Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

Przydało by mi się kilka takich tujek po 15zł ;:224
U mnie w sklepach taka roślina o wys.1,80 kosztuje 30zł :roll:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

u nas jest promocja .. Szmaragdy metrowe po 25 zł :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Wpadłam z rewizytą i zobaczyłam piękny ogród. Ta skarpa ze schodkami super. ;:138
Widzę ,że masz talent plastyczny, każdy ogrodnik ma trochę z artysty. :D Twój rysunek z hostą ;:180
Spodobało mi się nasadzenie na trawniku roślin wokół klonu. Taki mały klomb, a jaki ładny. :D

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne zakupy,a ceny też niczego sobie.Fajna ta duża tuja,taka smukła,elegancka.
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

podobała mi się więc ja nabyłem :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

powiem ci że współczuje temu dawidowi .takie ceny thui to ździerstwo.ale ty masz za przyzwoitą opłatę u nas też w takich cenach .nawet bez promocji aha dorzucę ci szafirków masę bo widzę że chcesz się nabyć

ogród u stop klasztoru
muszu852
1000p
1000p

Post »

dziękuję alinko :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Życzę wszystkim dobrej nocki :) i niech pogoda będzie na jutro (oby była tak mi zależy ...)
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Witaj Muszu z zielonego buszu :D
Przyszłam z rewizytą i przeczytałam cały wątek od deski do deski. Toż Ty masz całkiem dorosły i dojrzały ogród! Zielony gąszcz u Ciebie :D Miło mi też oglądać Twoje zmagania ze skarpą i schodami, bo ja miałam dokładnie ten sam problem. Dodatkową trudność sprawia bezpośrednie sąsiedztwo ściany domu. Moje rozwiązanie trochę inne, ale przy skarpie najwięcej zależy od nachylenia zbocza. No i popatrz, co ogród, to inne pomysły :D
A Twoją żonę popieram jak najbardziej! Kwitnące roślinki są niedzowne przy iglakach - wzajemnie podkreślają swoją urodę. Pozdrów ją serdecznie!!! Podziwiam ją też za to, że pracowała ciężko pod Twoim przywództwem, gdy byłeś chory... A wiadomo, że ogrodnik unieruchomiony, to ogrodnik nieznośny :;230

Pytałeś w moim wątku o zastosowanie płyt chodnikowych... Hmmm, takie płyty to świetny materiał do wykorzystania w ogrodzie - pod warunkiem, że nie są ułożone jako lita powierzchnia 'pod kancik'. Twój ogród ma charakter miejsko-naturalistyczny, więc takie płyty byłyby jak najbardziej na miejscu - na przykład jako ścieżeczka zatopiona w trawniku, w odległościach takich jak kroki... Albo jako placyk ułożony razem z cegłami, albo kolorową kostką betonową...
Troszkę za mało dałeś zdjęć szerszej perspektywy, żeby gdzieś je 'zobaczyć'...
A co będzie w miejscu rozebranej pergoli? No i koniecznie pokaż taras i co z niego widać. I gdzie się idzie po schodkach? Mmm, najważniejsza są nie tyle szczegóły, co widoczki :D
Pozdrówki - Ula
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witaj Ulu...
Pozdrowienia dla żonki przekazane, ze wzajemnością :).
Co do całości ogrodu, to jest on w stanie nędzy i rozpaczy gdyż dużo zostało do zrobienia, ale z pewnością kiedyś jakieś miejsce się na coś znajdzie :) a szczerze mówiąc charakter ogrodu stworzył się sam niic nie planowałem, dgyż tak jak Ty pisałaś w swoimwątku o stylu japońskim (nie maiałbym chyba szans zachodować konkretnego stylu, gdyż tu coś wsadze i tam coś dosadze i ... ).

Co do zdjęc to z pewnością się doczekasz tylko nic superanckiego to tam nie ma ale zawsze dobra rada się przyda :) a płyty chodnikowe chwilowo zostają w garażu gdyż mam się wstrzymać do rozkopy na działce nam planują i już jak zakończą wszystko to je ułoże... ale trawnik mi skopią że ola boga :(

pozdrawiam serdecznie muszu z zielonego buszu :)
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
muszu852
1000p
1000p

Post »

Śtasiu dziękuję :)
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Michaś płyty chodnikowe dobra rzecz w ogrodzie. Można z nich zrobić wszystko , nawet murek oporowy. Ja wykorzystałam potłuczone płyty betonowe (chodnikowe) na podniesienie skarpy. Układałam poszarpaną częścią na zewnątrz skarpy ( tak wykonany murek widziałam w projekcie znanego architekta krajobrazu ) Nie mogę uwierzyć, że u Ciebie w ogrodzie jest jakaś " nędza czy rozpacz" Twój zielony busz roślinny bardzo ciekawie prezentuje się w ogrodzie.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja również przyszłam z rewizytą.
Jak już pisałam u siebie, odwiedzałam Cię po cichutku. Śledziłam Twoje poczynania ze schodami, bo mam teraz ten problem do rozwiązania, a Ty pokazałeś schody na zaokrąglonej skarpie, które mnie zainteresowały i czekam na realizację tego pomysłu u siebie. Może nie będzie wypełnienia kamieniami, ale chciałam posadzić pomiędzy belkami roślinki płożące takie jak macierzankę.
Niestety sama ich nie zrobię i czekam już od miesiąca na wykonawcę. Może do zimy się pojawi :roll:
Podziwiam Cię za chęci do przerabiania ogródka. Mój m. nawet nie chce o tym słyszeć.
Trzymam kciuki za dalsze prace, bo to co już zrobiłeś wygląda ekstra.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Narobiłeś sobie pracy tymi zakupami ,więc usprawiedliwiam brak fotek z ogrodu , a szkoda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”