Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
A ja takie wiadro właśnie zdobyłam od jednego dziadka i chcę w nim posadzić kwiaty jednoroczne. Lubię takie graty 

- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale sie napracowałas z tymi siewkami. Ja wysiadam! Sieję co roku pomidorki i aksamitki, ale to juz i tak nadto dla mnie!
No i kwiaty pięknie wychodzą! Ładna serduszka i prymulki! A hosty jak wychodzą! Taką w żółtym odcieniu muszę sobie sprawić, bo by pasowała wśród tych co mam.
No i kwiaty pięknie wychodzą! Ładna serduszka i prymulki! A hosty jak wychodzą! Taką w żółtym odcieniu muszę sobie sprawić, bo by pasowała wśród tych co mam.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też sieję sporo jednorocznych bo mam jeszcze kilka rabatek nie obsadzonych bylinami .. a powojnik śliczny mam późniejsze nawet ładnie rosną .. U mnie też różne wiadra ,donice służą do zabezpieczania przed mrozem a później wsadzam w nie jednoroczne
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Jestem pełen podziwu dla ilości siewek ,chyba pikowanie zajęło Ci co najmniej dwa dni .Ładnie wyszła z ziemi hosta .
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
O ile odwiedzających aż miło
Witajcie kochani
Gosiu to jeszcze nic z hostkami, w tym tygodniu albo na początku następnego ma przyjśc 7 odmian. Ale będę sadzic
A z tymi poziomkami to chodziło mi o to, że myślałam że nikogo one nie obchodzą. Tak tu było mało ostatnio ludzi.. Ale teraz kiedy się naładują tylko baterię wstawię i moje poziomeczki
Stasiu no trochę tego jest. Do tego wschodzi już pierwiosnek omszony, wieczornik damski i powojnik tangucki
Wandziu u mnie z 5 takich wiader jest ale nic w nich nie sadzę są takie.. do prac ogrodowych. Ale nie mniej też uwielbiam takie bajery w ogrodzie, bardzo podkreślają jego styl i osobowość ogrodnika
Na razie tylko posiadam jedną donicę w ogrodzie, gdzieś w wątku prezentowałam ją z resztą. Kiedy będę sadzić hosty to pokaże jeszcze raz- blue cadet chce w nią wcisnąć
Miłeczko to jeszcze nie wszystko. Aksamitek w tym roku akurat wyjątkowo nie siałam. Wzięłam się za byliny bardziej i w sumie nie żałuje.Ta kolorowa hosta to 'Great expectations'. Podobno okropnie wolna. Z tego co wiem to Golden Tiara i Gold standard to szybkie i bezproblemowe odmiany. W sekcji host na pewno lepiej Ci podpowiedzą.Ogólnie jestem zakochana w muszkach. Piękna jest 'Frosted mouse' Sprawdź sobie http://www.hostalibrary.org/f/f.html
Janeczko a jakiego masz clematisa?Czekam na te późne, już mają pięknie zapowiadające się pąki
Ja w tym roku tylko ketmie, dzieratkę(czy jakoś tak), len wielkokwiatowy, ostróżkę hiacytnową..malmpodium i astry. I to chyba tyle, więc bez szaleństw.Reszta bylinki 
Aleksandrze pikowanie żagwinu zajęło mi pół popołudnia i zrobiłam to tylko dlatego że sąsiadka ze mną siedziała i miałam raźniej. Hostki które pokazałam w ostatnim poście są świeżo kupione dlatego tak powychodziły. Choc nie, ta najkolorowsza jest z zeszłej jesieni

Gosiu to jeszcze nic z hostkami, w tym tygodniu albo na początku następnego ma przyjśc 7 odmian. Ale będę sadzic

Stasiu no trochę tego jest. Do tego wschodzi już pierwiosnek omszony, wieczornik damski i powojnik tangucki

Wandziu u mnie z 5 takich wiader jest ale nic w nich nie sadzę są takie.. do prac ogrodowych. Ale nie mniej też uwielbiam takie bajery w ogrodzie, bardzo podkreślają jego styl i osobowość ogrodnika

