Jeszcze kilka odpowiedzi z wcześniejszych postów. Tak szybko i tyle się w ostatnich dniach wydarzyło, że nie zdążyłam podziękować Miłce za piękne foty z mojej działki. Miłeczko
Dziękuję również wszystkim za życzenia rocznicowe. Wiele stwierdzeń jest na wyrost. Moja działka nigdy ogrodem botanicznym nie będzie po prostu z braku miejsca. To już ostudziło też moje zapędy kolekcjonerskie. Jeszcze kilka żurawek się zmieści i to koniec.
Piterku. Sosna o którą pytasz to Pinus mugo Tiny Curls. Niestety żurawek z podanego przez Ciebie źródła nie kupiłam - zaczyna już brakować miejsca. Mam ochotę na kilka wiosną i to już będzie koniec zakupów.
Izuniu. Trawy faktycznie pięknie się rozrosły - widocznie miejsce im pasuje - dobrze, że stały się w tym roku przebojem forum, gdyż w pewnym okresie roku są przepiękne i warte propagowania.
W dniu wczorajszym byłyśmy z Olą na Święcie Dyni we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym. Mam mało zdjęć, gdyż padła mi bateria w aparacie. Było jedno stoisko z roślinkami. Pan miał trawy, żurawki i parę bylinek. Udało mi się kupić małego miskanta Adagio, kilka żurawek.