Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Och, dołączę się do narzekań na mrówki ;:145
Mam ich naprawdę tyle, że łatwiej byłoby mi powiedzieć, gdzie ich nie ma, niż gdzie są...
Nie podlewałam ich nigdy wodą z rozpuszczonym granulatem, czy to jest skuteczne? Ciekawa też jestem, jaki to granulat - prawdę mówiąc próbowałam różnych, ale po prostu je sypiąc; niestety bez spektakularnych efektów. :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus,zgromadziłaś juz sporo swoich pupilek.Zdjęcia robisz przecudne.Ja dzisiaj wyrzuciłam dwie kolejne róże jak sadziłam żurawki od Igi,żal ich,ale co zrobić.Nigdy na pewno nie kupię rózy jesienią,kupione wiosna mogę traktować jako jednoroczne.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te dwa zdjęcia Aspirynki z 34 strony - gdyby nie podpis,pomyślałabym, że to różne róże! ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Sagima
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 maja 2012, o 14:51

Post »

Aguniado, (już kiedyś po wizycie u Ciebie, miałam spytać) na jednym z Twoich zdjęć, gdzie widać nową rabatę ze świetnym małym murkiem widać tył małego drewnianego domku, czy to jest domek narzędziowy? Dysponujesz zdjęciami 'en face'? Jestem na etapie projektowania i wymyślania czegoś do siebie. Będę wdzięczna za wszelkie porady.
Pozdrawiam,
Sagima
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Porównując z cenami warszawskimi to faktycznie maja bardzo przystępne :D
A gdzie zakupiłaś księzniczkę ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nie było mnie przez tydzień, a u Ciebie tyle róż ;:180 , no i jakie piękne do tego ;:138 , hortensja też niczego sobie i koreanka też super. Taki przeskok róże, róże róże i jodła. Można CIę nazwać różanym guru jak nic. Mnie kwitną jakieś nn dzikie, też piękne, bo na bezrybiu i rak ryba, ale liście ma jak siateczka. Jak ją ratować? co ją zżera? Mozesz do mnie zajrzeć?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, popatrzyłam i na razie zagadka, nie wiem jak u innych, ale u mnie zmienił się od tamtego roku. W tamtym sezonie kwiat był bardziej zwarty, a w tym jest luźniejszy, ale jakiś ładniejszy. Mój L.D bardzo szybko rósł, może to jest jakaś wskazówka, kupiony z gołym korzeniem, pod koniec sezonu miał ze 130 cm. Patrząc na Twoją NN, tak na 100% nie jestem pewna, ale to może być ta róża. :lol:
Tak wygląda u mnie już rozwinięty(daj znać, jak mam usunąć)
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzko, witaj ;:196 Ze mnie żadne guru, ale oczywiście zajrzę - może będę w stanie zaradzić, a jak nie, to pójdziemy po pomoc do naszych różanek... dzięki za miłe słowa! Róże naprawdę zaczynają szaleć :)
Moniko, warszawskie ceny chwilami zakrawają o rozbój w biały dzień :twisted: Princess of Wales kupiłam we Floriall na Baletowej, w Warszawie... 59zł :roll:
Sagimo, tak - to domek narzędziowy... postaram się dziś lub jutro zrobić jego zdjęcie - to dość prosta konstrukcja, ale chodziło mi o to, żeby zbytnio nie rzucał się w oczy. Niedługo zarośnie :) Jak będziesz miała pytania, to chętnie odpowiem...
Su, Aspirinka bardzo się zmienia - na jednym krzewie jest pełen przekrój jak mogą w różnym etapie rozkwitu wyglądać jej kwiaty... każdy jest piękny ;:167 Masz?
Gosiu, przykro mi, że róże średnio sobie poradziły... sroga zima na pewno je mocno osłabiła i część nie przeżyła :(
Gajowo, kupiłam granulat Substrala na mrówki - można go posypać na mrowiska bądź rozpuścić w 10l wody i podlać zamrowiskowane obszary wokół roślin. U siebie też mam ich zatrzęsienie :(
Anetko, Princess cudo, zgadzam się :) Ma wyjątkowo subtelne kwiaty, ładny odcień kremowej bieli - podoba mi się strasznie... Nie mogę się doczekać zakwitnięcia róż od Ciebie ;:196
Beatko, dzięki za wstawienie zdjęcia i analizę porównawczą :) Czekam, aż pąk ładnie się otworzy, ale dziś była taka palma, że różyca lekko mi przywiędła zamiast cieszyć się słońcem... podlałam, zobaczę za pół godziny jak wyglądają pąki... Mnie też się wydaje, że to może być ta piękna L.D. Braithwaite... Byłabym w siódmym niebie :) Zdjęcia nie usuwaj ;:196

