Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Witam towarzystwo odchudzajace się :wit
Przerabiałam też już różne diety i tak naprawde odchudziłam się po wizycie w Przychodni w Gliwicach z osobista dietą - schudłam 25 kg w 4 m-ce uciecha była ogromna do czasu wesela siostrzenicy gdy słaba wola zwyciężyła i powróciłam do starej wagi.
Następnie schudłam jeszcze więcej pracując w Szkocji w Aberdeen w pogoni za mamoną na mój ukochany ogródek. Spadek wagi był duży ale wiązało się to z ogromnym stresem-nie polecam. Powoli wróciłam do "swojej wagi"a w szafie wiszą za małe szkockie ciuchy- słuchajcie może tak ma być? Nie wszyscy muszą być szczupli. Będąc w USA w odwiedzinach pozbyłam sie kompleksów- w sklepach były ubrania na ludzi 2x grubszych ode mnie.
Pewnie, że szczupła wyglądałam bardziej atrakcyjnie ale nie dajmy sie głodzić -jeżeli potrafię jeszcze sama obciąć paznokcie u nóg jest OK
Któraś z pań pisała o bólach kręgosłupa w nocy. Będąc w Szkocji spałam ;:19 na dmuchanym materacu i było lepiej niż na moim ortopedycznym łóżku :lol:
Pozdrawiam i po cichu powiem...mam nadzieję, że schudnę przy pracach ogrodowych ;:106 .
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja na dukanie miałam bardzo dobre wyniki i naprawdę dobrze się czułam schudłam bez większych problemów 10kg to było w tamtym roku a jak przestałam to bardzo szybciutko przytyłam 13 kg :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

ostatnia szansa pisze:"Zakwaszona" - myślę, ze duża ilość warzyw w dniach warzywnych trochę reguluje :?
Niestety nie, a wczoraj wstawiłam link, przeczytaj. Może warto chudnąć wolniej i nie narażać się (niestety, ale zakwaszenie organizmu może być przyczyną nowotworu)
Awatar użytkownika
ninkas
200p
200p
Od: 23 sty 2011, o 23:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może zamiast katować organizm cudownymi dietami, które z czasem okazują się wcale nie takie cudowne lepiej byłoby po prostu jeść wszystko tylko w mniejszych ilościach? No i ruszać się dużo.
Alicja
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

ninkas pisze:A może zamiast katować organizm cudownymi dietami(...)jeść wszystko tylko w mniejszych ilościach?(...)
i tu się zaczyna mój problem - jeść mniej tzn zwolnić metabolizm, jeść węglowodany złożone - wilczy głód - to dla mnie recepta na przytycie.
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
ninkas
200p
200p
Od: 23 sty 2011, o 23:27

Post »

Wilczy głód zaspokoić np. warzywami?
Alicja
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Niestety to ruszanie się do mnie nie bardzo przemawia kto ma na tyle czasu i siły by po 8 godz.pracy i w sumie 4godz. dojazdu poddać się ruchowi typu spacer szybki lub bieg.Szczególnie jeśli przez 8 godz.stoi się i przewala towar czasami nawet 16 kg.w tym jest cały czas skręt głową, tułowiem i schylanie.Nogi bolą jak diabli że jak jadę autobusem 32km.to w połowie drogi już fikam nogami jak małe niecierpliwe dziecko.A pierwszy siad dla mojego kręgosłupa to jak łamanie kołem,do tego jak wraca się z pracy trzeba coś rodzince i sobie ugotować,chyba że ja jestem taka do niczego i nie potrafię się zupełnie zorganizować.Wszelkie uwagi i pomocne rady mile widziane. ;:132 ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Coraz bardziej zdaje sobie z tego sprawę nie z powodu wyglądu tylko ale zwykłej funkcjonalności, myślę że to moje niespanie nocne to też powód otyłości szczególnie brzusznej ucisk na przeponę i chwilowy bezdech który mnie budzi, nie życzę nikomu. :( Na początek postaram się wieczorami nie jeść choć to najtrudniejsze po przyjściu z pracy o22-23 samo picie nie pomaga tylko chodzę częściej w nocy do toalety.
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

lojka 63 pisze:( Na początek postaram się wieczorami nie jeść choć to najtrudniejsze po przyjściu z pracy o22-23 samo picie nie pomaga tylko chodzę częściej w nocy do toalety.
Skoro wracasz 2 godziny to czy jest opcja, żebyś zjadła kolację w czasie drogi?
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otyłość brzuszna to najczęściej wynik stresów - oglądałam kiedyś program, w którym dietetyczka odchudzała rodzinę: mamę tatę i dzieci. Specjalna dieta, ćwiczenia pod okiem specjalisty - mama pomimo trzymania reżimu chudła wolniej od reszty rodziny (a oni trochę oszukiwali), a jeszcze wolniej spadał jej brzuszek. Okazało się, ze ma wysoki poziom "hormonu stresu" (kortyzol) - wprowadzone leczenie uzdrowiło sytuację.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

A ja wam mówię, ze moja dieta jest najlepsza. :wink: Bo do tego jestem zdrowa, nic mnie nie boli i nie mam problemów ze stawami, a już kiedyś skrzypiały mi kolana jak wchodziłam po schodach. Mogę robić różne ćwiczenia i nic złego się nie dzieje. :heja Nie jadam kolacji i nie mam napadów wilczego głodu. Mam dużo siły i dobry nastrój.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajadam "otrębiankę" i z optymizmem patrzę na nadchodzący dzień, czego i Wam życzę :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja zjadłam kawałek śledzia w oleju :;230 i pół bułki żytniej. Coś mnie ciągnie do ryb. Po wczorajszym basenie bolą mnie boczki i pół kilo mniej na wadze. :heja
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Czytam o Waszych zmaganiach i jeszcze raz próbuję. Chciałam Dunkana, ale strasznie nie lubię takiej diety i choć kiedyś schudłam na nie parę kg nie będę się tak mordować. Jestem z tych zajadających stresy i dostających z wieczora wilczego głodu. I ciężko się potem oddycha, więc herbatkę, a do herbatki... i tak w kółko. Po dzieciach prawie nie przytylam a im dalej tym gorzej. Apetyt jak za dawnych lat a możliwości już inne. Jestem teraz na działce i mam nadzieję ważyć mniej po powrocie dzięki spacerom i normalnej, zrównoważonej diecie. Ciekawe czy to możliwe :?: Zastanawiam się od której zrobić szlaban na jedzenie. Jestem nocnym markiem i chodzę spać ok. pierwszej.
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37

Post »

czy marchew gotowana na rosole jest bardzo kaloryczna? nie lubię surowej marchwi i cały czas jem gotowaną na rosole :)
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”