Nie opłaca się, trzeba dać za sztukę pod dwie stówy, a to tylko 1000 litrów. Sam wiesz ile wody idzie. Lepiej zrobić zbiornik na folii do oczek wodnych - kupiłem w hurtownii rolkę 24 na 6 metrów, przyciąłem na pół, z jednej zrobiłem już zbiornik długi 22 metry, szeroki 1,80 głęboki 0,6 metra, daje radę. Na wierzch poszły deski, i stół na rośliny gotowy, i zbiornika nie widać i wody z rynien dość. Docelowo chcę wszystkie tunele orynnować by złapać całą wodę, myślę o basenie zewnętrznym, nie mam jeszcze koncepcji jak to ugryźć.
Dwa dni chodziłem i myślałem o Twoim doskonałym rozwiązaniu , niestety , u mnie musi ono jeszcze trochę poczekać Tunele po lewej stronie stoją na niestabilnym gruncie , nawet z pionowaniem ścian miałem problemy , więc bez szalunków by się nie obyło. Jedyne miejsce będzie pod piątym tunelem , ze stanowiskami dla chryzek doniczkowych , a stawianie jeszcze trochę potrwa. W każdym razie na pewno skorzystam z Twojej rady
Spokojnie , begonie tak rosną. Do pierwszego listka właściwego wydaje się , że prawie stoją , a później rosną coraz szybciej. Co prawda moje siane w tym czasie są troszkę większe , ale jest dobrze
To fakt Twoje sadzonki są w stosunkowo dużych wielodoniczkach , więc nie trzeba ich od razu dożywiać. Inaczej jest z moimi , w tej samej wielkości paletce mieści się 360 siewek , mają malutko torfu i muszę je dożywiać. Twoje zacznij nawozić gdy pokażą się listki właściwe
Współczuję problemów ze zdrowiem , ale na siew jest jeszcze trochę czasu Może nie begonie , ale pozostałe jeszcze zdążą nacieszyć oczy Doniczki w dłoń i powodzenia