KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
Też boję się o swoje róże, pierwsza ich zima i nie dają oznak życia.
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Na oznaki życia u róż jeszcze za wcześnie. Poczekamy jeszcze pewnie z miesiąc.
Tylko spokój i cierpliwość...
U róży ważne jest żeby nie przemarzła na dole. Jeśli kilkucentymetrowe kikutki przeżyły to będzie w porządku.
Niektóre róże mają naturalnie bordowe łodygi.
Jeszcze raz. Spokój i tylko spokój.
Tylko spokój i cierpliwość...
U róży ważne jest żeby nie przemarzła na dole. Jeśli kilkucentymetrowe kikutki przeżyły to będzie w porządku.

Niektóre róże mają naturalnie bordowe łodygi.
Jeszcze raz. Spokój i tylko spokój.

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
No tak ja wiem , jakos to będzie , nie raz sie martwimy a potem pięknie kwitną, dzisiaj sie przypatrzyłem dobrze i chyba wszystkie jednak cos wypuszczą . Ja mam jeszcze ochotę na te pienne , mam 7 ale ochota rośnie wszystkich róz mam 35 i nie wiem czy cos jeszcze zmieszczęe-genia pisze:Artur róże trzeba przyciąć w kwietniu i odkryć z kopczyków , ja też myślę że będzie dobrze .

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Gieniu !
i slonca i radosci...
Pozdrawiam Markus
Gieniu,to prawdaco dzień będzie więcej wiosennych kwiatków .

Pozdrawiam Markus
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jak okaże się, że mam rękę do róż to jesienią na agrze jeszcze dokupię, wtedy będę bardziej wiedziała czego chcę. Jaka jest nejlepsza pora na sadzenie róz?
- raistand
Teoretycznie jesień. Tak podaje literatura, no i wtedy jest największy wybór. Natomiast tutaj na forum niektórzy twierdzą, że wiosenne nasadzenia lepiej im się przyjmują i jest mniej strat.malgocha1960 pisze:Jak okaże się, że mam rękę do róż to jesienią na agrze jeszcze dokupię, wtedy będę bardziej wiedziała czego chcę. Jaka jest nejlepsza pora na sadzenie róz?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ewo teraz to już takich dużych mrozów nie będzie ,więc nie ma co się za bardzo martwić.
Ranniki wychodzą i dziś jeszcze ładniej wyglądały .
Felu ciągle kupowałam kwiaty , w zeszłym roku kupiłam żurawki a w tym zamierzam zainwestować w hosty .Radość będzie jak wypuszczą liście i okaże się że nikt mnie znowu nie oszukał .
Sabinko masz rację sporo kwiatków z ziemi wychodzi nie potrzebny ten mróz .
Dziś było tak pięknie ,że wyciągnęłam siostrę przed obiadem do ogrodu i zaczynam opowiadać i pokazywać jej te kwiatki wychodzące z ziemi , a ona na to . Czym Ty się dziewczyno fascynujesz?
Ja nie wiedziałabym nawet od czego zacząć żeby to doprowadzić do porządku po zimie .
Mnie to ogród się podoba jak przyjeżdżam wiosną lub latem , i wszystko pięknie kwitnie .
Krysiu, agape u mnie jest tak jak wszędzie , ale śnieg rzeczywiście szybciutko topi się , jeszcze kilka dni myślałam że do końca marca będzie leżał a tu taka niespodzianka .
Dosłownie jest tak jak marzyłam do końca lutego śnieg w marcu początek wiosny
Lamio jutro hosty zamierzam włożyć do donic i postawić do piwnicy jak mi radzono na forum . Jeżeli chodzi o róże to już Andrzej odpowiedział za mnie .
Andrzej dziękuję za odpowiedź na temat róż Małgosi, Tulipanowi
a gdzie ten komentarz z wczoraj ?
Markus witaj oczywiście masz rację .
Ranniki wychodzą i dziś jeszcze ładniej wyglądały .
Felu ciągle kupowałam kwiaty , w zeszłym roku kupiłam żurawki a w tym zamierzam zainwestować w hosty .Radość będzie jak wypuszczą liście i okaże się że nikt mnie znowu nie oszukał .
Sabinko masz rację sporo kwiatków z ziemi wychodzi nie potrzebny ten mróz .
Dziś było tak pięknie ,że wyciągnęłam siostrę przed obiadem do ogrodu i zaczynam opowiadać i pokazywać jej te kwiatki wychodzące z ziemi , a ona na to . Czym Ty się dziewczyno fascynujesz?
Ja nie wiedziałabym nawet od czego zacząć żeby to doprowadzić do porządku po zimie .
Mnie to ogród się podoba jak przyjeżdżam wiosną lub latem , i wszystko pięknie kwitnie .
Krysiu, agape u mnie jest tak jak wszędzie , ale śnieg rzeczywiście szybciutko topi się , jeszcze kilka dni myślałam że do końca marca będzie leżał a tu taka niespodzianka .
Dosłownie jest tak jak marzyłam do końca lutego śnieg w marcu początek wiosny
Lamio jutro hosty zamierzam włożyć do donic i postawić do piwnicy jak mi radzono na forum . Jeżeli chodzi o róże to już Andrzej odpowiedział za mnie .
Andrzej dziękuję za odpowiedź na temat róż Małgosi, Tulipanowi
a gdzie ten komentarz z wczoraj ?

