Ogród za borem cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: ogród za borem cz. 2

Post »

Dorotko ;:7 , no chyba nie zasypało Cię? No tak, Ty dwa ogródki już sprzątasz ;:63
Muszę się pochwalić, że idąc za przykładem wysiałam karczochy i kard :roll:
Odezwij się, nie bądź taka ;:172
Małgoś
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu nadrabiam zaległości z pobytu na zwolnieniu :( Poza tym buszuję po sklepach internetowych i kupuję jak zwykle za dużo :;230 Wysiałam kobeę i tunbergię.
Żeby coś zrobić w ogrodzie jest jeszcze za mokro, no i słońce zachodzi zbyt wcześnie :wink: , ale już niedługo....
Karczochy polecam - są piękne

Tamaryszku bardzo lubię takie detale w ogrodzie, ale stary ogród jest bez nadzoru i dekoracje nie mogą być zbyt cenne, bo mogą wyparować :D a nowy jest jeszcze za młody i za słabo zagospodarowany. Na razie dekoruję tarasy.
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

;:196
jeśli możesz pochwal się co kupiłaś ;:oj Ja jestem już na etapie-Jak to zapłacić ;:14
Małgoś
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dorotko ;:196 Witam cieplutko i wiosennie .
Co za zakupy porobiłaś ??? pochwal się . Czy u Ciebie już wiosna ???
Czytam że chorowałaś - strasznie mi przykro - oko jest bardzo wrażliwe ale dobrze ze już po wszystkim .
Miłego dnia i dużo ;:3 ;:3 życzę ;:168
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Doroto :)
Wpadłam z rewizytą do ciebie .Fajnie ,że jesteś z moich okolic. czy mogę wiedzieć dokładniej skąd bo po fotkach nie bardzo kojarzę.Czy dobrze zrozumiałam przeglądając twój wątek ,że masz dwie działki ?
Przy nowym domku na pewno powstanie piękny zielony zakątek,będę śledzić.Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki nakupiłam tyle, że aż mi wstyd :oops: Nie mam na tyle przygotowanego miejsca i znowu będzie upychanie :) Co ta zima robi z człowiekiem ;:306
Zakupy zrobiłam u wypróbowanych sprzedawców - w Lilipolu, u Marka Podstolca na all i w Fuksji - głównie piwonie, bodziszki i hortensje. Jak zakwitną, będzie co pokazywać

Beatko witam nowego gościa w ogrodzie. Dobrze zrozumiałaś, mam dwa ogrody - jeden ok 8 km od domu to stare siedlisko z 40 arową działką. Mam go od 2000 roku. Od 2 lat mieszkam w nowym domu i staram się jakoś uprzyjemnić jego otoczenie.
Gdzie mieszkam, napiszę na PW

Tak jak pewnie wszędzie, był dziś piękny dzień i nareszcie coś zaczęło u mnie kwitnąć

Obrazek

Krokusy z rabaty północnej

Obrazek Obrazek

A te zakwitły na wrzosowisku

Obrazek

Przed samym domem w cieniu jeszcze zimowo, odkryłam jedynie Laurowiśnię, przezimowała doskonale

Obrazek Obrazek

Sasanki zrobiły się już puchate, a Bergenia trzyma fason :D
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko pięknie kwitną Ci krokusiki, moje jeszcze się lenią, ale mam nadzieję, ze dziś wreszcie zobaczę jakieś kolorki .... słonko od niedzieli tak pięknie przyświeca, że powinny wreszcie się obudzić....
Czytam, ze zaszalałaś z zakupami..... będzie co podziwiać latem :D Wymieniłaś moje ulubione roślinki..... szczególnie lilie, tak więc będę zaglądać i podziwiać :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorotko, czytam o dużych zakupach i życzę, żeby wszystkie roślinki ci się poprzyjmowały. Ja nie byłam zadowolona z jednego z wymienionych przez ciebie sprzedawców, ale może w tym roku się poprawił.
Pogoda sprzyja sadzeniom i przesadzaniom, a więc działaj, działaj. I z pewnością wszystko gdzieś pomieścisz :D
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

