Hej Aguś ale się napisałam i posta mi wcięło z mojej własnej głupoty
Teraz będzie krótko - generalnie chodzi mi tylko o tą konkretną rabatkę, jej kształt, nasadzenia na niej.
Cała moja działka ma ponad 1000 mkw i nie sposób wszystkiego obrobić, tam gdzie jest altanka do wypoczynku, biesiadowania to jest przód domu, i tam mam doniczki oraz kilka powojników wokół altanki. Więcej się nie da ze względu na psa i dzieci.
Tył domu (tam gdzie przedmiotowa rabatka) jest od strony południowej i właśnie nim się cały czas zajmuję. Mam zrobiony projekt (przez zaprzyjaźnionego ogrodnika) i listę roślin (wstawiałam nawet tak w połowie wątku), staram się jakoś go realizować. Rabatka nie była ujęta w projekcie - mam wolną rękę i wiem, że powinna wyglądać jakoś tak gustownie, busz kwiatów ale nie taki misz-masz tylko zaplanowany czyli np. róże w subtelnym otoczeniu lawendy, dzwonków itp. Głównie chodzi mi o kształt i wykończenie żeby nie było takie proste jak od siekiery

Obecny kształt wynika tylko i wyłącznie z tego, że to był kawałek który udało mi się jesienią odchwaścić.