Kuchnia Kaśki
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kuchnia Kaśki
Jestem Tosiu. Nie mam ogródka,ale moge korzystać ze wspólnego ogrodu przynależnego do .kamienicy w której mieszkam.
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Kasiu
miałaś pokazać platery
a jeśli brakuje Ci pielenia i innych uciążliwości ogrodowych - zapraszam do mnie
Ogródek zarasta w zastraszającym tempie, a podagrycznik rozpanoszył się na kolejnej rabatce 
miałaś pokazać platery

a jeśli brakuje Ci pielenia i innych uciążliwości ogrodowych - zapraszam do mnie

Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- kasik 69
Aguś mam problem ze wstawianiem zdjęć.
Bardzo chętnie pomogę,tylko nie wiem jak daleko mam do ciebie. Walka z podagrycznikiem,nie zazdroszczę,znam tego gagatka
,i wcale nie pociesza fakt, że ma właściwości lecznicze.:
Bardzo chętnie pomogę,tylko nie wiem jak daleko mam do ciebie. Walka z podagrycznikiem,nie zazdroszczę,znam tego gagatka

-
Kasiunia
to tylko 40km, myślę, że w któryś majowy weekend spróbujemy zdzwonić się na grilla, a przy okazji obejrzysz moje "włości"
Twój nr mam 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
KASIU.... i do mnie masz niewiele dalej.....podagrycznika to Ci ja nie mam ale wiele innych........ 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- kasik 69
Marysiu, odwiedziła bym was chętnie, tylko własne 4 kółka musiałabym mieć, no ewentualnie prywatny kierowca wystarczy, ale ten niestety niezbyt często dysponuje wolnym czasem.
Mamy wiosnę w pełni-w mojej kuchni pojawiły się szparagi podane z tartą bułką, lub w postaci zupy-ugotowane w wodzie z dodatkiem soli, cukru, odrobiny wegety, plus lane kluseczki,koperek i śmietana. A wy co dobrego robicie ze szparagów?
Przypomniało mi się, że kiedyś sama robiłam lody z kremówki i jajek, no i zrobiłam. Może ktoś chce przepis?
Mamy wiosnę w pełni-w mojej kuchni pojawiły się szparagi podane z tartą bułką, lub w postaci zupy-ugotowane w wodzie z dodatkiem soli, cukru, odrobiny wegety, plus lane kluseczki,koperek i śmietana. A wy co dobrego robicie ze szparagów?
Przypomniało mi się, że kiedyś sama robiłam lody z kremówki i jajek, no i zrobiłam. Może ktoś chce przepis?
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- kasik 69
Proszę bardzo-prościutki przepis
LODY
0,5l kremówki
3 jajka
1/3 szkl. cukru
1cukier waniliowy
Dodatki wg uznania-kakao,owoce lub dżem,bakalie,czekolada
Ubić śmietanę,w osobnym naczyniu ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym,dodać jajka do ubitej śmietany,delikatnie wymieszać podzielić na części np. 3,połączyć z dodatkami,zamrozić-conajmniej na 6 godzin.
LODY
0,5l kremówki
3 jajka
1/3 szkl. cukru
1cukier waniliowy
Dodatki wg uznania-kakao,owoce lub dżem,bakalie,czekolada
Ubić śmietanę,w osobnym naczyniu ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym,dodać jajka do ubitej śmietany,delikatnie wymieszać podzielić na części np. 3,połączyć z dodatkami,zamrozić-conajmniej na 6 godzin.
-
KASIU......w sezonie szparagowym warto spróbować sałatkę ze szparag......
-
KASIU....bałam się, czas szparag się skończy, a ja przepisu nie podam.....
KASIU...przepisów mam kilka natomiast dzisiaj podam wypróbowany przeze mnie i lubiany w moim domu....
50 dkg. szparag
1 mały kalafior
1 filiżanka ugotowanego ryżu / ja gotuję 1 woreczek
1 szklanka szynki pokrojonej w zapałkę
pęczek szczypiorku
majonez w/g uznania
Szparagi obrać, myć, gotować w lekko osolonej wodzie - ostudzić, pokroić na 1 cm. kawałki/trochę wywaru ze szparag zostawiamy.
Kalafior wrzucam na osolony wrzątek i po minucie wyjmuję, różyczki drobno rozdzielam
szczypior drobno pokroić
...wszystkie produkty do miski dokładamy ryż, pokrojoną szynkę, sól do smaku. cukru w/g uznania ale nie za dużo, majonez.....oraz trochę wywaru ze szparag, aby sałatka nie byłą sucha.....
Przekradamy do salaterki polewamy majonezem i dekorujemy małymi różyczkami kalafiorku....
SMACZNEGO.....
KASIU...przepisów mam kilka natomiast dzisiaj podam wypróbowany przeze mnie i lubiany w moim domu....
50 dkg. szparag
1 mały kalafior
1 filiżanka ugotowanego ryżu / ja gotuję 1 woreczek
1 szklanka szynki pokrojonej w zapałkę
pęczek szczypiorku
majonez w/g uznania
Szparagi obrać, myć, gotować w lekko osolonej wodzie - ostudzić, pokroić na 1 cm. kawałki/trochę wywaru ze szparag zostawiamy.
Kalafior wrzucam na osolony wrzątek i po minucie wyjmuję, różyczki drobno rozdzielam
szczypior drobno pokroić
...wszystkie produkty do miski dokładamy ryż, pokrojoną szynkę, sól do smaku. cukru w/g uznania ale nie za dużo, majonez.....oraz trochę wywaru ze szparag, aby sałatka nie byłą sucha.....
Przekradamy do salaterki polewamy majonezem i dekorujemy małymi różyczkami kalafiorku....
SMACZNEGO.....
-
Mmmmm pyszności
Ja bardzo lubię takie z masełkiem i bułka, ale taką sałatkę też spróbuję 

