Moja działka-danutab cz.4
Re: Moja działka-danutab cz.4
Jadziu ja wczoraj też posiedziałam na tarasie i nawet wypiłam kawę, przyniosłam do domu donice bo już będę sadzić do nich bulwy tylko muszę jeszcze kupić ziemię.O stratach będę mówić jak odgarnę kopce.
Tosiu oby nie przyszło Ci do głowy ją wykopać, przytnij Cassandrę nad ziemią i zostaw w spokoju ona na pewno odbije od korzenia , ale to trochę potrwa , może to być nawet i latem ja tak miałam w zeszłym roku, no i oczywiście miała tylko jedną gałązkę kwiatową chociaż ładnie się rozrosła dlatego radziłam dziewczynom by na zimę zrobiły lekki kopczyk.Co do pracy na działce to jestem pełna podziwu, jak będzie ładnie to na początku marca spryskam brzoskwinie i poprzycinam winogrona i clematisy, natomiast pracować zacznę jak ziemia dobrze obeschnie.
Izuniu wszystko w swoim czasie u mnie też jest jeszcze sporo śniegu,tylko na skarpach śnieg stopniał oczywiście od południowej strony.Ja też mam nadzieję że pod kopcami będą rośliny żyły ale to się okaże.
Tosiu oby nie przyszło Ci do głowy ją wykopać, przytnij Cassandrę nad ziemią i zostaw w spokoju ona na pewno odbije od korzenia , ale to trochę potrwa , może to być nawet i latem ja tak miałam w zeszłym roku, no i oczywiście miała tylko jedną gałązkę kwiatową chociaż ładnie się rozrosła dlatego radziłam dziewczynom by na zimę zrobiły lekki kopczyk.Co do pracy na działce to jestem pełna podziwu, jak będzie ładnie to na początku marca spryskam brzoskwinie i poprzycinam winogrona i clematisy, natomiast pracować zacznę jak ziemia dobrze obeschnie.
Izuniu wszystko w swoim czasie u mnie też jest jeszcze sporo śniegu,tylko na skarpach śnieg stopniał oczywiście od południowej strony.Ja też mam nadzieję że pod kopcami będą rośliny żyły ale to się okaże.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DANUSIU na wszystko przyjdzie czas ,przecież to dopiero luty . U mnie wszystkie rabaty zamarznięte więc nawet róże nie mają czym oddychać . Dzisiaj
przyświeca ,ale pogoda może sie zmienić w każdej chwili

No i uleciał post w gwiazdy-więc jeszcze raz.
Uspokojona jestem i mam nadzieję,że będzie z Cassandrą wszystko dobrze.Wiesz jak pięknie kwitła ,jest moim oczkiem w głowie.
A u nas śnieżyca z wiatrem co prawda krótko ale siarczyście.Nie bylam więc w ogrodzie(a planowałam) i nadal nie wiem co tam słychac.
Jeśli będę cięła Lavender to oczywiście patyczki są Twoje(ale watpię bo to maluch)
Uspokojona jestem i mam nadzieję,że będzie z Cassandrą wszystko dobrze.Wiesz jak pięknie kwitła ,jest moim oczkiem w głowie.
A u nas śnieżyca z wiatrem co prawda krótko ale siarczyście.Nie bylam więc w ogrodzie(a planowałam) i nadal nie wiem co tam słychac.
Jeśli będę cięła Lavender to oczywiście patyczki są Twoje(ale watpię bo to maluch)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Dostalam Cassandrę jesienią od Tosi i ani przez myśl mi nie przeszło, aby ją okryć
mam jednak nadzieję, że żyje, bo wsadzona w zacisznym miejscu.
U mnie już dzisiaj ogródek prawie bez śniegu, chociaż wczoraj było jeszcze całkiem brudnobiało. W szybkim tempie się stopiło, ale ziemia wciąż zmarznięta.