Markus witaj oczywiście masz rację .
- raistand
Nogę się nie odzywać...e-genia pisze: Andrzej dziękuję za odpowiedź na temat róż Małgosi, Tulipanowi
a gdzie ten komentarz z wczoraj ?![]()

A z tymi hostami... Nie ma co narzekać na zapas. Z nazw które podałaś zgaduję, że to od jakiegoś "hurtownika". Trzeba mieć świadomość, że któraś z nich (zwłaszcza Striptease) może mieć HVX. Takie czasy po prostu. Sam też sie do Striptease przymierzam...
No a Great Expectations jest piękna ale rosnie wooooooolnooooooo.....
Pozwolę sobie pokazać dwu albo trzyletnią. Nie pamiętam już

- e-genia
Andrzej ale ja chcę żebyś się odzywał .
Człowiek uczy się na błędach. Hosty zamówiłam na Cebule kwiatowe Hurtownia ogrodnicza Benex.
A te następne 14 na alegro u sprzedającego - patrykk.

Bratki z wiosny 2009 .

Człowiek uczy się na błędach. Hosty zamówiłam na Cebule kwiatowe Hurtownia ogrodnicza Benex.
A te następne 14 na alegro u sprzedającego - patrykk.

Bratki z wiosny 2009 .
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Geniu, u Benexa zamawiałem w tamtym roku i bardzo się zawiodłem, prawie nic się nie sprawdziło z tego co zamówiłem 

- raistand
A kupowałeś jakieś "zwykłe rzeczy", czy cos ciekawszego?Grzesik pisze:Geniu, u Benexa zamawiałem w tamtym roku i bardzo się zawiodłem, prawie nic się nie sprawdziło z tego co zamówiłem
U benexa kiedyś kupowałem mieczyki. Przyszły mieczyki, wyrosły. Zgadzało się ale rewelacji nie było.
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Nie chodzi mi o rewelacje, bo w pierwszym roku uprawy to wiadomo jak jest, ale zamawiałem np różne hosty, a wszystkie były zwyczajne zielone. Dlatego już nic tam nie zamówięraistand pisze:A kupowałeś jakieś "zwykłe rzeczy", czy coś ciekawszego?Grzesik pisze:Geniu, u Benexa zamawiałem w tamtym roku i bardzo się zawiodłem, prawie nic się nie sprawdziło z tego co zamówiłem
U benexa kiedyś kupowałem mieczyki. Przyszły mieczyki, wyrosły. Zgadzało się ale rewelacji nie było.

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
Śliczne brateczki
. Ja juz niemoge sie doczekac sprzątania działki i posadzenia ich pod koniec marca..
. Widziałem dzisiaj krokusy wyłażą u mnie też
. A jak twoje ranniki , pokazały bardziej kwiatuszki ?
Miłego wieczorku

Śliczne brateczki

Miłego wieczorku

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu - hosty i paprocie kupowałam w "Ogrody o zielonych progach" - byłam zadowolona. Pewnie w tym roku też tam coś zamówię.
- e-genia
Grzesiu, Andrzej kurcze ja zawsze robię ten sam błąd , zamiast napisać że zamierzam kupić hosty i u kogo na pewno zostałabym ostrzeżona i nie miałabym zawodu , To nie ma po co ich nawet sadzić w donice tylko zaraz do kompostownika .
Artur dziś jeszcze bardziej kwiatuszki wychylały główki do słońca
Genia

Artur dziś jeszcze bardziej kwiatuszki wychylały główki do słońca
Genia