Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Alicjo,
Nie wiem jak to świadczy o moim guście, ale najbardziej podoba mi się różowy floks w amarantowych kwiatuszkach.
Pozdrawiam z deszczowych Kaszub
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale Ty masz przestrzeń ;:oj U mnie nieosiągalna przy uwzględnieniu wielkości działki i tego, że w 1/3 się mocno wznosi. Do tego wszystkiego u Ciebie wszystko jest takie uporządkowane, a przy tym kolorowe i różnorodne. Bardzo mi się podoba ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Nie wiem czy już pisałam ale kolorystycznie to mamy podobnie :wit Lubiny mocne wrażenia...
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Iza Chyba nie mamy wyjścia przy takich dużych trawnikach

Obrazek
(Twój jeszcze większy) tylko mocne akcenty mają szanse być zauważone. U Ciebie wszystko tak pięknie dobrane kolorami.
Sweety Przestrzeń nasza ok 1600 m, z której dość dużo zabiera dom, ale za płotem las to daję cudne wrażenie. Nasza działka ma ok 2 m. różnicy wysokości, spad jest taki, że jadąc zimą drogą wzdłuż naszego płotu trudno podjechać, trzeba się cofnąć i wziąć rozpęd.
Ta przestrzeń to ze względu na dzieci, jako że potrzebowały płaskich miejsc do zabaw i gier powstały takie 3 tarasy.
Lisico Znając już Twój zawadiacki charakterek ;:183 zastanawiam się czy coś mi między wierszami nie insynuujesz. W każdym bądź razie mi duet firletka i różowy floks z ciemnym środeczkiem też odpowiada.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napisałam na pw
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CUDZE chwalicie, a SWEGO nie znacie dlatego postanowiłam w te wakacje poznawać to co bliskie. Cieszę się moim ogrodem, poznaje ogrody forumowiczek.
Podziwiałam Zielone Pokoje JagiS, kiedy były jeszcze rzeczywiście zielone, a nie pełne kolorów z naciskiem na niebieski. Bardzo miło spędziłam czas u Ignis05 wśród pięknych, romantycznych królewien. Całą rodziną zaburzyłam spokój Rozczochranego Klarysy podziwiając i faunę i florę.
Dzisiaj miałam wielkie szczęście podziwiać po raz drugi przepiękną, olbrzymią rabatę bylinową Izaziem Żadna wycieczka krajobrazowa nie dostarczyłaby mi tylu wrażeń i doznań, a do tego miłe pogaduszki ;:4 i ciepła atmosfera. Jak dobrze, że trafiłam na to forum.

W czasie urlopu M. odwiedziliśmy też park Majkowskiego w pobliskim Wejherowie. Powstaje tu piękna alejka różana. Szkoda tylko, że nie ma tabliczek z nazwami róż.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

A dla dzieciaków w parku jest też wiele atrakcji.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ptaszki są wszędzie więc mój M. jak zwykle z lornetką.

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ej dla tych kilku ciepłych słów warto żyć ;:3 Ale chyba trochę przesadzacie. A udało się kupić kosmetyczkę? A ta żółta moę to Chopin?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne miejsce.
Chyba pora na poznanie Wejherowa bliżej.
Kilka lat temu byłam na kalwarii, ale po mieście nie chodziłam.
Z okiem samochodu sprawia wrażenie ciekawego, twoje fotki przekonują, że warto.
Dzięki za fajny dzionek ;:196
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Och Kaszuby przepiękne Kaszuby
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witaj Alu, właścicielko cudnego ogrodu i wspaniałej Mamy, ogrodowej wróżki :D

Udało mi się kilka ostatnich dni spędzić na działce, więc nie było czasu na forumowe wątki. Ale już jestem na bieżąco i z rozdziawioną buzią. W taki stan wprawiły mnie kolejne zdjęcia z ogrodu Twojej Mamy !

