Kolorowy Ogród Geni cz. 4
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4
Geniu Emil będzie miał listę roślin do sprzedania.
Już prosiłam o nią, oczywiście z liliowcami.
Już prosiłam o nią, oczywiście z liliowcami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
Witaj Geniu.ale u Ciebie kolorowo.Cieszę się że ourageous zakwitł.Jutro u mnie w Rybniku wystawa lilii.Byłem już dziś,ale odmian mniej od lat wcześniejszych.Orientalnych mniej,jedynie od pasjonatów z pod folii.Przyjeżdża Emil to idziemy zobaczyć.Pozdrawiam Tadeusz
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zbyszku było by dobrze ,żeby jak najwięcej nowości zakwitło , ostatnio co dzień kilka ładnych odmian kwitnie , a lilie to już tylko kilka które nie zakwitły , pierwsze już przekwitły .
To umówimy się na środę lub czwartek .
Grzesiu ja też sama czasem w to nie wierzę .Działka z domem ma 500 m2 na ogród to może nawet 300m2 nie wypada
Zmobilizuj się i wklej zdjęcia .
Bożenko nie byłam i nie wybieram się , na wyjazd potrzebne są pieniądze
.
Grażynko masz rację pewnie w Emilu cała nadzieja .
Tadeusz też się cieszę ,że mi zakwitł , miał nie duży kwiat ,może dlatego ,że wiosną go dostałam i sadziłam ale jest bardzo ładny .
Zazdroszczę Ci spotkania z Emilem i jego liliami i liliowcami
To umówimy się na środę lub czwartek .
Grzesiu ja też sama czasem w to nie wierzę .Działka z domem ma 500 m2 na ogród to może nawet 300m2 nie wypada
Zmobilizuj się i wklej zdjęcia .
Bożenko nie byłam i nie wybieram się , na wyjazd potrzebne są pieniądze

Grażynko masz rację pewnie w Emilu cała nadzieja .
Tadeusz też się cieszę ,że mi zakwitł , miał nie duży kwiat ,może dlatego ,że wiosną go dostałam i sadziłam ale jest bardzo ładny .
Zazdroszczę Ci spotkania z Emilem i jego liliami i liliowcami

- tadeo
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
Geniu moje liliowce też kwitną nieciekawie,pierwsze kwiaty są mniejsze i czasami nierozbite do końca,ale następne już ok.
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Gieniu u mnie tak samo jak u Tadeo ale jeszcze nie mam tak rozkwitniętych jak u Ciebie, a mam alejkę na zdłusz ogródeczka buziaczki

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Geniu u Ciebie jak zwykle kolorowo ...cały czas coś kwitnie . Mam pytanie gdzie rosną Twoje lilie martagony ...czy w jakiś specjalnym miejscu czy razem z innymi .
Co do robienia zdjęć to najlepiej jak byś się spytała jakiegoś fotografa jak robić zdjęcia w słońcu ...najlepiej wejść do jakiegoś zakładu fotograficznego ...lub jak byś miała jakiegoś znajomego co sie na tym zna to pewno Ci pokażą . Dobrze by było też aby koś Ci pokazał jak przerabiać zdjęcia aby nie miały tyle pikseli / dlatego wychodzą jak lekko rozmazane / szkoda że mieszkam tak daleko to bym Ci pokazała , bo tak na odległość nie bardzo da się to wytłumaczyć .
Miłego dnia Geniu ...pozdrawiam ewa
Co do robienia zdjęć to najlepiej jak byś się spytała jakiegoś fotografa jak robić zdjęcia w słońcu ...najlepiej wejść do jakiegoś zakładu fotograficznego ...lub jak byś miała jakiegoś znajomego co sie na tym zna to pewno Ci pokażą . Dobrze by było też aby koś Ci pokazał jak przerabiać zdjęcia aby nie miały tyle pikseli / dlatego wychodzą jak lekko rozmazane / szkoda że mieszkam tak daleko to bym Ci pokazała , bo tak na odległość nie bardzo da się to wytłumaczyć .
Miłego dnia Geniu ...pozdrawiam ewa
- e-genia
Tadeusz dziś tez 2 nowe zakwitły , jeden pięknie się otwiera a Dawid Kirchow słabo , ale może jeszcze się otworzy .
Alinko lada moment też będą kwitły , już się nie mogę doczekać aż pokarzesz nam swoje skarby .
Ewuniu
a ja mam jakieś martagony ?, nie kupowałam .Troszkę za drogie były na alegro , chyba że mam jakiś przypadkiem .
jeżeli chodzi o robienie zdjęć to musi być jak jest , Adaś mnie zaczął instruować ale i tak nic z tego nie zrozumiałam , chyba aż tak złe nie są i coś na nich widać .
Ewo
ja też żałuję że nie mieszkasz bliżej , ale z innego względu , mogłabym Ci poznać w realu
Genia
Alinko lada moment też będą kwitły , już się nie mogę doczekać aż pokarzesz nam swoje skarby .
Ewuniu

jeżeli chodzi o robienie zdjęć to musi być jak jest , Adaś mnie zaczął instruować ale i tak nic z tego nie zrozumiałam , chyba aż tak złe nie są i coś na nich widać .
Ewo

