A narcyzy z morelowym iśrodkamiu też mam ,szkoda ,że tak nisko rosną bo pachną niesamowicie...powąchałam ...ale narażając się na upadek w róże...
Czereśniak 2011
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czereśniak 2011
Basiu pełnych prymulek jeszcze nie widziałam ,są cudne...
A narcyzy z morelowym iśrodkamiu też mam ,szkoda ,że tak nisko rosną bo pachną niesamowicie...powąchałam ...ale narażając się na upadek w róże...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
A co to przedostatnie zdjęcie
,to masz Basiu pierwiosnka kameleona jak co roku zmienia kolory 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne te czerwone tulipanki, moje zjadły nornice
Moja perska tez nie kwitnie, ma 3 pędy , kwiatów 0
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jutro czekam na Was przy babciulkach!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OK szefowo Tosiu
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Basiu
WIELKANOCNY zając przez pola pomyka
Wiosny jest symbolem ? krajobraz rozkwita.
Wpadł już do ogródka i choć tchu brakuje
Świąteczne życzenia szybko recytuje:
Alleluja wesołego, pysznego święconego,
Dyngusa mokrego i spokoju wszelkiego.
WIELKANOCNY zając przez pola pomyka
Wiosny jest symbolem ? krajobraz rozkwita.
Wpadł już do ogródka i choć tchu brakuje
Świąteczne życzenia szybko recytuje:
Alleluja wesołego, pysznego święconego,
Dyngusa mokrego i spokoju wszelkiego.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Dorotko kępa ciemierników ma trzy lata, ale...metr dalej, a także dwa metry dalej też rosną trzylatki. Mają po jednej łodyżce, a jeden w ogóle nie zakwitł. I bądz tu mądry
Najwyraźniej kpią sobie z nas
Prymulki u mnie rosną bez żadnych specjalnych zabiegów, nawożone raz-na wiosnę azofoską, jak cała reszta.
Kasiu zwykłe prymulki bardzo sie rozsiewają. Ciekawa jestem, czy te pełne też się rozmnożą? Są śliczne, więc nie miałabym nic przeciwko temu
Jadzia nie pozostaje mi nic innego, tylko przesadzić korony. Wyczytałam gdzieś na forum, że trzeba je wykopywać po uschnięciu, przesuszyć i wsadzić ponownie. Spróbuję tak zrobić, chociaż widzę w innych ogródkach całe kępy kwitnących, w ogóle nie ruszanych. Rok temu kwitły trzy, teraz jedna i to tylko dwoma kwiatkami
Tajko parę dni temu widziałam u sąsiadki, sadzoną jesienią, szachownicę perską. Na pierwszy rzut oka też wyglądała biednie, ale okazało się, że ma pąki kwiatowe. Nam chyba nie pozostanie nic innego, jak przesadzić. Jedno jest pewne, potrzebuje słońca.
Majka a mnie dzisiaj pokusiło na targu w Chorzowie
i kupiłam całą wiązkę różnokolorowych ogrodowych prymulek
rozgrzeszam się, bo były śmiesznie tanie.
Maryniu ja teraz jestem już sama i dzięki Bogu mam na działkę blisko, więc mogę tam biegać, kiedy tylko mi się zechce. W zasadzie jestem tam codziennie, choćby tylko na chwilę. Robota zawsze się znajdzie, a właściwie i tak jestem wciąż do tyłu
Czeka mnie wielka robota-malowanie drewnochronem werandy i innych drewnianych elementów 
Nela mam dwie prymule o pełnych kwiatkach. Kupowałam rok temu różową i żółtą. Z różowej zrobiła się kremowa, żółta pozostała żółtą
Kępki nie są duże, ale kwiatuszki są naprawdę śliczne, takie miniaturowe różyczki. Może się rozsieją
Ja mam wciąż katar i nawet zapachu hiacyntów nie czuję
Stasiu niebieskie malizny to zawilce, chyba nazywają się wieńcowe. Są dość popularne i mnożą się ładnie.
Widziałam kiedyś zawilce jaskrawoczerwone, wyłażące spod śniegu i takie mi się marzą
Tadek może Ty znajdziesz sposób na nie kwitnące korony
Większość trzyletnich tulipanów też wydaje mi się zdziczała, ale zobaczymy. Sadzone jesienią mają pąki z każdej cebuli.
Bożenko jesteś pierwsza
dziękuję za życzenia i Tobie też życzę Słonecznej i Najweselszej Wielkanocy

Poskrzypka przystąpiła do dzieła
Czereśnia tuż...tuż...

