Sylwuś, zdecydowanie lubię biel w ogrodzie - pod postacią na biało kwitnących kwiatów, biało obrzeżonych listków host, białych mebelków, a także ...białych piesków biegających swobodnie :P
Trochę gorzej z tą zimową bielą - chociaż na krótką metę ogród pod śnieżną pierzynką bywa piękny...dzień, dwa, trzy, ale dłużej zaczyna męczyć, niestety
Aguś, czasami są spokojne i grzeczne, ale rozrabiać też potrafią!
Wandziu, zazwyczaj o tej porze roku zaczynają łapać mnie "doły", stąd pewnie ta melancholijna mina...
Edytko, dziękuję Ci serdecznie za takie ładne życzenia noworoczne

Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałabym, żeby się spełniły

Tobie też oczywiście życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Wiktorio, czasami każdego łapie chandra, zwłaszcza w długie zimowe wieczory...Ale to chwilowe huśtawki nastroju...W styczniu na pewno będzie lepiej, bo i dzień dłuższy i bliżej wiosny!
Czyściec jest ładnym srebrnym akcentem na rabatach, ale trzeba na niego uważać, bo bywa ekspansywny. Ja go traktuję dość bezceremonialnie i wyrzucam wszystkie nadwyżki, a także wycinam kwiatki, niezbyt ozdobne.
Cieszę się, że moje róże z Wami w listopadzie, bo może choć troszeczkę rozświetlą szarzyznę tego niezbyt lubianego miesiąca :P
_oleander_, one, wbrew pozorom, bardzo mało śpią w ciągu dnia. To jeszcze młode pieski i rozpiera je energia...Jak są chwilę spokojne, to święto w domu
Elu, to jednak są dwa samczyki i natury nie da się oszukać! Do niedawna nie rywalizowały ze sobą, bo Gutek był szczeniaczkiem i podporządkował się Ptysiowi. Jak dochodziło do jakiegoś starcia, po prostu kładł się na pleckach i było po konflikcie. Ale teraz jest psim nastolatkiem, zaczyna dorastać i również dąży do przejęcia dominacji. Każdy z nich chciałby być samcem alfa i czasami musimy rozłądowywać nieuchronne konflikty...
Basiu, ale dzisiaj mamy Sylwestra, więc troszeczkę zmieniam nastrój
Kochani, dość tego białego! Dzisiaj ostatni dzień roku, wielu z Was czeka szampańska zabawa, innych sympatyczne spotkania w gronie rodziny i znajomych, jeszcze innych wieczór przed telewizorem
Tak czy siak, powinno być wesoło, kolorowo i energetycznie! Co powiecie na takie kolorki