Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - Katarzynka

Post »

To ostatnie zdjęcia z zimowej sesji , teraz już pora wiosny wypatrywać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Kasiu faktycznie masz duuużo miejsca na kwiatuchy. ;:108 Jak ja bym tak chciała. ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Katarzynka
500p
500p

Post »

Aniu jakie to miłe , że zapamiętałaś ścieżkę do mnie i wpadłaś wieczorkiem w odwiedziny :)
Oj tak miejsca to ja mam i zapewne długo, długo mieć go będę. W tej chwili to już nie mogę doczekać się wiosny , kiedy ruszę w tany ogrodowe,dopinguje mnie mój M bo i On nieźle się nakręcił. ;:215 Pokażę mu Twój ogród , te zakręcone ścieżki , ten ład i porządek a na koniec dodam , że też chcę tak mieć :) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasiu to miłe co mówisz o moim ogródku ;:196 wpadłam na chwilę z kawusią i się rozgrzewam. :wink: Jakoś tak zimno się zrobiło, odwiozłam Młodą do szkoły i chociaż na chwilę na Forum. :D Mam jeszcze trochę pracy na dworze, a tak mi się nie chce. :oops: No może po kawusi. ;:108 Ja ci powiem, że pod wpływem innego Forum odeszłam trochę od bylin, albo inaczej rozkochałam się w niektórych. Co widać w moich zmianach, tylko szkoda mi wyrzucać byliny śmieciuchy jak już je mam. Pozbywam się irysów, liliowców, bo mają brzydkie liście po kwitnieniu. Jednak się nie oparłam i kupiłam parę paczek nasion bylin. :;230

A teraz czas na wspominki, widzę że dużo się u ciebie zmieniło to dawaj foty. ;:65
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu.
Lubię oglądać powstające ogrody, gdy w każdym dniu, tygodniu, miesiącu coś się zmienia coś przybywa. Po latach widać ogrom pracy ale i radość z tego co się zrobiło. Niestety to nie koniec. Jak się zaczęło to trzeba brnąć dalej. Będą co raz przychodzić do głowy nowe pomysły nowe nabytki coraz bardziej wyszukane i nie będzie końca. Zrobiliście naprawę kawał dobrej roboty Życzę, by pomysłów Wam nie zabrakło a i zdrowia na ich realizację.

:wit Janusz
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Katarzynka
500p
500p

Post »

Januszu , nie będzie to nic nowego jak powiem , że już nie mogę doczekać się wiosny, bo wszyscy na nią czekamy ;:65 ale ja jak nigdy dotąd nie miałam tak ambitnych planów co do ogrodu tak jak w tym roku. Dzień bez odwiedzin FO to dla mnie dzień stracony, niczym kret ryję wątek po wątku, notuje, spisuję listę chciejstw i chłonę podpatrzone w waszych ogrodach inspiracje, które zamierzam przemycić do swojego ogrodu.
W Twoim ogrodzie godnym skopiowania jest porządek a przecież to nie jest tak malutki ogródeczek , szacunek dla Żony i Ciebie ;:215
Spodobał mi się wasz las brzozowy , że taki czyściutki z trawką nisko skoszoną, więc w tym roku na pierwszy plan wysuwa się posprzątanie mojego, może spodoba mu się i odwdzięczy się koźlarzami, których brakło w ostatnich latach :( Ciekawa jestem czy u Ciebie pojawiają się grzybki?

Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie.

Taka cudna rodzinka z własnoręcznie posadzonego lasu :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Kasiu. To jednak nie pomyliłem się. Łyknęłaś bakcyla i to niemałego. Tak już jest ogród to niczym nałóg,wciąga bardzo. Jesteś w lepszej sytuacji bo teraz można dostać prawie wszystko o czym się zamarzy. Moje początki były trudniejsze. Gdzieś wyczytane w "Haśle Ogrodniczym" ogłoszenia były jedyna droga do zdobycia czegokolwiek. Wiadomo narcyzy, piwonie i floksy czasami dalie to były kwiaty lat 60 tych. Teraz jedyną barierą są ceny no i nieuczciwi sprzedawcy.
W naszym lasku brzozowym jest tak sucho,że żadne grzyby nie rosną. Czasami gdy opady są większe to jet wysyp czerwonych muchomorów a przeważnie królują purchawki. Trawa ,która jeszcze się utrzymuje to kostrzewa sina. U nas do wód gruntowych to ok 20 m. więc podsiąkania żadnego. Suchy rok to klęska.
Wierzę,że uda Ci się stworzyć ogród Twoich marzeń ale nigdy go nie ukończysz...........

