Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu-moje żurawki wyglądają całkiem podobnie,wierzę jednak,ze z czasem odbiją,przecież będzie cieplej
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie żurawki też tak wyglądają.
Na razie nic nie wyrzucam .Anuż zdarzy się cud i nawet te najlichsze odpuszczą .

Na razie nic nie wyrzucam .Anuż zdarzy się cud i nawet te najlichsze odpuszczą .

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidko...wychodzi na to że na tą piwonię koperkową jest chętnych więcej, ja także. Choć z żółtej nie rezygnuję, tylko w rozsądnej cenie.
Jagódko..jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik..jeśli możesz to potrzymaj tą fuksję u siebie. Właśnie dziś wywiozłam następną porcję doniczkowych na działkę i wcale tego w domu nie widać. Ciągle przybywają następne doniczki...
Krysiu...właśnie przeczytałam co napisałaś o żółtej piwonii i dlatego zmieniłam zdanie, jednak kupię. Oczywiście jak spotkam..
Misiu..dziś znów podglądałam moje żurawki. Bez zmian.
. Oczywiście że nie wywalam i czekam dalej, choć nadzieje mam coraz mniejsze. Nie ma w nich najmniejszych oznak życia. Na razie tylko straszą swym wyglądem.
Halinko..dziękuję. Mnie osobiście moja wiosna się nie podoba. Jakaś taka otępiała, krokusów jak na lekarstwo. Inne cebulowe nawet nosków nie raczą pokazać. Nie wiem co z liliami, hiacyntami..niczego nie widzę. Jedynie pokazało się parę tulipanków. Co to za wiosna.
Gosiu...żurawki polecam. Co prawda w tym roku to powinnam ogłosić klęskę żurawkową...
. Niemniej nie zrezygnuję z nich tak szybko....za bardzo mi się podobają. Jedynie wstrzymam się z kupnem następnych. Na dzień dzisiejszy nie wiem jakie przeżyły, jakie i ile padło. Nie wiem nic.
Wandziu...oby twoje słowa się sprawdziły odnośnie żurawek. Potrafisz pocieszyć..
. Jak tak się stanie to ja będę ...
Ewuniu Jolu..trzeba być dobrej myśli do końca..wiem.
. Ale te żurawki takie suche. Dziś powywalałam uschnięte, przemarznięte wrzośce, wrzosy, hebe. Z żurawkami dalej czekam na to ciepełko..może jednak to
dobrze na nie wpłynie.

Nieśmiało pokazują się sasanki.

A tu nie wiem co...

Jagódko..jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik..jeśli możesz to potrzymaj tą fuksję u siebie. Właśnie dziś wywiozłam następną porcję doniczkowych na działkę i wcale tego w domu nie widać. Ciągle przybywają następne doniczki...

Krysiu...właśnie przeczytałam co napisałaś o żółtej piwonii i dlatego zmieniłam zdanie, jednak kupię. Oczywiście jak spotkam..

Misiu..dziś znów podglądałam moje żurawki. Bez zmian.

Halinko..dziękuję. Mnie osobiście moja wiosna się nie podoba. Jakaś taka otępiała, krokusów jak na lekarstwo. Inne cebulowe nawet nosków nie raczą pokazać. Nie wiem co z liliami, hiacyntami..niczego nie widzę. Jedynie pokazało się parę tulipanków. Co to za wiosna.

Gosiu...żurawki polecam. Co prawda w tym roku to powinnam ogłosić klęskę żurawkową...

Wandziu...oby twoje słowa się sprawdziły odnośnie żurawek. Potrafisz pocieszyć..

Ewuniu Jolu..trzeba być dobrej myśli do końca..wiem.

Nieśmiało pokazują się sasanki.

A tu nie wiem co...

