Jak to u Ciebie mało kwiatów? Wcale nie mało tylko ogród masz znacznie większy niż moja działka

I do tego ta soczysta zieleń. Aż miło się ogląda takie fotki. Nie masz się czego wstydzić! Co Ci przyszło do głowy

Liliowce cudne! Szczególnie ten drugi wpadł mi w oko. Piszę się na wymianę jak tylko będzie możliwa - wiem, wiem musi się rozrosnąć troszkę

Też mam takie szczypiory 1-2 pędowe które kwitną.
Jak dla mnie ciut za małe fotki dałaś tych rabatek i niewiele tam widzę. Nawet mimo prób nie udało mi się ich powiększyć

Ciekawa jestem co ma się piąć po tej drabince na orzecha...Trzeba przyznać, że to duża sztuka tak zaplanować rabatę by cały sezon była dekoracyjna i kwitnąca. A myślałaś o roślina dekoracyjnych z liści? Jedną z roślin, którą bym Ci proponowała jest gajowiec żółty. Ma śliczne liście, dobrze radzi sobie w różnych warunkach ( pod orzechem też powinien dać radę

), ładnie kwitnie późną wiosną, ale trzeba go trzymać w ryzach ( jeśli nie chcesz by zawładnął całą rabatką). Mogę nawet podesłać jeśli reflektujesz. Ja jestem zadowolona z rozchodników okazałych jako wypełniaczy na rabacie. Ładnie się prezentują przez cały okres wegetacyjny. Gdy kwitną przyciągają masę owadów. Zimą też mają dużo uroku. Jest kilka różnych odmian, nawet o kolorowych liściach - polecam! Jeśli jabłonka zdrowa to szkoda jej traktować rundapem...