Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.3

Post »

Dalu, ja wracam jeszcze do mojego pytania. Nie chodziło mi o jukę, tylko o to, co jest na dwóch zdjęciach nad nią :?:

I oprócz tego chciałabym zapytać, jakie polecałabyś pnącze, które kwitnie na biało, nadaje się na raczej piaszczystą ziemię i nie wymarza? Wspomnę, że dobrze u mnie rosną wiciokrzewy, ale już dwa mam i chciałabym wiosną posadzić przy kratce coś innego, na miejscu pnącej wymarzniętej róży.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu śliczne białe kwitki , najśliczniejszy ten na ostatniej fotce ,śliczna mordka
Cyklameny też mi się podobają .
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dalu podziwiam twoje cyklameny.
U mnie niestety nie chcą rosnąć ze względu na ślimaki.
A ten ostatni biały kwiatuszek jest najładniejszy.
Całuski w jego czarny nosek A dla Ciebie ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko jaki on jest śliczny!
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Ten biały kwiatuszek na czterech łapkach najśliczniejszy. ;:196 Napisz coś więcej o Twoich planach, bo pożera mnie ciekawość :?
Mam cichą nadzieję że nie przeszkodzą Ci w częstych wizytach na forum :cry:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu, teraz zimą na pewno będę miała dość czasu na forum; potem - od wiosny, kiedy jeszcze dojdzie praca w ogrodzie sprawa troszkę się skomplikuje, ale damy radę :!:
Ptyś jest słodki jak na Ptysia przystało :P

Elu, a co powiesz o tym? Ptyś ze swoim synkiem Guciem w domowych pieleszach:
Obrazek

Grażynko, moje cyklamenki rosną dosyć ładnie pod jabłonką i chyba im tam dobrze :D
Pozdrawiamy Cię cieplutko razem z Ptysiem i Gutkiem ;:7

Geniu, dziękujemy i pozdrawiamy :lol:

Wandziu, na tych fotkach są kwitnace jaśminowce - dwa różne krzaczki; ten pierwszy to mały krzaczek o pełnych kwiatkach, drugi - mój stary, rozłożysty jaśminowiec, którego -niestety-uwielbiają mszyce :evil:
Co do pnącza kwitnącego na biało, na słoneczne stanowisko i kiepską ziemię, to pomyślałam o dwóch roślinkach. Wersja elegancka - powojnik n.p. Jan Paweł II, ale tutaj niezbędne byłoby wsypanie do dołka dużej ilości dobrej ziemi; wersja realistyczna - rdest: niezawodne, szybko rosnące pnącze, którego wadą jest spora ekspansywność i może niezbyt ozdobne kwiaty. Na biało kwitnie też hortensja pnaca, ale ona raczej nadaje się na stanowiska półcieniste...

Tajeczko, moje cyklamenki- białe i różowe- kwitną jesienią :lol:
A Ptyś, żeby tak wyglądać, wymaga sporo zabiegów - trzeba go kąpać, czesać, namaszczać specjalnymi balsamami i olejkami, a i tak po każdym jedzeniu ma upaprany pyszczek ;:224

Aguś, one są fajne i kochane:
Obrazek
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Dwie śliczne białe kuleczki.
Dwa samczyki i nie gryzą się, nie rywalizują, spokojnie leżą obok siebie na Twoich kolanach?.
Są wyjątkowe.
;:196 Elżbieta
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dalu tak się wzajemnie usypiacie :?:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

kajpej pisze: Dwa samczyki i nie gryzą się, nie rywalizują, spokojnie leżą obok siebie na Twoich kolanach?.
Dodałabym jeszcze, że przejmują od swojej pani nastrój.... z tęsknoty za wiosną, mogę się domyślać :;230
Dalu, już lada miesiąc! Bardzo podobały mi się biało kwitnące rośliny, a szczególnie ostróżka z czyścem. Rozglądam się za srebrnymi liśćmi, właśnie do bieli oraz żółci. Mam kalendarz :heja Listopad z Tobą! I to jaki!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Noworoczne życzenia czas złożyć, więc samych pogodnych, szczęśliwych dni w Nowym Roku,
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Daluniu, psiaczki urocze, ale dlaczego ty jesteś taka smutna?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Ach, śliczne psiaki !
I tu wyglądają takie spokojne i grzeczne ;:108
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu, biel w ogrodzie wspaniała, a cyklameny są chyba jednym z moich wielkich odkryć w tym roku :) nic nie pobije jednak Twojego hostowego zakątku, który jak napisałaś dodaje sił i energii :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dalu, białe cyklamenki są prześliczne...muszę o takich pomyśleć w przyszłym roku bo mam tylko różowe.
Zdjęcie Twoje z psiakami jest bardzo relaksujące...hihihi...tak patrzę na nie i robi mi się cieplutko, spokojnie i jakoś wpadam w fazę odpływania :lol: ....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Sylwuś, zdecydowanie lubię biel w ogrodzie - pod postacią na biało kwitnących kwiatów, biało obrzeżonych listków host, białych mebelków, a także ...białych piesków biegających swobodnie :P
Trochę gorzej z tą zimową bielą - chociaż na krótką metę ogród pod śnieżną pierzynką bywa piękny...dzień, dwa, trzy, ale dłużej zaczyna męczyć, niestety :(

Aguś, czasami są spokojne i grzeczne, ale rozrabiać też potrafią!

Wandziu, zazwyczaj o tej porze roku zaczynają łapać mnie "doły", stąd pewnie ta melancholijna mina...

Edytko, dziękuję Ci serdecznie za takie ładne życzenia noworoczne ;:167 Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałabym, żeby się spełniły :wink: Tobie też oczywiście życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :!:

Wiktorio, czasami każdego łapie chandra, zwłaszcza w długie zimowe wieczory...Ale to chwilowe huśtawki nastroju...W styczniu na pewno będzie lepiej, bo i dzień dłuższy i bliżej wiosny!
Czyściec jest ładnym srebrnym akcentem na rabatach, ale trzeba na niego uważać, bo bywa ekspansywny. Ja go traktuję dość bezceremonialnie i wyrzucam wszystkie nadwyżki, a także wycinam kwiatki, niezbyt ozdobne.
Cieszę się, że moje róże z Wami w listopadzie, bo może choć troszeczkę rozświetlą szarzyznę tego niezbyt lubianego miesiąca :P

_oleander_, one, wbrew pozorom, bardzo mało śpią w ciągu dnia. To jeszcze młode pieski i rozpiera je energia...Jak są chwilę spokojne, to święto w domu ;:108

Elu, to jednak są dwa samczyki i natury nie da się oszukać! Do niedawna nie rywalizowały ze sobą, bo Gutek był szczeniaczkiem i podporządkował się Ptysiowi. Jak dochodziło do jakiegoś starcia, po prostu kładł się na pleckach i było po konflikcie. Ale teraz jest psim nastolatkiem, zaczyna dorastać i również dąży do przejęcia dominacji. Każdy z nich chciałby być samcem alfa i czasami musimy rozłądowywać nieuchronne konflikty...

Basiu, ale dzisiaj mamy Sylwestra, więc troszeczkę zmieniam nastrój ;:224

Kochani, dość tego białego! Dzisiaj ostatni dzień roku, wielu z Was czeka szampańska zabawa, innych sympatyczne spotkania w gronie rodziny i znajomych, jeszcze innych wieczór przed telewizorem :lol:
Tak czy siak, powinno być wesoło, kolorowo i energetycznie! Co powiecie na takie kolorki :?:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”