Ogród Soczewki
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki
To sprawdź jak te nasturcje wpływają na mszyce. Może warto spróbować.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia chyba trochę za późno by siać teraz nasturcję, ale w następnym roku będę musiała, bo sporo mam tych wicokrzewów.
Moje arystokratki mają się dobrze ale skubane troche kapryśne są i trzeba na nie uważać.

Moje arystokratki mają się dobrze ale skubane troche kapryśne są i trzeba na nie uważać.

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko, nie dość, że arystokratki to jeszcze a arystokratycznych kubełkach
Piękności 

Witaj Moniko!
Bardzo dziękuję za wizytę w moim ogródku.
Przejrzałam częściowo Twój ogród ( reszta na długie zimowe wieczory ) i widzę, że jesteś bardzo pracowitą ogrodniczką i miłośniczką roślin
I nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć tyle miejsca co Ty
mam tyle chciejstw, a brak mi miejsca.
Z pewnością będę tu częściej bywać.

Bardzo dziękuję za wizytę w moim ogródku.
Przejrzałam częściowo Twój ogród ( reszta na długie zimowe wieczory ) i widzę, że jesteś bardzo pracowitą ogrodniczką i miłośniczką roślin

I nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć tyle miejsca co Ty

Z pewnością będę tu częściej bywać.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
-
- 1000p
Jolu dzięki za odwiedziny i pochlebne słowa.
Pamelko, Kasiu skrzyneczki to własna produkcja. Decoupage to moja druga pasja. Niestety trochę przeze mnie zaniedbywana z braku czasu.
Pamelko, Kasiu skrzyneczki to własna produkcja. Decoupage to moja druga pasja. Niestety trochę przeze mnie zaniedbywana z braku czasu.
Pozdrawiam Monika
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Koniecznie pokaż więcej własnych produkcji. Na pewno je masz

-
- 1000p
Kasiu troszkę mam, ale większość rozdałam lub sprzedałam. W domu zostały moje początkowe prace i nie są one do końca perfekcyjne. Nie jestem niestety z wykształcenia plastykiem, tylko samoukiem.
W kolejce do ozdabiania czekają krzesła i stół na tarasie ( przymierzam się do nich już drugi rok) i dwie drewniane skrzynki na zabawki dla moich łobuziaków. Wstawię kilka fotek jutro.
W kolejce do ozdabiania czekają krzesła i stół na tarasie ( przymierzam się do nich już drugi rok) i dwie drewniane skrzynki na zabawki dla moich łobuziaków. Wstawię kilka fotek jutro.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
-
- 100p
- Od: 17 kwie 2008, o 21:49
Powiem ci szczerze, że ładny ten twój plac. Oj kobieto - masz pole do popisu. Koniecznie posadź krzewuszki odmiany Styriaca w słonecznym miejscu, jeśli jej nie masz. A te które masz, tnij tak jak opisałam w swoim poście. Efekty będą. No co ja mówię... już są 

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 100p
- Od: 17 kwie 2008, o 21:49
Witaj Soczewko,
teraz znowu jestem u Ciebie. I jak tam dzisiejszy skok na ogrodniczy - upolowałaś coś? Jak jutro dopisze pogoda, to może wezmę moją Karolcię do wózka z metalowym koszem i też skoczymy... hehehhe
teraz znowu jestem u Ciebie. I jak tam dzisiejszy skok na ogrodniczy - upolowałaś coś? Jak jutro dopisze pogoda, to może wezmę moją Karolcię do wózka z metalowym koszem i też skoczymy... hehehhe
edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prawdziwa artystka z Ciebie , najbardziej podoba mi się lustro .
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, ja też chcę taką różę na płocie
pachnie?
Uzdolnień plastycznych zazdroszczę i gratuluję pomysłów.
Czerwony komplecik przepiękny. Pokaż w jakiej scenerii zawieszony.

Uzdolnień plastycznych zazdroszczę i gratuluję pomysłów.
Czerwony komplecik przepiękny. Pokaż w jakiej scenerii zawieszony.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- 1000p
Edytko niestety nic nie kupiłam, aż sama się dziwię. Chyba robię się coraz wybredniejsza.
Fabi dziękuję , ale ja mam w sobie bardzo dużo krytycyzmu i dostrzegam niedokładności i ułomności własnych prac. Zawsze się doszukam czegoś niepoprawnego. Ale cieszę się z każdej wykonanej pracy bo robię to sama bez ukończenia żadnych kursów.
Basiu ta róża rośnie u mnie w trzech miejscach i w każdym ma inny wygląd ( chodzi mi o formę bo kwiaty są takie same) Róża bezproblemowa i chyba dlatego u mnie zagościła. Jedynie trzeba ją spryskiwać środkiem na mszyce. Chętnie Ci odstąpię kilka pędów. Jeśli się zdecydujesz to pisz na PW. Słabo pachnie, .... dobra sprawdziłam nie pochnie. a tak na marginesie to mamy czerwiec a wieczory bardzo zimne. Basiu czy chodziło Ci o maki? Leżą w reklamówce i czekają na lepsze czasy
Jak dobrze jest siedzieć cały dzień w domu. Człowiek ma czas na dokładny przegląd ogrodu. Chciałabym tak zawsze.
I tak: wywołałam wojnę mszycą, nawet wstręciuchy zaczeły siadać na dereniu. Odkryłąm na wiązie jakieś narośla, i na tawule nimułki różane.
Jutro czeka mnie wizyta w ogrodniczym.
Obcięłam podmarznietą wiśnie Woodi Zrobiło mi się wolne miejsce i już się zastanawiam czym załatać tą dziurę. Może zestawienie kolorystyczne z krzewuszek i żółtego derenia Spaethii ?
Fabi dziękuję , ale ja mam w sobie bardzo dużo krytycyzmu i dostrzegam niedokładności i ułomności własnych prac. Zawsze się doszukam czegoś niepoprawnego. Ale cieszę się z każdej wykonanej pracy bo robię to sama bez ukończenia żadnych kursów.
Basiu ta róża rośnie u mnie w trzech miejscach i w każdym ma inny wygląd ( chodzi mi o formę bo kwiaty są takie same) Róża bezproblemowa i chyba dlatego u mnie zagościła. Jedynie trzeba ją spryskiwać środkiem na mszyce. Chętnie Ci odstąpię kilka pędów. Jeśli się zdecydujesz to pisz na PW. Słabo pachnie, .... dobra sprawdziłam nie pochnie. a tak na marginesie to mamy czerwiec a wieczory bardzo zimne. Basiu czy chodziło Ci o maki? Leżą w reklamówce i czekają na lepsze czasy
Jak dobrze jest siedzieć cały dzień w domu. Człowiek ma czas na dokładny przegląd ogrodu. Chciałabym tak zawsze.
I tak: wywołałam wojnę mszycą, nawet wstręciuchy zaczeły siadać na dereniu. Odkryłąm na wiązie jakieś narośla, i na tawule nimułki różane.
Jutro czeka mnie wizyta w ogrodniczym.

Obcięłam podmarznietą wiśnie Woodi Zrobiło mi się wolne miejsce i już się zastanawiam czym załatać tą dziurę. Może zestawienie kolorystyczne z krzewuszek i żółtego derenia Spaethii ?
Pozdrawiam Monika