Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jej, jakie sliczności... widzę, że u Ciebie ona się trochę wspina, właśnie zdaje się te okrywowe odmiany (niektóre) tak mają, że jak je podeprzeć, to ulatują w niebo... moja Heidetraum też tak ma. U Fairy najbardziej urzekła mnie ta odmienność wybarwienia na jednym pędzie kwiatowym, to robi niesamowite wrażenie...

Mszyce to normalka, wiedzą skubane, co dobre :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No cóż Dalu, ja też lubię to czasopismo, szkoda, że wychodzi tak rzadko..... ;:109
Ale ostatnio nie spodobał mi się tam artykuł o pszczołach, nie wiem czy redaktor się pomylił, albo coś przeinaczył, bo napisał,że w zimie podkarmia się pszczoły. A każdy wie, że pszczoły podkarmia się na jesień, w zimie pszczoły zbijają się w kłąb i zjadają, przesuwając się z plastra na plaster w kłębie, zmagazynowane przez nie,a podane wcześniej, we wrześniu przez pszczelarza, pożywienie..... :roll:
Kurka, znów się rozgadałam. :)
Będę czekać na artykuł...... :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też czekam na wieść kiedy lecieć do kiosku :!: :!: :!: Chętnie poczytam :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek[/quote]

.Dalu cudny ten widok ,obraz można by namalować .

Genia
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalu, ja też czekam na wiadomość kiedy ukaże się artykuł. Róże cudowne. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj serdecznie Dalu,
widzę, że trafiłam w dobrą porę :wink: Ja również chętnie poczytam o Tobie i Twoim ogrodzie w tym czasopiśmie, liczę, że dasz nzać, o które chodzi. Ogród Twój podziwiam już od dawna, ogródek frontowy dał mi do myślenia (bukszpany w otoczeniu trzmielniy... mniam :wink: ) a zdjęcie z the fairy utwierdziło mnie w moim wyborze tych róż. U mnie jednak złapały jakąś chorobę, czekam na odpowiedni dzień, żeby je opryskać :roll:
Jeśli pozwolisz, będę Cię odwiedzała i oczywiście zapraszam do siebie :lol:
Miłego dnia życzę
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu ja również czekam z niecierpliwością na artykuł, już się nie mogę doczekać :D
Twoją różaną aleją nie można się nie zachwycić , jest naprawdę bajeczna
x-d-a

Post »

Agnieszko, Olu, Pyziu, Agnieszko,
wcale jeszcze nie mam pewności, ze artykuł się ukaże...ale jakby coś, to na pewno dam Wam znać :D

Ewuś,
pismo jest fajne, ale z tymi pszczołami dali plamę; może Ty mogłabyś być ich konsultantką do spraw owadów :?:

Geniu,
mnie też te róże nieustannie zachwycają...

100krotko,
one są okrywowe, ale w porywach dorastają do 1 metra wysokości, tak że musiałam zainstalować im płotek podtrzymujący.

Gosiu,
witam Cię serdecznie w moim ogrodzie; miło, że Ci się podoba...Ja również z przyjemnością do Ciebie wpadnę

:lol: :lol: :lol:
Dzisiaj jeszcze trochę różu i widoczek ogólny
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu przepiękny ten Twój róż, a różyczka wspaniała, strasznie mi się podoba :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dalu, historię Samsona oczywiscie znam :-) - masz naprawdę niezwykłe i rzadkie imię, uwielbiam biblijne imiona. Szkoda swoja drogą, że tak mało ich w naszej kulturze - mój kuzyn, mieszkajacy w USA nazwał swojego synka Nataniel i nasza babcia bardzo sie dziwiła, co oni tam mają za wymyślne imiona ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

Agnieszko, dziękuję :!: szkoda, że różyczka jest NN; a może ktoś zna jej nazwę?

100krotko, to imię trochę mi ciążyło, zwłaszcza jak chodziłam do szkoły - często mi je przekręcano i dziwiono się: a cóż to za dziwne imię. Jak byłam mała to mnie denerwowało, póżniej się przyzwyczaiłam...

Fragment mojego tegorocznego wrzosowiska

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Dalu, widzę, że Apteni, też podoba się wrzosowisko, bo się tam ukradkiem skrada ;)
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Oj śliczna ta różyczka! Cudna wręcz :shock:
x-d-a

Post »

Piterku, fajnie, że wpadłeś do mnie; ja często jestem u Ciebie, ale tak po cichutku...
A ta różyczka ma niesamowity różowy, wręcz "majtkowy" kolor :oops:

Grzesiu, podziwiam Twoją spostrzegawczość - rzeczywiście aptenia się tam skrada, zresztą nie tylko tam, bo zarosła mi już prawie wszystkie rabaty i wszędzie włazi; coś jej w tym roku pogoda "pasi". Muszę uważać, żeby nie zagłuszyła mi bardziej delikatnych roślinek.

Chętnie się podzielę szczepkami aptenii do ukorzenienia - świetnie rośnie i w ogrodzie i w mieszkaniu. Jeżeli ktoś z Wrocławia jest chętny, w niedzielę przyniosę.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Daluś, różyczka przefantastyczna a rozchodnik również bardzo mi się podoba. Pięknie masz w ogrodzie. A hortensje jak Ci kwitną. Rewelka !!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”