Róże w ogrodzie Gosi - część 3.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie Gosi - część 3.
Annes 77 - trzeba było dołączyć się do zakupów jesienią. Co do tego co mamy zwykle takie rzeczy wie się przed zakupem i zapłaceniem pro-formy.
Danusiu - za Agel bierzemy się od soboty - u nich mam ciągle taki sam status - i w końcu u nich w regulaminie jest napisane że w określonym przez ciebie terminie nie muszą wysłać róż - zabezpieczenie na które mogą się powołać bo ciągle działają. Gdybym wiedziała że z nimi takie kłopoty to zakupów bym tam nie robiła, nie polecam.
AniaJ - też się rozłożyłam po Gardenii, chyba było za ciepło no i dużo ludzi - zwykle w takiej grupie znajdzie się kilka chorych.
Paczka jest wysłana jako Premium, mam funkcję śledzenia przesyłek - dziś wjedzie do kraju. Gorzej będzie z przepakowywaniem jej.
Danusiu - za Agel bierzemy się od soboty - u nich mam ciągle taki sam status - i w końcu u nich w regulaminie jest napisane że w określonym przez ciebie terminie nie muszą wysłać róż - zabezpieczenie na które mogą się powołać bo ciągle działają. Gdybym wiedziała że z nimi takie kłopoty to zakupów bym tam nie robiła, nie polecam.
AniaJ - też się rozłożyłam po Gardenii, chyba było za ciepło no i dużo ludzi - zwykle w takiej grupie znajdzie się kilka chorych.
Paczka jest wysłana jako Premium, mam funkcję śledzenia przesyłek - dziś wjedzie do kraju. Gorzej będzie z przepakowywaniem jej.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu jeszcze wtedy nie znałam szkółki Schultheisa:) Teraz nie przegapię tej okazji:)
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne
, wygląda jak baza do hodowli boczniaka.
Jak dokopiesz się głębiej to zarzuć zdjęcia.

Jak dokopiesz się głębiej to zarzuć zdjęcia.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Aszka ma rację, ja też nie mogę się doczekać, tylko... u mnie jeszcze śnieg... 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Niech tylko ziemia rozmarznie.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Sadzonki mi też się podobają - co do szkółki - nie miałam z nią problemów. Może jak pójdzie dobrze, róże ładnie się rozrosną i zakwitną znów jesienią zrobimy u nich zakupy. Niestety jak to niemieckie szkółki - nie są najtańsi - róże historyczne są drogie.
Z tych ładniejszych zakupiłam u nich Province Panachee, Captain Christy, Belle sans Flatterie - ta ostatnia oczarowała mnie na Helpie. No i zakupiłam kilka rabatowych. Widziałam u nich Edena na pniu ale kosztował koło 150 zł - u nas jeszcze nigdzie jej nie widziałam.
Z tych ładniejszych zakupiłam u nich Province Panachee, Captain Christy, Belle sans Flatterie - ta ostatnia oczarowała mnie na Helpie. No i zakupiłam kilka rabatowych. Widziałam u nich Edena na pniu ale kosztował koło 150 zł - u nas jeszcze nigdzie jej nie widziałam.
Gosiu piękne sadzonki przyszły i bardzo szybko to załatwiłaś jak sama piszesz warto w takiej szkółce zamawiać a ceny takie jak i w innych szkółkach niemieckich.Natomiast wzburzyłaś moją krew Edenką na pniu dawno o tym myślałam ale jak sama piszesz też nie natrafiłam na nią.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Eden na pniu to musi być cudo 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, a mogłabyś podać adres do tej szkółki, w której będziesz zamawiała na jesień?
Czy to też z Czech?
Czy to też z Czech?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu wyczytałam,że róża Cafe wytrzymuje tylko do - 15 stopni....a tak o niej marzyłam