Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Ale masz piękne, oryginalne storczyki! dużo masz różnych Massdevalii.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja zostałam skuszona znów...Pierwsza od góry - cudeńko
Psychopsis nadal zachwyca swoimi "czułkami".
A ostatnia piękność - śliczna...kolorek bardzo mi przypał o gustu. Asiu, jakiej wielkości jest te kwiatuszek?

Psychopsis nadal zachwyca swoimi "czułkami".
A ostatnia piękność - śliczna...kolorek bardzo mi przypał o gustu. Asiu, jakiej wielkości jest te kwiatuszek?
Joasiu, Twoja kolekcja jest godna pozazdroszczenia, te Masdevallie są cudne
. Życzę Ci dalej takich pięknych kwitnień 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Znowu oczy mi mgłą zaszły!!!! Masdevallie obłędne!
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Dobrze,że już wszystko zostało napisane;można w milczeniu patrzeć i podziwiać,podziwiać.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne Masdevallie, zachwycam się nimi w różnych kątkach i gdzieś widziałam taki wspólny masdevalliowy portret...wyglądały na nim kosmicznie, można było zobaczyć różnorodność nie tylko w kolorach ale też w wielkości
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Asiu, nie umiem napatrzeć się na Twoje Masd.- są niesamowite i urocze. Świetne zdjęcia podkreślają ich piękno- słów brak.
Moje Masd. powoli wychodzą na prostą- po zimie, suchym powietrzu itp- mimo częstego zraszania wyglądały marnie- do tego odkryłam na nich przędziorki. Po oprysku sytuacja się stabilizuje. Na kwiaty pewnie poczekam jeszcze długo- dobrze, że mogę u Ciebie nacieszyć oczy
Super!
Moje Masd. powoli wychodzą na prostą- po zimie, suchym powietrzu itp- mimo częstego zraszania wyglądały marnie- do tego odkryłam na nich przędziorki. Po oprysku sytuacja się stabilizuje. Na kwiaty pewnie poczekam jeszcze długo- dobrze, że mogę u Ciebie nacieszyć oczy

Super!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Prince Charming jest po prostu obłędna 

- Phragboy
- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Asiu twoje Masdevalie piękne i duże, a moje teraz takie niemrawe. Gratuluję.
Piękne -! Jestem zauroczona
Zastanawiałam się nad kupnem ale teraz stwierdzam, że nie ma się nad czym zastanawiać, tylko zamawiać 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Witam serdecznie, ze względu na ciągły brak czasu tylko ogólnie podziękuję wszystkim za odwiedziny. Masdevallie swoim pięknem i różnorodnością kształtu i koloru naprawdę powalają na kolana. Do tego przypadły im warunki w moim mieszkaniu.
Marto, Celinko
Arlet, z jednej strony przykro, że musiałaś wyrzucić jednego Phalaenopsisa. Z drugiej na jego miejsce zmieści się nie tylko jedna ale kilka Masdevalli. One zajmują mniej miejsca jak Phal.
kasiunieczka_32
Dusia
Grażynko
Henryku to tak jak ja, zaglądam po wątkach ale w milczeniu podziwiam.
syljed
Kilka fotek.
Zbiorowe kwitnienia.
Niestety coś szwankuje hosting zdjęciowy. Spróbuję po południu.
Marto, Celinko

Arlet, z jednej strony przykro, że musiałaś wyrzucić jednego Phalaenopsisa. Z drugiej na jego miejsce zmieści się nie tylko jedna ale kilka Masdevalli. One zajmują mniej miejsca jak Phal.

Oby ci się udało i byś znalazła ddla siebie jakąś.Venus9 pisze:może na wystawie w Łodzi sobie coś kupię
Moniko ta pierwsza jest naprawdę wyjątkowa i ładnie rośnie. Idealna dla tych co mają problemy z miejscem. Może kiedyś uda Ci się je zdobyć.Zabka_Monis pisze:Zwłaszcza ta pierwsza mi się podoba ze względu na włoski na płatkach. Przypomina mi ona troszkę Masdevallie strobelii. Może przy kolejnych zakupach będę o taką prosić

kasiunieczka_32

Dusia

Justynko, jest to w zasadzie bardzo wielka roślina i ma duży kwiatek. Na żywo wygląda jakby był cały z wosku. Każdy myśli, że sztuczny. Zaraz wstawię kilka fotek.justus27 pisze:A ostatnia piękność - śliczna...kolorek bardzo mi przypał o gustu. Asiu, jakiej wielkości jest te kwiatuszek?
DziękujęKasia01 pisze:Życzę Ci dalej takich pięknych kwitnień

Grażynko

Henryku to tak jak ja, zaglądam po wątkach ale w milczeniu podziwiam.

Zaraz i tu się pojawiMerghen pisze:gdzieś widziałam taki wspólny masdevalliowy portret

Kamilko w takim razie powodzenia w walce z przędziorkami i wyprowadzeniu na prostą. One strasznie nie znoszą suchego powietrza.Baryczka pisze:Moje Masd. powoli wychodzą na prostą- po zimie, suchym powietrzu itp- mimo częstego zraszania wyglądały marnie- do tego odkryłam na nich przędziorki.
syljed

Chyba sobie żartujesz. Masz takie warunki i mówisz, że niemrawe. Chyba, żeby coś im się stałoPhragboy pisze:Asiu twoje Masdevalie piękne i duże, a moje teraz takie niemrawe.

Karola witaj u mnie i zachęcam do kupna.KarolaW pisze:Zastanawiałam się nad kupnem ale teraz stwierdzam, że nie ma się nad czym zastanawiać, tylko zamawiać
Kilka fotek.
Zbiorowe kwitnienia.
Niestety coś szwankuje hosting zdjęciowy. Spróbuję po południu.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Joasiu, ta M. 'Prince Charming' jest przepiękna! Pozostałe oczywiście też wspaniałe, ale ta podoba mi szczególnie.
Donoszę uprzejmie, że Encyclia od Ciebie pokazała nowy przyrościk, a Masdevallia ma już całkiem spore nowe listeczki, więc może i jak wkrótce zobaczę jej kwiaty.
Donoszę uprzejmie, że Encyclia od Ciebie pokazała nowy przyrościk, a Masdevallia ma już całkiem spore nowe listeczki, więc może i jak wkrótce zobaczę jej kwiaty.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Justynko bardzo się cieszę, że ładnie rosną Ci roślinki. Masdevallia na pewno zakwitnie bo ona jest bardzo chętna i łatwa w kwitnieniu.
A oto obiecane fotki obecnie kwitnących u mnie.

I Angulocaste Red Jewel cała roślina

kwiat ma rozpiętość płatków ok. 14 cm

Nowy pęd

A oto obiecane fotki obecnie kwitnących u mnie.

I Angulocaste Red Jewel cała roślina

kwiat ma rozpiętość płatków ok. 14 cm

Nowy pęd

OOOO! Ale piękne 

Śliczne
nie lubię masdewalli ale u Ciebie bardzo przyjemnie się je ogląda
bardzo podoba mi się zdjęcie ze storczykami w skrzyneczce drewnianej a mini mark uroczy, widać że im dobrze u Ciebie

nie lubię masdewalli ale u Ciebie bardzo przyjemnie się je ogląda
bardzo podoba mi się zdjęcie ze storczykami w skrzyneczce drewnianej a mini mark uroczy, widać że im dobrze u Ciebie