Prymulki u mnie rosną bez żadnych specjalnych zabiegów, nawożone raz-na wiosnę azofoską, jak cała reszta.
Kasiu zwykłe prymulki bardzo sie rozsiewają. Ciekawa jestem, czy te pełne też się rozmnożą? Są śliczne, więc nie miałabym nic przeciwko temu
Jadzia nie pozostaje mi nic innego, tylko przesadzić korony. Wyczytałam gdzieś na forum, że trzeba je wykopywać po uschnięciu, przesuszyć i wsadzić ponownie. Spróbuję tak zrobić, chociaż widzę w innych ogródkach całe kępy kwitnących, w ogóle nie ruszanych. Rok temu kwitły trzy, teraz jedna i to tylko dwoma kwiatkami
Tajko parę dni temu widziałam u sąsiadki, sadzoną jesienią, szachownicę perską. Na pierwszy rzut oka też wyglądała biednie, ale okazało się, że ma pąki kwiatowe. Nam chyba nie pozostanie nic innego, jak przesadzić. Jedno jest pewne, potrzebuje słońca.
Majka a mnie dzisiaj pokusiło na targu w Chorzowie
Maryniu ja teraz jestem już sama i dzięki Bogu mam na działkę blisko, więc mogę tam biegać, kiedy tylko mi się zechce. W zasadzie jestem tam codziennie, choćby tylko na chwilę. Robota zawsze się znajdzie, a właściwie i tak jestem wciąż do tyłu
Nela mam dwie prymule o pełnych kwiatkach. Kupowałam rok temu różową i żółtą. Z różowej zrobiła się kremowa, żółta pozostała żółtą
Ja mam wciąż katar i nawet zapachu hiacyntów nie czuję
Stasiu niebieskie malizny to zawilce, chyba nazywają się wieńcowe. Są dość popularne i mnożą się ładnie.
Widziałam kiedyś zawilce jaskrawoczerwone, wyłażące spod śniegu i takie mi się marzą
Tadek może Ty znajdziesz sposób na nie kwitnące korony
Większość trzyletnich tulipanów też wydaje mi się zdziczała, ale zobaczymy. Sadzone jesienią mają pąki z każdej cebuli.
Bożenko jesteś pierwsza

Poskrzypka przystąpiła do dzieła
Czereśnia tuż...tuż...

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
jaaaaaka wiosna!!!
U mnie brakuje do tego z tydzień albo 2, zależy jak dogrzeje słonko
Cudne prymule!! Tulipany
moje mają malutkie pączki, żonkile piękne!!!!
Baaardzo podoba mi się ta pełna biała prymulka, - to chyba prymulka
U mnie brakuje do tego z tydzień albo 2, zależy jak dogrzeje słonko
Cudne prymule!! Tulipany
Baaardzo podoba mi się ta pełna biała prymulka, - to chyba prymulka
Witaj Basiulka!!!Jestem tak zapracowana ,że nawet nie mam czasu buszować po ogródkach.Czerwone tulipanki(raczej takie czerwono-łososiowe) mamy takie same.Teraz rozwinęły się takie pełne,pękate w kolorze jasnej krwi.Cudowne.
Basiu link przetrawiłam i bardzo pragnę z niego niektórych roślinek.Jak przyjedziecie to pogadamy.Teraz mam zgryz gdzie wkopać 5 róż(przyjechały z Anglii i od Sipa)Właśnie robimy obramowanie na stronie pn. i tu właśnie poszerzam rabatkę na Kardynała Richelieu a reszta?
Całuski.(Pomponellę wstaw3iłam u mnie)
Basiu link przetrawiłam i bardzo pragnę z niego niektórych roślinek.Jak przyjedziecie to pogadamy.Teraz mam zgryz gdzie wkopać 5 róż(przyjechały z Anglii i od Sipa)Właśnie robimy obramowanie na stronie pn. i tu właśnie poszerzam rabatkę na Kardynała Richelieu a reszta?
Całuski.(Pomponellę wstaw3iłam u mnie)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Basiu może spróbuj pogrozić koronom , że je
to może zakwitną. 
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
I co to za prymulki kupiłaś
Szkoda, że na Barskiej targ jest tylko rano w środę no i w sobotę, kiedy ja daleko od was 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
....oj te czerwone już buszują po roślinkach..........poskrzypka mam jej co roku bardzo dużo szczególnie upatrzyły sobie lilie..
Pozdrawiam świątecznie
Pozdrawiam świątecznie
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Basiu! U mnie też poskrzypka urzęduje.....chociaż wczoraj nie zauważyłam nawet jednej,może udało mi się już wybić wszystkie osobniki.....u mnie zżerają i lilie i korony 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
Jak ja lubię pierwiosnki przy chodniczkach, miło mi oglądać taki widok. Czym zwalczacie poskrzypka oprócz zbierania.
WESOŁYCH ŚWIĄT
WESOŁYCH ŚWIĄT
Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU moje nabytki już posadzone ,ale wczoraj byłam taka słaba . Nie chciało mi sie nawet odpalać kompa . Twojego clemka wsadziłam dzisiaj do wody ,żeby sie naduldał bo miał sucho i sie wywalał . Mnie te dziady zdążyły już obgryżć liść z korony choć ona tak capi ich to nie powstrzymało . Kupiłam dzisiaj w Obi białego ząbkowanego pierwiosnka .