule biedronkowe....piękne są
oby tylko takie wyrosły 

Miałaś racje ,skusiłam sie jeszcze na cebule biedronkowe....piękne są