30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Hihihi, chętnie Asiu ;:196 zobaczymy co na to Bozunia.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Debra podziwiaj, podziwiaj :wink: bo niedługo przekwitną i nie będzie co fotografować :;230

Ilona moja hortensja była zdołowana razem z doniczką w gruncie i okryta gałązkami świerkowymi, właściwie nastawiałam się, że i tak nie przezimuje... a zrobiła mi miłą niespodziankę :wink:

Magda dziękuję za wizytę i za miłe słowa :wit Z ta ilością roślin to trochę przesadziłam... ale co zrobić jak chcę mieć wszystko? Po 3 latach trzeba przerzedzać i pozbywać się nadmiaru... Na jesień muszę zrobić przemeblowanie :wink: A co do oczka... moje to taka kałuża 120l, ale zawsze jest trochę urozmaicenia i można posłuchać pluskania wody :wink:

Dzidzia kosz jest pomalowany lakierobejcą. Zostało mi trochę po pomalowaniu kratownicy i maznęłam kosz, bo był już bardzo zniszczony. Generalnie nadaje się wszystko do malowania drewna, byleby na warunki zewnętrzne.

Tajka Witaj! Pocieszyłaś mnie trochę z tą ostróżką :) Moja się rozsiała w tamtym roku i mam ok 6 siewek, które na razie nie kwitną. Czy Twoja też się rozsiewa, czy kwitnie w następnym roku po posianiu i czy mają takie kwiaty jak roślina mateczna?

Kasiu i Asiu gdzie mi tam Was - wielkie ogrodniczki - gościć w mojej "doniczce" :wink: Nie wiem czy się pomieścimy :wink: A tak na poważnie... Kiedy chcecie wpaść :D ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj ja też chcę wpaść, też chce ;:138 ;:138 jestem jak najbardziej za! :uszy
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A jak masz to oczko podłączone? Intryguje mnie to bardzo :;230 Ja też mam trochę roślin do usunięcia, bo niektóre zupelnie bez sensu kupiłam w zeszłym roku ;:223 Muszę trochę drzewek dokupić za to
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

A kiedy Ci pasuje Bozuniu? :D dla mnie na razie odpada weekend 13-15.07 - mam wtedy gości, reszta mi pasi :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

mi pewnie też ten weekend nie pasi bo wtedy wujek ma imieniny i pewnie pojedziemy na wieś :roll:
bozunia
1000p
1000p

Post »

Magda oczko to wkopana gotowa forma, najlepiej zrobić wykop i ułożyć folię do oczka, ale na taką małą kałużę forma jest wygodniejsza :wink: Pompka podłączona do prądu i tyle :wink: Przyda się także osobny filtr, który podłącza się np. do pompki, ale ja jeszcze nie zainstalowałam. Jak na razie jest ok. Mam jedną rybkę, ale oddaję ją na zimę do adopcji do większego zbiornika, nie jest to dobre rozwiązanie, ale inaczej pewnie zamarzłaby zimą... Rybka jest głównie po to , żeby nie było larw komarów, do tego kilka roślin i oczko daje radę. Książkowo nie funkcjonuje ale wszystko jakoś żyje:wink:

Marta Ciebie nie może zabraknąć :)
Dziewczyny, ta sobota odpada, bo rodzinna impreza... Ewentualnie niedziela ;:131 Albo dopiero przyszła niedziela, bo w sobotę mam też imprezę :wink: Ja mam teraz bardzo długi urlop, ale po 8.07 może być różnie, mąż idzie na urlop a jesteśmy zwolennikami spontanicznych wyjazdów :wink: A czy w dzień powszedni też możecie?
x-S-l
---

Post »

ja mogę, ale w poniedziałki i piątki bo teraz w przyszły tydzień - wtorek, sroda i czwartek pracuje, ale od 13 lipca też mam urlop ale nigdzie nie jade po caaaały mam zamiar spędzić na działce ;:oj
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Chodzę i rozpowiadam wszystkim jakie to cudo można na takim kawałeczku zrobić ;:180 Daj mi się otrząsnąć, to będę gadać normalnie :;230, na razie jestem pod MEGA wrażeniem ;:oj To forum jest jedną wielką inspiracją, a że u mnie nasadzenia w toku, to zachłystuję się każdym fajnym pomysłem i powtarzam sobie nie od razu Kraków zbudowano. No i wyczytałam, że szybko ci się nudzą te same obrazki.. mam dokładnie to samo ;:223

To moje ulubione focie ;:167
widok z salonu
Obrazek Obrazek
[/quote]
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ups, sorki Bożka - wetknęłam kij w mrowisko... i sprosiłam Ci gości. Wybaczysz?
Może i Kasia jest wielka ogrodniczką - mnie jeszcze dużo, dużo brakuje. Poza tym już Ci raz mówiłam - małe jest piękne.
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09

Post »

Coraz piękniej u ciebie :!: ;:oj Ostróżka bombowa - i przepiękne ujęcie z lawendą. Nasz ogród utrzymany w stylu, który mi najbardziej odpowiada. Fajne meble- mówię o tych białych- stole i ławce. Super
bozunia
1000p
1000p

Post »

lulka trochę przesadzasz :wink: , ale dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że kiedyś będę miała duży ogród i wtedy zaszaleję na całego :wink: A widoczek z pokoju mam fajny, zgadza się, bardzo go lubię ;:167 Siedzę na kanapie i jestem w ogródku :;230 Te zdjęcia, które wstawiłaś są z tamtego roku. Teraz widzę jak wszystko się porozrastało...

Asiu, Marta, Kasiu to kiedy się widzimy? Może przyszły piątek albo niedziela?

Piotrek, ostróżka rzeczywiście jakiś gigant :wink: Meble ikeowskie, nawet mogą być, ale już mam w planach coś innego :wink: - mniejszego. Muszę teraz poczekać, aż te się zniszczą... Jeśli chodzi o styl, to trudni mówić o jakimkolwiek :;230, po prostu ogólny misz - masz, ale ja nie lubię ogródków "pod sznurek"...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy twoja ostróżka to Astolat?
bozunia
1000p
1000p