Zeniu mówiłaś, że u ciebie wiosny nie widać a tu tyle kwiatów lada dzień zakwitnie, nawet hortensja listki już wypuszcza. Na ostatnim zdjęciu rozwijające się kwiaty wyglądają jak anemony. 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zeniu
sasanki i orliki, to takie wdzięczne roślinki 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Irenko...dziękuję o przypomnienie.
. Faktycznie, zapomniałam a przecież tam były wsadzone anemonki. Jakże mogłam o nich zapomnieć.
Halinko..zgadza się.
. Sasanki i orliki nie tylko wdzięczne ale i bezproblemowe kwiatki. I takie najbardziej lubię.
Dziś po świątecznym obiedzie, nawet przy dość ładnej pogodzie wybraliśmy się na działeczkę. Nie było mnie tam kilka dni i od razu coś się ruszyło. Pierwsze sasanki już kwitną, pokazała się nawet kwitnąca miodunka. Niestety inne gatunki nawet listków nie raczyły jeszcze pokazać. Martwię się także o brunery...na razie ich nie widzę, choć one dość późno wyłażą z ziemi. To co dziś zastałam na działce.

Migdałek ma już pączki.

Halinko..zgadza się.

Dziś po świątecznym obiedzie, nawet przy dość ładnej pogodzie wybraliśmy się na działeczkę. Nie było mnie tam kilka dni i od razu coś się ruszyło. Pierwsze sasanki już kwitną, pokazała się nawet kwitnąca miodunka. Niestety inne gatunki nawet listków nie raczyły jeszcze pokazać. Martwię się także o brunery...na razie ich nie widzę, choć one dość późno wyłażą z ziemi. To co dziś zastałam na działce.

Migdałek ma już pączki.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu to miałaś niespodziankę na działce, tyle pięknych kwiatów. Śliczny ten narcyz, czy wiesz jaka to odmiana?. Moje narcyzy prawie wcale nie mają pączków, pewnie ich cebulki ucierpiały w zimie.
U mnie również cieniutko z narcyzami 

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu
jak ślicznie u ciebie , ja jeszcze nie byłam na działce może pojade jutro bo mam urlop ale mam kilka nowości kupiłam powojnika i fiołek rogaty w wiszącej donicy .
jak ślicznie u ciebie , ja jeszcze nie byłam na działce może pojade jutro bo mam urlop ale mam kilka nowości kupiłam powojnika i fiołek rogaty w wiszącej donicy .
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, u ciebie na działce wyraźnie widać już wiosnę, w mieście jakoś mniej się to rzuca w oczy, choć na podwórzu, gdzie sąsiadka ma mały ogródek z kwiatami pokazały się już urocze tulipany. Wyglądają prawie nierealnie, bo mnie się one głównie kojarzą z kwiatami ciętymi.
Co do fuksji, to nie martw się, mieści się, zresztą jedna doniczka w tą czy w tą nie gra większej roli. Prawdziwą ulgę odczuję dopiero po 15 maja.

Co do fuksji, to nie martw się, mieści się, zresztą jedna doniczka w tą czy w tą nie gra większej roli. Prawdziwą ulgę odczuję dopiero po 15 maja.

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52

dziś spływam na działkę

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zeniu jak Twoje żurawki
moje pomalutku odbijają choć nie wszystkie...
natomiast dąbrówka w opłakanym stanie jest... nie widzę żadnych odznak życia ...może jeszcze za wcześnie...

natomiast dąbrówka w opłakanym stanie jest... nie widzę żadnych odznak życia ...może jeszcze za wcześnie...
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Zeniu śliczniaście
widzę że choć część cię zawiodła to ta druga część nadrobi z nawiązką 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo przyjemnie ogląda się wiosną takie nowe życie. Cieszy każdy kielek wystający z ziemi, a pierwsze kwiatuszki są najcenniejsze.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, piękną masz wiosnę
I chyba cieplejszą niż u mnie. Krokusy dopisały, ale kiepsko widzę swoje narcyzy i tulipany...
Na ostatnim zdjęciu w poście z 4 kwietnia to anemone blanda.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Na ostatnim zdjęciu w poście z 4 kwietnia to anemone blanda.
Pozdrawiam Cię serdecznie