Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Z cebulowych na razie wyszedł jeden narcyz :? Nic nie będę robić, ale swoje możesz nakryć gałązkami stroiszu albo ściętymi pędami bylin. Sąsiadka tak zrobiła i doczekała się kwitnienia niecierpliwców :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, z hortensjami w ub. roku było tak : U mnie przemarzły paki, kilkanaście metrów dalej, u sąsiada kwitły obficie.
Nie okrywał, nic nie robił. :roll:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ola u mnie też już się jedne żonkile pokazały! W wątku poświęconym na ten temat radzą żeby na zimę okryć je igliwiem. No u mnie też mało co się udaję, piachy prawdziwe. Marchewka jak palec, rzodkiewki tylko pierwszy siew się udaje. Ale no po coś się to sieję. Zawsze jest chociaż trochę :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Olu u mnie też coraz puściej w ogrodzie, ale liczę, że zimą będzie trochę śniegu, więc i jakieś fotki będą :wink:
Jeżeli chodzi o niekwitnącą hortensję, to tak sobie myślę...skoro i tak spisałaś ją na straty, to może spróbuj dać jej ostatnią szansę i znaleźć jej bardziej zaciszne miejsce (skoro u sąsiada kwitną ;:224 )
Jeżeli i to nie pomoże, to wtedy goodbye...
Ps. Czekam na wątek kulinarny, wszak Święta tuż, tuż...a ja lubię nowinki w kuchni :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja też okryłam te co kwitną na jednorocznych , nawet na wiosnę miały ładne pąki ale i tak mrozek majowy je dopadł i był tylko jeden kwiat ,, a tak przed podzieleniem ładnie kwitły ,nawet na niebiesko .. warzywa tez sieje po jednej torebce , ale żebym miała ładne i długie warzywa to przekopuję na zimę z obornikiem a w marcu już sieję , później nie ma sensu nie urosną ,,,.. Można spróbować posiać już teraz jak masz przygotowaną ziemie .. marchewka i pietruszka ładnie zaczną ci wschodzić już wczesną wiosną, u mnie stoi woda i wygniwało , nie przeszkadza tez sałacie i koperkowi ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Jadziu, Ewo, Adrianno, Paulo, Iwonko , Janeczko ;:196 Wielkie buziaki za odwiedziny. Jakoś pogoda na mnie źle wpływa. Tzn , dzień taki krótki ... Rozpoczynam pracę przy sztucznym świetle i kończę także przy żarówkach. Brakuje mi kontaktu z przyrodą. Całe szczęście, że niedługo piątek. Wolny piątek i sobota i niedziela :D Obiecuję sobie naładować akumulatory choćby na najbliższy tydzień. Wybaczcie, że nie odniosę się do Waszych wpisów (na razie), ale czuję się jakby zeszło ze mnie powietrze .. :roll:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu ;:167 ależ cudnie sfociłaś tę brzozę ;:138

Obrazek

Ja, nie potrafię oderwać oczu od takiego widoku :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

AAleksandra pisze:Witam wszystkich bardzo serdecznie i rozpoczynam prezentację moich zmagań w drugim sezonie na Forum Orgodniczym. Drugim sezonie z Wami moi drodzy :tan
Pooglądałam, gdzieniegdzie poczytałam :uszy , ale nie znalazłam drogowskazu do pierwszego sezonu :roll:
Chciałabym go sobie przypomnieć :shock:
Czy mogę prosić o wskazówki, którą drogą tam zajdę ;:180
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

oster ;:167 prosisz i masz ;:196
Podaję drogę do pierwszego sezonie na Forum Ogrodniczym naszej Oli :wit

Ogród Oli
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Halinko, dzięki :wit
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ja również planuję w tym roku nie okrywać hortensji ogrodowych. Jak nie będą chciały kwitnąć to będzie miejsce na nowe bukietowe. Tyle jest nowych odmian to będzie co sadzić i cieszyć się kwiatami. :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

metody okrywania rośliń podpatrzyłam dla siebie :wit
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Halinko, dziękuję ;:196 Jesteś niezawodna. Już poprawiłam stopkę i uzupełniłam "ścieżkę" do początków mego bytowania na forum :D
Brzoza i mnie zachwyca niezmiennie. Ona jest dla mnie wskaźnikiem zmiany pór roku. Jesienią gdy straci większość liści, to znak nadchodzącej zimy. Natomiast wiosną, gdy zacznie się zielenić to wiosna jest tuż tuż. Wysiała się sama i jest ogromną ozdobą przy domu. Teraz ma już ok 12-14 lat.

Osterku, dziękuję za odwiedziny. Choć kiedy Ty znajdziesz czas na wędrówkę po innych wątkach :shock: Cały czas jestem pełna podziwu dla Ciebie. Tyle masz obowiązków i wydaje się, że Twoja doba jest z gumy :D

Zosiu, materiał naturalny i nie trzeba za niego płacić :;230 A poza tym mniej sprzątania jesienią :D

Krysiu, "problem" w tym że one nie przemarzają na amen. One tylko nie kwitną. Liście mają naprawdę ładne. W takim razie szkoda je wyrzucać z ogrodu. Całe szczęście, że mam jeszcze miejsce na nowe nasadzenia. W przeciwnym razie musiałabym się z nimi pożegnać na zawsze. Na nowe odmiany znajdę jeszcze rabatki :D

Czy pamiętacie, że mam w doniczce cytrynę skierniewicką ? Od początku lata obserwowałam jak rośnie owoc a potem zmienia stopniowo barwę na żółtą. Do ostatniej chwili nie byłam pewna czy ona będzie konsumpcyjna. Teraz mogę potwierdzić : JEST bardzo aromatyczna i soczysta :D Obrazek

Obrazek

Przymierzam się do założenia nowego wątku ziołowo-przyprawowo-kuchennego. W zimowe wieczory trzeba coś robić . Ogródek zostawiam w spokoju do wiosny.No jeszcze trzeba zadbać o naszych skrzydlatych przyjaciół. Na tarasie muszę dorobić dla nich naturalne karmniki.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tez mam cytrynę , już jest tak duża jak ja i ma kilkanaście lat .. Sama wyhodowałam ją z pestki ale owoców nie ma , chociaż i bez owoców wygląda ślicznie .. Takie cytrynowe drzewko ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU swoja cytrynka na pewno smakuje wybornie ,bez chemii ,ale także cieszy . Czy siałaś też może kiwano . Czytałam u Zytki ,że podobno ma bardzo fajny smak a Ty przecież lubisz nowości . Muszę sie obejrzeć za tym owocem i przekonać sie czy naprawdę tak wybornie smakuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”