:wit Dorotko
Widzę, że wiosna już zawitała i do CIebie ;:63
Pozdrowienia ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes mam nadzieję, że roślinki dotrą do mnie w dobrym stanie. Na razie dotarły lilie. Grzecznie czekają w lodówce na wysadzenie. Mam z tym pewien kłopot, bo wysadzone jesienią nie wyrastają. Prawdopodobnie padły ofiarą gryzoni :evil: Nie chciałabym stracić tych nowych

Wandziu Jeśli możesz przyślij na PW sprzedawcę z Twojej czarnej listy, warto dzielić się takimi doświadczeniami, bo za rośliny płacimy przecież całkiem duże pieniądze. Ja też zawiodłam się na jednym sprzedającym i to z naszego forum.

Małgosiuwiosna w tym roku łaskawa. Zima też zbytnio nie dokuczyła, chociaż mam pewne straty, ale to jest wpisane w nasze hobby :roll:

Moja wiosna zaczęła się w sobotę :D Nareszcie mogłam zabrać się na serio za ogrodnicze prace :tan Wprawdzie do dzisiaj czuję wszystkie mięśnie, ale to mi nie przeszkadza.
Po zimie nie wyrosły mi lilie, padła Metasekwoja i prawdopodobnie winobluszcz trójlistkowy. Reszta roślin wygląda nieźle. Mam nadzieję, że to będzie dobry sezon :D
Zamontowałam beczkę na deszczówkę i w ciągu dzisiejszego dnia całkowicie się zapełniła. Moje storczyki dostaną ulubioną miękką wodę.

Obrazek

Irys Katharine Hodgkin wygląda jak stadko kolorowych motyli

Obrazek

Równie wdzięczny, ale nazwy nie znam

Obrazek

Krokusy nadal cieszą oczy

Obrazek Obrazek

Obrazek

Chcę przywabić do ogrodu pożyteczne owady ;:108
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit
Katharine Hodgkin wspaniały, ładnie się prezentuje :)
Pożyteczne owady na pewno Cię odwiedzą , jak zobaczą takie cudo ;:63 Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

:wit Dorotko, fajnie,że jesteś ;:7
Lilie może do dużych doniczek jeśli to wina gryzoni. Ja wszystkie cebulowe do koszyczków i dużych doniczek po krzewach i iglakach wsadzam.
Sasanka cudo ;:215
Małgoś
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wandziu Jeśli możesz przyślij na PW sprzedawcę z Twojej czarnej listy, warto dzielić się takimi doświadczeniami, bo za rośliny płacimy przecież całkiem duże pieniądze. Ja też zawiodłam się na jednym sprzedającym i to z naszego forum.

ja też poproszę na PW tego z czarnej listy,
U mnie właśnie jeden się znalazł na takiej liście- zamówiłam róże , przygotowałam miejsca i czekałam , wpierw pisał że za wcześnie, że musi wykopac a jak się dziś upomniałam to odpisał że sprzedał. :evil: i żebym sobie inne wybrała
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj Dorotko ,wiosna i u ciebie na całego .Czytam,że trafiłaś na nie uczciwego sprzedawcę i wiem jak to denerwuje.Ja zamówiłam u dziewczyny datury no i posiałam po czym się okazało,że to pomidory.Nie dość,że długo czekałam to jeszcze taki bubel.Reszta nasion też byle jaka.Jakbym ją dopadła to chyba by mnie popamiętała do końca swoich dni.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aloesik witam w moim ogrodzie. Iryski prezentują się tym ładniej, im większą kępką rosną.
Na pożyteczne owady bardzo liczę, bo mój nowy ogród leży w samym środku osiedla i pszczół nikt tu nie hoduje. W starym ogrodzie uwija się cała armia z pasieki sąsiada
Biegnę do Twojego wątku ;:65

Małgośskorzystam z Twojej rady. W koszyczkach mam tulipany, ale bałam się, że lilie się poduszą :roll:

Dorotko ponarzekałyśmy sobie na PW :wink:

Beaciu kilka lat temu kupowałam dużo nasion różnych ciekawych roślin na all. Nawet 10% nie wykiełkowało. Dałam sobie spokój. Teraz nasiona albo od Forumek, albo od sprawdzonych firm / ostatnio to Villmorin/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”