Elu bardzo dziękuję za pierwszego posta ;:196 Jestem autentycznie zachwycona atmosferą Twojego ogrodu! Uwielbiam takie klimaty ;:215 Roślinki w dużych, okazałych kępach, widać, że ogród już z historią. Dojrzałam też fragment ciekawego kamiennego murka, który bardzo mi się spodobał.
Bardzo serdecznie Cię proszę, otwórz własny wątek, będę z wielką przyjemnością odwiedzać Twoje zielone królestwo ;:168
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Ala :)

Tyle jestem w Wejherowie i nie widziałam tych róż - miejsce znam - ale tych piękności nie , rzeczywiście szkoda, że nie pofatygowali się i nie pomyśleli o miłośnikach róż co by opisać jakie odmiany , ale pomysł i zamierzenie bardzo piękne - to się chwali :)
Ogród jak zawsze soczysty i piękny :) nawet w porze deszczowej ;:215
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Alicjo, fantastyczne obrazki... te z parku także, ale przede wszystkim ogrodowe... trawnik perfekcyjnie podkreśla ukwiecone rabaty... hortensje Cię kochają!
Pozdrawiam upalnie ;:173
A
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ;:173 ten las tworzy piękne tło dla Twojego ogrodu. ;:oj
Przestrzeni wokół i jeszcze w ogrodzie tylko pozazdrościć można. ;:108
Już przebieram nogami do piątku. ;:65 Czy to spotkanie u Eli aktualne ?
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Alicjo - ale nazbierałaś jeżówek :shock: To takie fajne kwiatki. Nawet u mnie rosną i wyglądają z roku na rok coraz lepiej. Na razie mam tylko białe, ale będę myśleć o kolejnych kolorkach. Może na jesiennych targach w Lubaniu?
Ogród Twojej Mamy - to marzenie każdego ogrodnika :lol: Pierwszy raz w tym roku pożałowałam, że jestem tak daleko i nie mogę się z Wami umówić :(
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Nic nie przesadzamy. Ile pracy kosztuję, tak stale pięknie reprezentująca się rabata to tylko Ty wiesz.
Saszetkę dzięki mamie mam, wychodziła mi na swoim ryneczku. Dzisiaj po raz pierwszy nie szukałam sekatora, rękawiczek, i można się było do mnie dodzwonić, bo wszystko miałam pod ręką.
Co do żółtawych róż też skojarzyły mi się z Chopinem, takie duże, zdrowe kwiaty.
Dla Ciebie:
Obrazek

Klarysa Park jest niedaleko Kalwarii, spędziliśmy tam miły dzień, każdy miał to co lubił, ja kwiaty, M ptaki, dzieci plac zabaw. Była jeszcze siłownia po chmurką. A potem małe co nieco w miłej Oranżerii La Belle.
Lubisz biały więc w tym kolorze trzykrotka:
Obrazek

Misiek i Klusek Tak Kaszuby są piękne, pofałdowane, ciekawe, nie mogące się znudzić. Są tu góry, jeziora i morze.
Dla Was trzykrotki niebieskie i liliowe:
Obrazek
Obrazek

Mufko Tak to prawda mam wspaniałą mamę ;:167 i mój ogród to w dużej mierze jej zasługa, ostatnio znowu wróciłam od niej z zapakowanymi po brzegi roślinami. Rzeczywiście jest ogrodową wróżką, bo jak ona pomieściła na niewielkiej działce (ok. 400 m) tak wiele roślin to tylko ona wie. Przez 10 lat systematycznie kupuję rośliny przede wszystkim na rynku, potem w siatach targa je, najpierw tramwajem, potem autobusem. Na działkę dojeżdża ponad godzinę. Ciągle coś przesadza, poprawia. Stale namawiam ją na czyny udział w naszych pogaduchach. Nauczy się, pewnie zimą więcej będzie na to czasu.
Rozmawiałyśmy o pysznogłówkach więc kolekcja moich dla Ciebie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aga Ta Aleja Różana to chyba w tym lub ubiegłym roku powstała. Jak zarośnie fajnie będzie wyglądać.
Dla Ciebie:
Obrazek

Aguniada Tak hortensje to to co obie lubimy, prawda?
Szukasz tojeści orszelinowej musisz przyjechać do na północ. W kaszubskich ogródkach, od każdej z nas mogłabyś sobie wyłopatkować

Obrazek

Krysiu Oczywiście aktualne, napisałam na pw. Przestrzeń jest, jeszcze trochę różyczek się zmieści, na przykład pięknie się u Ciebie prezentująca POLKA, ale już nie tu:

Obrazek

Amba Jeżówki bardzo mi się podobają i jest już taki ich wybór. Różne opinie słyszałam o tych nowych odmianach u mnie na szczęście zimę przetrwały, tylko jedna żółta 'Maui Sunshine' coś po zimie słabo rosła, ale teraz się już wzięła i będzie kwitnąć.
Szkoda że tym razem nie uda nam się spotkać. Dla Ciebie ogólny widoczek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”