Moja kolekcja
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moja kolekcja
Marylko, jesienią posadziłam do doniczki 2 ukorzenione już szczepki (ukorzeniane w wodzie). Wsadziłam na półkę (jasno, ale nie słonecznie) i co 2 dni sprawdzam, czy nie trzeba podlać. Codziennie staram się ją pryskać.
Wiktorio, moja to 2 maleństwa w 1 doniczce (doniczka mała, bodajże 8 cm). Mam nadzieję, że taka gęściutka zostanie jak podrośnie.
Zosiu, dziękuję w imieniu pchełki.
Wiktorio, moja to 2 maleństwa w 1 doniczce (doniczka mała, bodajże 8 cm). Mam nadzieję, że taka gęściutka zostanie jak podrośnie.
Zosiu, dziękuję w imieniu pchełki.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, no ..śliczna ta, mała monsterka ;)
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
wpadłam się przywitać Monisiu
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Hej
Zaglądnęłam i poczytałam, pooglądałam i widzę, że od skromnych początków przeszłaś do wielkiej kolekcji - jestem zauroczona (zwłaszcza monstera i fiołkowym przedszkolem).
Niesamowicie miło jest widzieć jak ktoś złapał bakcyla (flora fixiate jak to moja przyjaciółka mawia) i go rozwija. I zazdroszczę Ci szalenie parapetów! Ja nie mam w domu ani jednego i kombinuję jak koń pod górę z miejscem dla kwiatków

Niesamowicie miło jest widzieć jak ktoś złapał bakcyla (flora fixiate jak to moja przyjaciółka mawia) i go rozwija. I zazdroszczę Ci szalenie parapetów! Ja nie mam w domu ani jednego i kombinuję jak koń pod górę z miejscem dla kwiatków

- meandrzejew
- 500p
Witaj Justyno, dziękuję w imieniu... monsterki:)
Zosiu, miło mi Cię gościć.
Anankee, to forum tak działa. Nie ma człowiek roślin, albo ma ale jedną sztukę... i nagle parapety są za małe, podłoga się skurczyła
, a lista chciejstw stale się powiększa 
Zosiu, miło mi Cię gościć.
Anankee, to forum tak działa. Nie ma człowiek roślin, albo ma ale jedną sztukę... i nagle parapety są za małe, podłoga się skurczyła

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
meandrzejew,
w końcu dotarłam do ciebie, ale dziś tylko wpis zostawiam, żeby mi wątek nie umknął, a podziwiać będę przy następnej wizycie na forum.

- meandrzejew
- 500p
Zaczęłam powoli obsadzać balkon - będzie to taki balkonowy ogródek
. Na razie jest to wszystko w planach, ale posiałam już malwę, którą zebrałam swego czasu i zapomniałam oddać dziadkowi (marzył mu się wiejski ogród z różnokolorowymi malwami, więc jak jakąś widziałam, to brałam gronko z nasionami). Do pojemniczków po jogurcie wsadziłam też ząbki czosnku, będzie 2 w 1: kwiat nad ziemią i bulwa pod
. Dojdzie do tego doniczka z tują (albo i bukszpanem).
Wzięłam też udział w akcji wymiany nasion (teraz tylko zamówiłam, ale na przyszły rok postaram się coś dać od siebie). Nie wiem tylko czy się załapałam na jakiekolwiek nasionka. Poczekam i zobaczę.

Wzięłam też udział w akcji wymiany nasion (teraz tylko zamówiłam, ale na przyszły rok postaram się coś dać od siebie). Nie wiem tylko czy się załapałam na jakiekolwiek nasionka. Poczekam i zobaczę.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko jak tam twoje hippeastrum. Mam nadzieję, że pokarzesz jak zakwitnie.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim

Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Monsterka super
czy znasz docelowe rozmiary?

Monsterke kradne!
Piekna jest! gratuluje gromadki fiolkowej. Czemu ja nie mam takiego super parapetu....

- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzisz jaką monstera furorę robi
wszystkim się podoba -mnie też 

- meandrzejew
- 500p
Dziękuję za tak liczne odwiedziny. Miło się człowiekowi robi, jak czyta Wasze posty.
Na początek hipeastrum/amarylis:

Ucięty liść nie próżnuje i ostro rośnie
.
Tutaj coraz większy odrościk na fikusie:

A teraz nowość - zalążki mojego balkonowego ogródka:
Malwy (czerwona i jasnoróżowa):

Na razie nic się nie dzieje u nich, ale jestem dobrej myśli - mają ciepło, widno i są podlewane.
Czosnek

Wsadzony dla szczypiorku
, bo pewnie nie dopuszczę do ukazania się kwiatu
Cebula, posadzona na słoik z wodą, wypuszcza tylko korzenie. Ale niech się ukorzeni porządnie i zacznie wypuszczać szczypiorek. Będzie jak znalazł do jajecznicy
Na początek hipeastrum/amarylis:

Ucięty liść nie próżnuje i ostro rośnie

Tutaj coraz większy odrościk na fikusie:

A teraz nowość - zalążki mojego balkonowego ogródka:
Malwy (czerwona i jasnoróżowa):

Na razie nic się nie dzieje u nich, ale jestem dobrej myśli - mają ciepło, widno i są podlewane.
Czosnek

Wsadzony dla szczypiorku

Cebula, posadzona na słoik z wodą, wypuszcza tylko korzenie. Ale niech się ukorzeni porządnie i zacznie wypuszczać szczypiorek. Będzie jak znalazł do jajecznicy

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Czy malwy trzeba już teraz wysiać ? Bo ja też mam nasiona, ale myślałam, ze później się wysiewa ..
- meandrzejew
- 500p
Aniu, szczerze to nie wiem kiedy wysiewać malwy. Pomyślałam, że je teraz wysieję, trochę czasu minie zanim wykiełkują i urosną ociupinkę. I ciepłą wiosną bym takie w miarę duże wyrzuciła na balkon - coś już by się tam działo. Jak zwykle: najpierw coś robię, a potem myślę