Genia

-
- 1000p
Geniu 01lipca na 14 i 15 zdjęciu to jest lilia martagon .
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Jak zawsze bajecznie kolorowo ,liliowce piekne
bardzo lubie tawulki, moja kiepsko kwitala w tym roku
Pozdrawiam Markus
bardzo lubie tawulki, moja kiepsko kwitala w tym roku
Pozdrawiam Markus
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Geniu na potwierdzenie faktu że Twoje kwiaty rozkwitają w wielu forumowych ogrodach, pokażę Ci pierwszy kwiat liliowca otrzymanego od Ciebie, a wszystkie które dostaliśmy będą kwitły i niebawem je zobaczysz

Każdy kwiatek który mamy od Ciebie, łatwo się przyjął i dobrze rośnie, jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, dziękujemy Geniu.
Piękne tawułki pokazujesz, my mamy trzy kolory, one zdaje się potrzebują mnóstwo wody, często je podlewasz?
Pozdrawiam Tomek

Każdy kwiatek który mamy od Ciebie, łatwo się przyjął i dobrze rośnie, jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, dziękujemy Geniu.
Piękne tawułki pokazujesz, my mamy trzy kolory, one zdaje się potrzebują mnóstwo wody, często je podlewasz?
Pozdrawiam Tomek

[quote="e-genia"]Krzysztof no i wszystko w porządku ktoś musi lubić też te botaniczne , co do mnie to ja rzeczywiści lubię te najbardziej kolorowe , efektowne .

nadal nie wiem co to za kwiatek .
Geniu
mam to Kalochortus
sklep.cnos-vilmorin.pl/photo/637.jpg

nadal nie wiem co to za kwiatek .
Geniu
mam to Kalochortus
sklep.cnos-vilmorin.pl/photo/637.jpg
- e-genia
Ewuniu nawet nie wiedziałam że od lat mam martagona miałam jeszcze różowy , ale gdzieś mi zginął , znałam je pod nazwą złotogłów .
Markus dzięki moje też nie wyrosły tak ja co ro ,ale kwitną pięknie .
Witaj Tomku bardzo mnie cieszy ,że jesteś z mamą zadowolony z moich liliowców , za 2 -3 lata będą ładne kępki i wtedy dopiero będzie dużo radości .A do tego jakjeszcze iryski zaczna kwitnąć to dopiero będzie kolorowo .
Tawułki rzeczywiście trzeba często podlewać , przynajmniej raz dziennie obficie w takie upały jak dziś , dobrze je mieć gdzieś posadzone blisko wody .
Adam dzięki jesteś wielki , sama nie znalazłam nazwy .
Genia
Markus dzięki moje też nie wyrosły tak ja co ro ,ale kwitną pięknie .
Witaj Tomku bardzo mnie cieszy ,że jesteś z mamą zadowolony z moich liliowców , za 2 -3 lata będą ładne kępki i wtedy dopiero będzie dużo radości .A do tego jakjeszcze iryski zaczna kwitnąć to dopiero będzie kolorowo .
Tawułki rzeczywiście trzeba często podlewać , przynajmniej raz dziennie obficie w takie upały jak dziś , dobrze je mieć gdzieś posadzone blisko wody .
Adam dzięki jesteś wielki , sama nie znalazłam nazwy .
Genia

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Lile, liliowce, żurawki, tuwałki - aż miło patrzeć na takie pastelowe barwy!
- e-genia
A teraz moje liliowce

To Ourageous od tadeo

Before Night Falls

To Ourageous od tadeo

Before Night Falls

-
- 1000p
Geniu te zdjęcia liliowców już lepsze ...ale musisz pilnować aby aparat nie łapał drugiego panu ...tylko pierwszy dlatego niektóre liliowce wychodzą lekko zamazane a np. liście pod nimi wyraźnie ...wystarczy troszeczkę się cofnąć a aparat złapie pierwszy plan ..i rób dużo zdjęć nawet kilka lub kilkanaście jednej roślinki wtedy na pewno jedno będzie najładniejsze / i wybieraj to najładniejsze a resztę wykasujesz/ . Pierwsze trzy są bardzo ładne czwarte już nie bo liliowiec jest zamazany za to wyraźnie widać jego liście ..z następnymi jest tak samo i to nie wina słońca bo zbliżenia wychodzą bardzo dobrze troszeczkę gorzej jest z panoramą .