W.o. Psach cz.8 (2009.09 - 2011.02)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Re: W.o. Psach cz.8 (2009.09 - ...)

Post »

Długo nie zaglądałam, a tu kolejna smutna wiadomość :( Kinga, bardzo mi przykro, że straciłaś Herę :(

widzę nowe psie pyszczki :D a te już mi znane to śliczne wdzianka mają, o fryzurkach nie wspomnę :wink:

pozdrowienia dla wszystkich :wit
a i zastanawia mnie to, że ten uratowany piesek ma aż tylu właścicieli :roll:
x-d-a

Post »

Dziewczynki, nie tylko yorki mają problemy z nie wypadającymi na czas mleczakami - jest to częsta przypadłość małych ras.
Czytałam, że dzieje się tak, ponieważ pieski są karmione wysoko mineralizowanymi karmami i to one mają być przyczyna kłopotów z ząbkami.
Ja przeżyłam to z moim maltańczykiem, któremu do 8 miesiąca nie wypadły górne kiełki i razem z wetem podjęliśmy decyzje o ich usunięciu. Bałam się trochę zwłaszcza narkozy - to takie maleństwo - ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
Teraz mam jeszcze półrocznego kundelka, który też ma jeszcze jednego kiełka, ale na razie czekamy. ;:65
Moja psiaki natomiast uwielbiają zimę i co chwila domagają się, żeby je wypuszczać na ogród. Biegają po śniegu, kopią w nim dziury i są całe szczęśliwe. Raz dziennie chodzimy też z nimi na dłuższe spacerki i nie ubieramy ich w ciepłe ubranka, bo oni są tak ruchliwi, że widać gołym okiem, że jest im cieplutko. W zeszłym roku, jak żył jeszcze mój stareńki Dyzio ubierałam go w cieplutkie ubranko, bo on ledwo już chodził i bardzo marzł.
Pozdrawiam wszystkie pieski i ich właścicieli.
Ptyś i Gutek też :!:

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam serdecznie :)
* Basiu ten sam problem miałam i z Guciem mimo masowania nie zeszło , skończyło się wycięciem obu , kiedy miał prawie 2 lata .Naleweczka ma rację ,że piesek nic się nie zmienia po takim zabiegu .Bazylowi zeszło jak miał 5 mieś ,ale miał masowane .Nie wiem może takim małym pieskom jak Twój się nie masuje , musisz się dowiedzieć u weta :)
Pozdrowiamy ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dala śliczne psiaczki!

Jadziu jak się patrzy na taką foteczkę to nawet zima wydaje się fajna :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko może się narażę wielu osobom ale ja zimę bardzo lubię ;:196
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dlaczego miałabyś się narażać :) Przecież nie każdy musi lubić to samo :) Ja do zimy nic nie mam, tylko ona chyba mnie nie lubi, bo ciągle mnie zamrarza... :;230
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam po dłuugiej przerwie.Na początku chcę przypomnieć Wam Molly.Oto w miarę świeża fotka

Obrazek
Zdjęcie trochę niewyraźne,bo chwilę po fryzjerze (czyli po mnie :heja ) A ! zapomniałam napisać!Od jakiegoś czasu jestem groomerem i zawodowo zajmuję się zwierzątkami.W końcu spełniło się moje marzenie...
Kinguś tak mi przykro z powodu Hery...Dopiero teraz się doczytałam...Ja kiedyś też to przeżyłam-musiałam uśpić mojego 16 letniego mieszańca (był ślepy i głuchy+inne dolegliwości).
Treissi przykro mi z powodu skradzionego psiaka...Maam nadzieję,że już wszystko ok i tyle o nim nie myślisz.
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Molly jest słodka :) Aż chce się ją tulić - wymiziaj ją proszę :)

