Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3
Oj Majeczko ale jesteś dzisiaj zabiegana, tylko kilka zdjęć wrzuciłaś i znów Cię nie ma. Ale rozumiem, obowiązki domowe, Święta coraz bliżej. Ale po Świętach to pewnie nie wygrzebiemy się z tych kolczastych piękności. 

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko nie zwróciłyście uwagi na jedno - nie wszystkie róże rosną tak samo w każdym ogrodzie - są pewne różnice.
Ja tu stawiałabym na - Artemisa.
Ja tu stawiałabym na - Artemisa.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ewo, Jule, Romko, Majeczko i Gosiu, na temat doboru róż i jak one się potrafią zachować w naszych ogrodach można pisać i pisać. To jest również powód dla którego istnieje na forum wątek różany.
Rozumiem Romeczkę i jej dylemat co wybrać. Też jestem zdania, że róże sprawdzone i zdrowe powinny mieć pierwszeństwo w takich wyborach. Gosia z kolei ma rację, że ta sama róża może inaczej rosnąć w innym ogrodzie. Możemy podpowiadać Romie jakie są najlepsze, a co będzie, jak ona trafi na źle szczepioną ? czyli paskudę. Będzie niezadowolona. Więc musi choć trochę wiedzieć, jak i gdzie kupić te odmiany, które w jej ogrodzie powinny sprawować się najlepiej.
Dziś ganiałam po sklepach i już zaczęłam pierwsze przygotowania do świąt. Wiecie jak to jest.
Witam Wszystkich
Papa Meilland,

Pastella,

Queen of Sweeden,

Aphrodyte,

Nostalgia,

Crown Princess Margaretta,

Rozumiem Romeczkę i jej dylemat co wybrać. Też jestem zdania, że róże sprawdzone i zdrowe powinny mieć pierwszeństwo w takich wyborach. Gosia z kolei ma rację, że ta sama róża może inaczej rosnąć w innym ogrodzie. Możemy podpowiadać Romie jakie są najlepsze, a co będzie, jak ona trafi na źle szczepioną ? czyli paskudę. Będzie niezadowolona. Więc musi choć trochę wiedzieć, jak i gdzie kupić te odmiany, które w jej ogrodzie powinny sprawować się najlepiej.

Dziś ganiałam po sklepach i już zaczęłam pierwsze przygotowania do świąt. Wiecie jak to jest.

Witam Wszystkich

Papa Meilland,

Pastella,

Queen of Sweeden,

Aphrodyte,

Nostalgia,

Crown Princess Margaretta,

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witaj Majeczko
Mały ruch na forum, wszyscy albo w sklepach albo już okupują kuchnie. Dlatego aż miło popatrzeć na śliczne różyczki. Ja od pary godzin czytam od nowa wątek terminatorek i szukam jakiejś pnącej ale ze strefą 2-4 żeby zawsze była pnąca. Tych ze strefą 5 i 6 to mam kilka i jakoś muszę je schować za tymi wigornymi.
Jedną już mam wybraną, to Christine Helene. 

Mały ruch na forum, wszyscy albo w sklepach albo już okupują kuchnie. Dlatego aż miło popatrzeć na śliczne różyczki. Ja od pary godzin czytam od nowa wątek terminatorek i szukam jakiejś pnącej ale ze strefą 2-4 żeby zawsze była pnąca. Tych ze strefą 5 i 6 to mam kilka i jakoś muszę je schować za tymi wigornymi.

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Majeczko. Już się przyzwyczaiłam, że wchodząc do Ciebie muszę mieć dużo czasu i filiżankę dobrej kawy/herbaty. Podoba mi się to co napisałyście o różach, że czasami ta sama róża wygląda inaczej i rośnie inaczej w różnych ogrodach. Ja też jestem na początku przygody z różami i cały czas szukam tych "swoich." Ale to fajne szukanie 

- majka411

O tu najbardziej ją widać http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.121717
Dobra strefa, a po co Ci inna weź dwie jednakowe, to wprowadzi ład na rabacie.

Zobacz u Romeczki tam jest dalszy ciąg o wybieraniu różyczek. Tylko nie czytaj Julci i Agusi, bo one rozrabiają.

Asiu, kiedy założysz swój wątek.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju Nostalgia ślicznie komponuje się z szałwią....bo to szałwia prawda? Ja podsadziłam Nostalgii len....widać w niebieskim jej do twarzy.
Czy Shropshire Lad rzeczywiśie ma mało kolców.

Czy Shropshire Lad rzeczywiśie ma mało kolców.

Majeczko, bardzo miło się relaksuje przy Twoich różach! Aczkolwiek, żal, żal wielki, że jeszcze tyle musimy czekać, a chciałoby się już! Tak patrzę na Pirouette i jedna z moich NN to chyba ona...Do jakiej wysokości u Ciebie dorasta? Bo moja tak do półtora metra... A kwiat no całkiem jak mój...Mogę u Ciebie wkleić, jak znajdę?
- majka411

A SH L prawie wcale nie ma kolców, tylko gdzieś w dolnych partiach, ale bardzo rzadko.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dzięki za królową
Jakoś przygnębiona jestem, a Twoje zdjęcia poprawiają mi humor. Terapia oczami 

- majka411

Odpoczniemy po świętach, to i humory nam sie poprawią.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jestem tego pewna
W dodatku zabiorę się do poszukiwania róż idealnych, które będę mogła kupić.

- majka411
Dzięki,Majeczko, tak właśnie sądziłam! Zdjęcie za blade, w rzeczywistości jest taka jak Twoja, na tym zdjęciu to widać dokładnie! Czyli jedna mniej do kupowania!