Gotowi na porcję zdjęć? Aż westchnęłam głośno po powrocie z pracy... róże są niesamowite, szkoda, że nie można dołączyć zapachów do poszczególnych fotek ;:167

Sebastian K. zaczyna swoje szaleństwo:
Obrazek

Obrazek

Red LdV przepięknie rozwija swoje kwiaty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Munstead Wood - klasa sama w sobie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Whiter Shade of Pale - wzór subtelności:
Obrazek

Mrs. John Laing - oszalałam na jej punkcie!:
Obrazek

Obrazek

Cherry Brandy - z niej będzie pomarańczowa piękność z jasną poświatą:
Obrazek

Mary Rose - czy trzeba komentować jej urodę?
Obrazek

Nostalgie - lody wiśniowe z polewą śmietankową (albo odwrotnie ;-)):
Obrazek

Grand Award - nagroda po ciężkim dniu ;-)):
Obrazek

J.Cartier - cudowne maleństwo z piękną historią:
Obrazek

Gentle Hermione - bardzo na nią czekam (Ewcia, Ty chyba też? :)):
Obrazek

William Shakespeare 2000 - faktycznie rumieni się na amarantowo:
Obrazek

Rhapsody in Blue - fiolet, ale cudowny:
Obrazek

Aspirinka - różowa poświata:
Obrazek

Księżna Walii, po prostu:
Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ksieżna mnie urzekła ;:167 z kazdym zdjeciem ze mna gorzej :roll:
Aga Leonardo jak duzy jest juz u Ciebie :wink:
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, ja też bywając u Ciebie i innych forumek, szaleję na punkcie róż, których jeszcze nie mam... one po prostu budzą tyle emocji :) Księżna jest cudowna!
Red LdV ma ~40-50cm jak na razie... ale sadzony nagokorzenny tej wiosny, także ma czas :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, jak zwykle mogłam się nacieszyć tym co tu oglądam. :heja :heja
Fakt zapachu też mi brak, ale wyobraźnia działa. Musi wystarczyć :D
Róże przepiękne, podlej je dobrze na wieczór, bo one takie biedne na tym słońcu. ;:168
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, podlewanie chodzi teraz dwa razy na dobę... cieszę się ogromnie, że te kilka lat temu M. mnie przekonał do automatycznego podlewania - to dla roślin zbawienne...
Moja inspiratorko, jeśli Tobie podobają się róże które u mnie rosną, to czegóż więcej chcieć :)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wiem, że to nieładnie, ale zazdroszczę Ci tego automatycznego podlewania.Ja niestety oręż w dłoń i do boju. :;230
Ta Księżna mnie dobije, kocham ją miłością wielką i muszę ją zdobyć. Niestety na drodze stoją mi małe i większe katastrofy, coś się dzieje z prądem, być może instalacja do wymiany, telefon mi się zbuntował i mogę tylko odbierać. 8-)
x-ag-a
---

Post »

Beatko, Księżna była tylko jeszcze jedna, o ile mnie pamięć nie myli... Może jak się telefon naprawi, to zadzwoń i zarezerwuj?
Automatyczne podlewanie jest bardzo wygodne... zwłaszcza przy dużym ogrodzie bądź działce, na której nie jesteśmy codziennie...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moja inspiratorko, jeśli Tobie podobają się róże które u mnie rosną, to czegóż więcej chcieć

:;230 :;230 ja inspiruję Ciebie, a Ty mnie. :;230
Tak jest fajnie, poznajemy swoje przyszłe różyczki z dobrej i złej strony, łatwiej nam dokonać wyboru.
W moim przypadku coraz trudniej mi jest znaleźć miejsce na dodatkowe różyczki?? szkoda. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”