Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Za wcześnie na pakowanie walizek , gdzie się Elizka zawieruszzyła :?: :?:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

goferek ja jeszcze nie znam nazw tych wszystkich roslinek, ale zaraz wpisałam sobie w google jak wyglada kobea pnaca i heliotrop, i powiem tak... kobea bardzo mi sie spodobala, nie sadzilam ze jest tak dużo pnacych roslinek ktore w dodatku kwitna takimi ładnymi kwiatami, a heliotrop jakos nie przypadl mi do gustu :oops: alee własnie o to chodzi by były rozne gusta bo inaczej to by nasze ogrody byly jednakowe gdyby kazdemu podobalo sie to samo :tan

heliofitka tak, tak też słyszałam że trzeba mieć cierpliwość do lobelii, ja mam te swoje mini doniczki po 112 oczek i sobie juz tak obmyśliłam, że nie będę zwracać uwagi ile mi poleci nasionek do jednego oczka, bo jak w którymś oczku za dużo wyrośnie siewek to je po prostu powyrywam by zostały tylko 2 czy jedna, wtedy nie będę musiała pikować :tan i tak samo mam zamiar zrobić z lwią paszczą bo te też mają małe te nasiona - a nie wpadłam na ten pomysł w zeszłym roku i się z nimi mordowałam przy pikowaniu- ciekawa jestem czy tak w ogóle można i posłuży to siewkom, ale trzeba poeksperymentować :;230

A do ogrodniczego wybieram się jutro, bo na początku tygodnia Pani w ogrodniczym powiedziała, że pod koniec tygodnia będą już w sprzedaży nasiona :D
A co do zlotu... to bardzo bym chciała jechać, i mój Luby też jest nawet chętny aczkolwiek z decyzją musimy trochę jeszcze poczekać, bo trzyma nas kwestia zrobienia naszego panieńskiego i kawalerskiego, bo 9.06 jest nasze weselicho, więc tydzień wcześniej czyli 2 czerwca pasowało by zrobić to panieńskie i kawalerskie, ale nie możemy bo "Pan starszy" ktorego sobie moj luby wybrał za świadka ma wtedy wesele u swojego kuzyna, więc no tak głpio robić kawalerskie bez swojego świadka. No i tutaj ten "starszy" musi dowiedzieć sie od kuzyna kiedy oni zamierzają robić swoje kawalerskie tak by nie wypadło nasze i ich w tm samym dniu. Także jak oni zrobią w dniu kiedy jest nasz zlot, to my zrobimy tydzień po nich czyli 26 maja i wszystko będzie grało i na zlot wtedy pojedziemy. Ależ zamieszałam, mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłam :;230

tade k ojj no kantuja, kantuja... ja w zeszłym roku kupowalam nasiona niezapominajek i wysłali mi o 4 lata przeterminowane :roll: , ale takto wiekszych wpadek juz nie miałam - na razie 8-). A ta hortensja ktorą tez sobie wygooglowalam- jaka ona olbrzymia potrafi urosnać, baaardzo sie rozkrzewia widząc po zdjeciach, jak bym taka miala to starałabym sie ja jakos okiełzać :tan
A jak mowisz o altance, to w przyszłości mi sie marzy altanka ale cała obrośnieta różami ochh chyba bym z niej nie wychodziła... upajałabym sie non stop ich zapachem :;230
tade k pisze:Za wcześnie na pakowanie walizek , gdzie się Elizka zawieruszzyła :?: :?:
Masz rację... za wcześnie na pakowanie walizek, dlatego póki co "pakuję", ale wiedzę do głowy bo do 2 lutego mam mieć obrone mgr, wiec uczę się wcześniej bo w każdej chwili mogę dostać telefon z dziekanatu że obrona jest np już jutro. Także niby forum mam cały czas włączne (bo na kompie sie uczę), ale nie chodzę po nim pomimo tego że korci niesamowicie - a tyle ogrodów mam jeszcze odwiedzić ;:224 Ale skoro tak Ci się za mną stęskniło to mówię aaa napiszę aby Tadzio smutny nie był :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

I to się nazywa świeże spojrzenie ;:138 ;:138 Lobelia bez pikowania. Tylko jak więcej wyrośnie to pincetka i lupa będą potrzebne . Niektóre rośliny potrzebują pikowania , może niech jednak w tym temacie wypowiedzą się bardziej obeznani. Z jednorocznych tylko paszczki teraz posieję , może póżniej coś jeszcze .
Marzenia o altance zostaw do lata , zaliczaj obronę i kończ błogi żywot swojego Lubego :;230 :;230 :;230 A jak kiełbasa weselna się skończy to przedstaw mu swoje marzenia. Obiecał , niech spełnia ;:112 ;:112 tych ,,Starszych '' też tak poustawiaj , by termin Zlotu był wolny od kawalerskich szaleństw.
Stęskniony i smutny , ale do wtorku wytrzymam ;:215 Ładuj wiedzę i pokaż tym Prf. i Dr. , że znasz temat i wracaj na oblewanie dyplomu. ;:136
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też nie znam jeszcze tych wszystkich nazw :P Jak tylko gdzieś coś zobaczę to zaraz zapisuję bo inaczej przepadło:) Ale kiedyś się pewno nauczymy :tan
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

MOI DRODZY

Bardzo proszę o trzymanie mocno kciuków za mnie we wtorek o godzinie 12:30 - obrona magistra
Tak, więc do wtorku mnie nie będzie... lece zakuwać ;:98
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Będę trzymał oba ;:215
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Też będę trzymać mocno ;:108 .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakuwaj :D Życzyłabym Ci połamania pióra, ale pisemną harówkę już masz za sobą :D Przeczytałam o Twoich planach siewu lobelii-nie staraj się siać po jednej, bo tylko się umęczysz, a wyglądu nie będzie. To się nawet pikuje kępkami, żeby te drobne, wiotkie roślinki było widać po zakwitnięciu. Tak też należy wysiać, jeśli mają rosnąć w oddzielnych doniczkach. Jeżeli będzie naprawdę za gęsto, najsłabsze po prostu wyrwij.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Elizo wszystko zrozumiałam ;:108
Kciuki oczywiście będę trzymała...za piątkę, bo, że zdasz to jestem pewna...nie ma innej opcji :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Lidka, Iwona, Ewo i Tadku