Powodzenia Janusz
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Julka-11
100p
100p
Od: 24 sie 2010, o 15:05

Post »

Kasiu, piękna działka, widoki i roślinki. Zazdroszczę bardzo takiego terenu. Pozdrawiam :wit Będę Cię odwiedzać :-)
Katarzynka
500p
500p

Post »

Julko zapraszam serdecznie , razem będziemy się wspierać i nawzajem sobie kibicować, bo pracy przed nami sporo........... :uszy
Katarzynka
500p
500p

Post »

Wydaje się , że czas biegnie tak wolno........... a tu już 15 luty i tak piękny słoneczny dzień, można już było poczuć to przyjemne ciepełko na twarzy. Pierwszy raz tej zimy gdy po powrocie z pracy nie chciało się wchodzić prosto do domu tylko zostać w ogrodzie gdzie witał mnie bałwanek ulepiony przez syna ;:215 Dla mnie lepienie bałwana to wielka frajda i wiele korzyści , bo przecież to pobyt na swiezym powietrzu , spalenie kalorii , ozdoba ogrodu a gdy przychodzi odwilż i zalegający śnieg się roztopi to pozostałości po bałwanie jeszcze są dając kolejną porcję wody.
Moje przygotowania do wejścia w nowy sezon ogrodowy powolutku posuwają się do przodu :) mam już wysiane pierwiosnki, obdarowana zostałam dwoma karpami wysokich dalii, zaklepane tu na forum roślinki a wczoraj kupiłam calle :D
M kupił nasionka : pomidorków, marchewki, pietruszki, rzodkiewki i przez przypadek nasionka poziomki.
Tak więc wszystko zmierza ku wiośnie :tan

Obrazek
Bałwanek ulepiony przez Gucia :D
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Pooglądałam sobie wszystko u Ciebie a teraz zapraszam do mojego ogrodu. :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moi już wyrośli z fazy bałwanów, chociaż nie powiem po pierwszym śniegu stały mini-bałwanki na samochodach. :;230 Też się przymierzam do siewu prymulek, mam je teraz w lodówce. :wink:
Mój ogródek cz.1
Katarzynka
500p
500p

Post »

Magdo dziękuję za zaproszenie, chętnie pobiegam po Twoich 17 arach i cichutko posiedzę przy oczku :D

Aniu mój Gucio w tym roku okrągłe 20 lat skończy.
Ciekawa jestem jakie pierwiosnki wysiewasz? , czy słyszałaś , że niektórzy na prymulki mówią kluczyki?
Mój pierwiosnek ząbkowany z własnego siewu :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasiu, a to mnie zaskoczyłaś :D moja najmłodsza 18 skończyła i już wielce dorosła. :wink:

Prymulki wysiałam najróżniejsze oprócz ząbkowanych , bo na takie nie trafiłam. Wrzucę w swoim wątku zdjęcie torebek. Mam je w ziemi na balkonie i się przechładzają, jeszcze inne byliny do nich dojdą. Ach ten Legutko kusi i kusi. :;230
Mój ogródek cz.1
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Kaśka melduję się u Ciebie ;:168
Gucio ma już 20 lat :shock: o matko, to my rzeczywiście się dawno nie widziałyśmy...
Moje "maleństwo" czyli starsza córka niedługo skończy 7 lat...
Leci ten czas...

Fajne masz grzybki, ciekawa jestem Twojego lasku i całej reszty ogrodu.

Strasznie ślisko dziś u nas było z rana, za to po południu już lepiej, teraz też na plusie więc jest szansa, że śnieg się stopi i wiosna niedługo do nas zawita ;:333
Pozdrawiam Jola
jo_linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”