Witaj Kasiu 
Szparagi ho ho, a ja jeszcze nigdy ich nie robiłam, malo tego nie pamiętam abym jadła
Oj brakuje działeczki, ale alternatywą jest zawsze taras, na którym miałam już od marca bratki, od maja pelargonie angielskie,
a teraz niedawno kupilam piękne dalie które lada chwila rozsadzę do donic, nie mówiąc o tym iż mam nawet cebulki mieczyków,
które musze prędziutko wsadzić do donicy z ziemią
bo jesień mnie zastanie he he
Jak tam u ciebie z roślinkami?
Kulinarnie nie szaleje, choć na niedziele upieklam biszkopt z rabarbarem i truskawkami - wyśmienity.
Został kawałek więc zjadłam go przed chwilką z mleczkiem.
Pozdrawiam słonecznie
Ania

Szparagi ho ho, a ja jeszcze nigdy ich nie robiłam, malo tego nie pamiętam abym jadła

Oj brakuje działeczki, ale alternatywą jest zawsze taras, na którym miałam już od marca bratki, od maja pelargonie angielskie,
a teraz niedawno kupilam piękne dalie które lada chwila rozsadzę do donic, nie mówiąc o tym iż mam nawet cebulki mieczyków,
które musze prędziutko wsadzić do donicy z ziemią

Jak tam u ciebie z roślinkami?

Kulinarnie nie szaleje, choć na niedziele upieklam biszkopt z rabarbarem i truskawkami - wyśmienity.
Został kawałek więc zjadłam go przed chwilką z mleczkiem.

Pozdrawiam słonecznie

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- kasik 69
Krysiu dzięki za przepis,wypróbowałam,ale bez szynki i też była dobra.
Aga z bułką pycha,no i zupkę też lubię.
Aniu fajnie,że masz taras,ja niestety nawet parapetów nie mam.A do wspólnego ogrodu coś nie mam serca,idę sobie tylko posiedzieć na leżaku.
I u mnie kulinarnie bez szaleństw,ostatnio truskawki,albo lody,a i posiłki takie żeby nie stać za dużo przy garach,w pracy dosyć się namieszam,napróbuję,to w domu ide na łatwiznę.
Pozdrawiam zaglądających.
Aga z bułką pycha,no i zupkę też lubię.
Aniu fajnie,że masz taras,ja niestety nawet parapetów nie mam.A do wspólnego ogrodu coś nie mam serca,idę sobie tylko posiedzieć na leżaku.
I u mnie kulinarnie bez szaleństw,ostatnio truskawki,albo lody,a i posiłki takie żeby nie stać za dużo przy garach,w pracy dosyć się namieszam,napróbuję,to w domu ide na łatwiznę.
Pozdrawiam zaglądających.