Moniko/soczewko,Eden rośnie u mnie od wiosny 2009 roku.W mrożniejsze zimy przemarza do kopczyka,bo rośnie w niezbyt korzystnym miejscu.
Ta miniona zima była łaskawa,więc nic nie zmarzło i dlatego jest taki duży-ok 180cm.Kwitł ładnie i długo i jeszcze w grudniu były kwiaty.O przygięciu go do ziemi i zabezpieczeniu przed mrozem nie ma mowy,bo łodygi ma bardzo sztywne.
Monimg-J Galvay -nie jest zbyt gęsty ,muszę go niżej przyciąć to chyba będzie ładniejszy.
Może na tym zdjęciu będzie go lepiej widać.
Aniu,Andico "ściągnęłam 'od kogoś z Forum,bo bardzo mi się spodobała ta różyczka.Myślałam nawet że Ty też ją masz.
To niziutka okrywowa róża kwitnąca niestrudzenie całe lato.Mam ją od wiosny.
Taro,witaj

zapraszam do oglądania.Teraz mam więcej czasu,więc nadgonię zaległości i pojawi się więcej różanych fotek.
Dzięki za rozpoznanie róży.Gdy ją kupowałam kwitnącą -w markecie,była dużo piękniejsza ,miała bardzo pełne kwiaty w różowym kolorze.Nie mogę się nadziwić,że tak bardzo się zmieniła po wsadzeniu do ziem w ogrodzie.
Grażynko,zawsze jesteś mile widziana
Sawko,witaj

Kalevala u mnie pierwszy sezon i już jestem pod jej wielkim urokiem.Kolor jest identyczny jak na zdjęciu.Kwiatki wielkości ok 6cm .Jest naprawdę śliczna.Mam ją od Sipa.
To miniatura o wys ok.50cm stworzona przez Sylvestra Gyory w 2007 r W drugiej połowie lata zachorowała na plamistość.Myślę,że w przyszłym roku będzie zdrowsza.
Jeszcze raz
Andico.
A to kolejna moja ulubiona
-Blue Boy
Wiosenne nasadzenie.Kwitła bardzo obficie.

Jeszcze raz
Kalevala
Urocza i delikatna -malutka sadzonka-kwiatek na wys 15 cm nad ziemią.Zadbam,by zmężniała.
Zlaty Dech