U mnie już dzisiaj ogródek prawie bez śniegu, chociaż wczoraj było jeszcze całkiem brudnobiało. W szybkim tempie się stopiło, ale ziemia wciąż zmarznięta.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
To ja Wam dam trochę mojego śniegu 

Jadziu ja myślę że jeszcze za wcześnie na prace ogrodowe ale o ile ma ktoś ochotę to czemu nie, ja czekam aż to wszystko przeschnie.
Aniu zgubiłaś post
co do Cassandry, to będzie dobrze tylko daj jej czas gdyby nadziemna część była całkowicie zmarznięta.Pamiętam jak pięknie twoja kwitła, moja niestety była przemarznięta i długo trwałą zanim odbiła dlatego nie była tak urocza jak w poprzednich latach. U na wczoraj też była zawieja i cały dzień padało a jak rano wstałam już znikł.
Basiu jestem ciekawa kiedy zaczniesz swój nowy wątek, Grażynka już otworzyła więc już czuć wiosnę. Myślę że z Cassandrą będzie wszystko dobrze a ziemia chyba wszędzie jest zmarznięta.
Aniu myślę że już za niedługo i u Ciebie nie będzie śladu po śniegu.
Znalazłam dzisiaj ostatnie zdjęcia Rhapsody in Blue jest to róża która zachwyca mnie swoją barwą kolorów.

Aniu zgubiłaś post

Basiu jestem ciekawa kiedy zaczniesz swój nowy wątek, Grażynka już otworzyła więc już czuć wiosnę. Myślę że z Cassandrą będzie wszystko dobrze a ziemia chyba wszędzie jest zmarznięta.
Aniu myślę że już za niedługo i u Ciebie nie będzie śladu po śniegu.
Znalazłam dzisiaj ostatnie zdjęcia Rhapsody in Blue jest to róża która zachwyca mnie swoją barwą kolorów.

- JAKUCH
DANUSIU dzisiaj dopiero 1 dzień + ,zaszłam do ogródka i wszystko się zapada . Nawet na ścieżkach jest mokro ,ziemia na wpół zamarznięta
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja też mam Rhapsody in Blue i będzie mnie zachwycać, prawda? o Casandrze przypomina mi Aga/Tralaluszy, szukam - zobaczyłam jeszcze taka nowość Powojnik barszczolistny 'Cassandra'
co Danuśka myślisz?
co Danuśka myślisz?
Jadziu nie ma się co dziwić że ziemia jest zmrożona przecież przed opadami śniegu były okropne mrozy.Trzeba trochę czasu by ziemia się rozgrzała.
Aniu zobaczymy czy spełni twoje oczekiwania mnie podoba się kolor i zapach, natomiast chorowała mi w pierwszym roku w zeszłym roku trochę mniej ale drażni mnie jej pokrój, dlatego jesienią ja przesadziłam a teraz ją zetnę bardzo nisko i zobaczymy czy się rozkrzewi.Myślę że powojnik barszczolistny, rurowaty czy rurkowaty to albo to samo albo podobny gatunek, wszystkie wyglądają podobnie.
Aniu zobaczymy czy spełni twoje oczekiwania mnie podoba się kolor i zapach, natomiast chorowała mi w pierwszym roku w zeszłym roku trochę mniej ale drażni mnie jej pokrój, dlatego jesienią ja przesadziłam a teraz ją zetnę bardzo nisko i zobaczymy czy się rozkrzewi.Myślę że powojnik barszczolistny, rurowaty czy rurkowaty to albo to samo albo podobny gatunek, wszystkie wyglądają podobnie.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu
czy wiosna już do Ciebie zawitała
Co tam u Ciebie w trawie piszczy

Co tam u Ciebie w trawie piszczy

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Mnie Rhapsody in Blue nie podeszła i oddaję ją w dobre ręce, jakoś niby niebieskie róże mnie nie pociągają. 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Majeczko, ona jest fioletowa

Ja ją uwielbiam, myślę, że dobrze łączy się z jasnym różem na rabacie

Ja ją uwielbiam, myślę, że dobrze łączy się z jasnym różem na rabacie

- JAKUCH
Ja sie cieszę ,bo Rapsody super przezimowała a na dole ma zielone listki
. Potem ją troche podetnę ,zeby sie fajnie rozkrzewiła . Danuś zdróweczka 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Danuśka Twoje/moje calie już wypuszczają noski
do mnie dziś wróciła niby zima - śnieg teraz deszcz, zimno

do mnie dziś wróciła niby zima - śnieg teraz deszcz, zimno
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.