Jeśli chodzi o skradzionego / zaginionego pieska to już tyle o nim nie myślę. Nowy malec pochłania cały mój czas. Ale oczywiście są takie chwile kiedy wspomnienia wracają i jest ciężko :( Niestety ostatnio mieliśmy ciężki okres i musieliśmy też uśpić dwa pieski :( Oba miały po 15 lat - jeden zachorował na białaczkę, a drugi został pogryziony przez bezdomne psy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Gosiu-gratuluję spełnionego marzenia i ślicznej suni,bardzo fajnie ostrzyżona.Czy dla psów nada się zwykła maszynka do strzyżenia czy musi być groomerska?Aż mnie kusi,by wiosną poeksperymentować...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ależ Molly jest śliczna :) Pięknie ją ostrzygłaś. Gratuluje zdobycia zawodu, grunt to robic to co się lubi.
A jak zdrówko Molly, pamiętam, że jak była mniejsza to troche chorowała i miała problemy z włosem?.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim.No więc tak:do strzyżenia trzeba mieć maszynkę do strzyżenia psów o jak największej mocy.Ja mam 45 watową z Mosera.Jeśli chodzi o ostrza to też kilka ich potrzeba (ja mam 10).Jest takie coś jak nasadki na ostrza ,ale osobiście nie polecam.Nie wiem czy mogę napisać,ale jeśli chcecie to wejdźcie sobie na moją stronę http://www.psifryzjerazor.pl . Są tam m.in.zdjęcia ostrzyżonych przeze mnie psów,cennik i inne tam.Nie wszystkie zdjęcia są zamieszczone.Niektóre czekają na zamieszczenie.
Co do zdrówka Molly to wszystko w porządku.Mała jest zdrowa jak ryba,gania i cieszy się jak małe dziecko.Jest śliczna i mądra...Wczoraj obcinałam bouviera des flandres o tego...
Obrazek
Ładny z niego olbrzym...
Nawet do niego mała lgnęła i chciała się z nim bawić...
Treissi nie smuć się po stracie psiaków...mały z nawiązką Ci to wynagrodzi i zapełni pustkę w Twoim sercu...
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu widzę ,że z Ciebie super fryzjerka , oglądałam zdjęcie piesków które strzygłaś wyglądają bardzo ładnie To fajnie ,że robisz to co lubisz , wiesz nasz znajomy strzyże pieski w Ełku , czasami jak do niego zajedziemy to pomagam trzymając malucha :)
Gosiu życzę powodzenia ;:196
Kochani chciałabym wystawiać Bazylka , ale nic na ten temat nie wiem , będę wdzięczna za każdą radę ;:196 Dowiedziałam się ,że mam go stawiać na deskę od prasowanie lub na stół bo takie małe pieski tak się wystawia , czy to prawda :wink:

Bazylek

Obrazek
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Moniko i u Ciebie same smutne wieści :( a może jest szansa na znalezienie pieska
Gosiugratuluję zawodu, fajnie jest pracować w zawodzie, który się lubi :D
Jadziu chętnie i ja posłucham tych rad, bo mnie wzięło, by Kefira wystawić :wink:
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Och, Jadziu - Bazylek słodki. I też lubi nosić patyczki jak moja Belcia, tylko, że ona jest megalomanką... :roll: Obrazek
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu wiem, że moim psiakom jest dobrze po tamtej stronie i staram się nie smucić, jednak czasami są gorsze dni, kiedy się tęskni... Wcześniej czy później każdy musi odejść to normalne.

Jadziu koniecznie pochwal się jak idą przygotowania do wystaw :)

Basiu ja również myślę o zakupie swojej maszynki. Pani, od której kupowaliśmy Bastiego, podpowiedziała Nam, że dla własnych potrzeb można kupić maszynkę w granicach 200 zł i będzie wystarczająca. Musi to być jednak specjalna maszynko, bo taka zwykła ciągnie pieska.

Soniu niestety nie ma szansy na znalezienie go. Zginą już dawno - we wrześniu. Od Pani, u której pielęgnujemy Bastiego, dowiedziałam się, że w naszej okolicy zdażały się kradzieże psów :( Więc pewnie nasz psiak też padł ofiarą :( Mam tylko nadzieję, że w nowym domu jest mu dobrze...

Moniś Twój piesek lubi duuuże patyki :;230
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”