Miłeczko to jeszcze nie wszystko. Aksamitek w tym roku akurat wyjątkowo nie siałam. Wzięłam się za byliny bardziej i w sumie nie żałuje.Ta kolorowa hosta to 'Great expectations'. Podobno okropnie wolna. Z tego co wiem to Golden Tiara i Gold standard to szybkie i bezproblemowe odmiany. W sekcji host na pewno lepiej Ci podpowiedzą.Ogólnie jestem zakochana w muszkach. Piękna jest 'Frosted mouse' Sprawdź sobie http://www.hostalibrary.org/f/f.html
Janeczko a jakiego masz clematisa?Czekam na te późne, już mają pięknie zapowiadające się pąki

Aleksandrze pikowanie żagwinu zajęło mi pół popołudnia i zrobiłam to tylko dlatego że sąsiadka ze mną siedziała i miałam raźniej. Hostki które pokazałam w ostatnim poście są świeżo kupione dlatego tak powychodziły. Choc nie, ta najkolorowsza jest z zeszłej jesieni

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Jak masz dużo siewek powojnika i pierwiosnka omszonego to możesz i mi trochę podrzucić mój powojnik nie powschodził a pierwiosnka u nas nie ma w sprzedaży ...a hosty i u mnie ładnie wychodzą ..
- Steasi
Jeszcze nie wiem ile mam czego bo dopiero zauważyłam, że wschodzą ale będę pamiętać 

Paulo, ale Ty musisz mieć "zielone rączki", że tak ładnie Ci wszystko wschodzi i rośnie
Mi jakoś nie zawsze nasionka wschodzą i łatwo się zniechęcam. Właściwie to sieję tylko duże nasionka, bo potem nie mam problemów z pikowaniem, a i roślinki od razu są konkretne - takie rączniki na przykład

Mi jakoś nie zawsze nasionka wschodzą i łatwo się zniechęcam. Właściwie to sieję tylko duże nasionka, bo potem nie mam problemów z pikowaniem, a i roślinki od razu są konkretne - takie rączniki na przykład

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulo, śliczne hosty
Mam kilka myszek, ale ze względu na powierzchnię preferuję duże odmiany. Miniatury są zupełnie niewidoczne.

- Steasi
Daluś- a ja właśnie uwielbiam się bawić w rozsady takich maluchów. Im dłużej i im ciężej rośnie tym większą mi radość sprawia. Dochowałam się nawet własnych sasanek- może dlatego dalej się bawię w wysiewanie bylin. Przy tym kosmatych maluchach nie powiem bo zajęcia i czekania było
Moniko dziękuje
Też preferuje większe hosty na większe powierzchnie, bo to przecież logiczne. Ale mam przed domem skalniak, w cieniu racej więc fajnie by było nimi go uzupełnić. No i wiadome- najlepiej małe. A ty masz 'Frosted mouse'? czy tylko niebieskie uszka?

Moniko dziękuje

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Sliczne te kiłkujace hostowe maluchy 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Paulo, mam Frosted, Cat & Mouse i Snow Mouse.
Miłego dnia
Miłego dnia

- Steasi
Aguś dziękuje
Niedługo pokażą na co je stać. Przynajmniej mam taką nadzieję
Moniko przez Ciebie teraz mam jeszcze wkręte na cat&mouse której nie znałam
No to tak z dzisiaj
Mój pierwszy orlik- aż dwa zdjęcia mu zrobiłam taki jest śliczny. Do tego samosiejka która urosła w cienkiej szparze między lampką a chodnikiem

I jak różowo to różowo. I bzy rozkwitły

Nowe zakupy- trzmielina i cyprysik

No i obiecane poziomeczki

Dziś przyszła paczuszka od Grażynki- NIE dziękuje
Prześliczne !

Moniko przez Ciebie teraz mam jeszcze wkręte na cat&mouse której nie znałam

No to tak z dzisiaj
Mój pierwszy orlik- aż dwa zdjęcia mu zrobiłam taki jest śliczny. Do tego samosiejka która urosła w cienkiej szparze między lampką a chodnikiem

I jak różowo to różowo. I bzy rozkwitły

Nowe zakupy- trzmielina i cyprysik

No i obiecane poziomeczki

Dziś przyszła paczuszka od Grażynki- NIE dziękuje

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
No i pięknie różowo
U mnie żadna myszka jeszcze się nie pokazała
Jednak te większe są duuużo ładniejsze

Jednak te większe są duuużo ładniejsze

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Paula orlik śliczny jutro zobaczę może i mój pokazał się ja to musze wdrapywać się żeby go obejrzeć...
siewek masz od groma powodzenia w sadzeniu...
wiem ze to nie od Ciebie....
siewek masz od groma powodzenia w sadzeniu...