Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kwitną też i inne roslinki. Kwitną ostrózki jednoroczne

zaczynają też kwitnąć ostróżki wieloletnie ale ponieważ były kupione na w tym roku wiosną na kiermaszu, więc są jeszcze bardzo małe, ale za to pięknie rozwinęły się anemony St. Brigit

kwitną przetaczniki

zaczyna kwitnąć słoneczniczek szorstkolistny

no i na koniec moje pomidorki

zaczynają też kwitnąć ostróżki wieloletnie ale ponieważ były kupione na w tym roku wiosną na kiermaszu, więc są jeszcze bardzo małe, ale za to pięknie rozwinęły się anemony St. Brigit

kwitną przetaczniki

zaczyna kwitnąć słoneczniczek szorstkolistny

no i na koniec moje pomidorki

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj
Danusiu. Również lubię przetacznik siwy /nawet nie wiedziałam, że tak się on nazywa/, to tegoroczny nabytek. Mam już trzy odmiany przetacznika a tu na forum widzę, że jeszcze jest cała masa innych.
Comciu. Nie zapominaj, że ja mam ogromny przedogródek, gdzie wiele takich pospolitszych bylin rośnie, a do tego wiesz ile jeszcze trawnika mogę zlikwidować., więc potencjalnie jeszcze dużo przede mną.
Tess dzięki za wizytę, zapraszam częściej, a Alinka najpiękniejsza jest właśnie w takiej wczesnej fazie rozwoju pąka, później już mniej mi się podoba oto ona
to już rumba jest o wiele ładniejsza

i rumba długo utrzymuje się w rozkwicie zmieniając barwy aż do czerwieni, a Alinka dwa - trzech dni i po kwiatku.
Comciu. Nie zapominaj, że ja mam ogromny przedogródek, gdzie wiele takich pospolitszych bylin rośnie, a do tego wiesz ile jeszcze trawnika mogę zlikwidować., więc potencjalnie jeszcze dużo przede mną.
Tess dzięki za wizytę, zapraszam częściej, a Alinka najpiękniejsza jest właśnie w takiej wczesnej fazie rozwoju pąka, później już mniej mi się podoba oto ona

to już rumba jest o wiele ładniejsza

i rumba długo utrzymuje się w rozkwicie zmieniając barwy aż do czerwieni, a Alinka dwa - trzech dni i po kwiatku.
- ada.kj
Tess to tak jak ja

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu jakie piękne są te anemony . Napisz coś więcej na ich temat - proszę . Takich to ja nigdy nie widziałam . O reszcie roślin nie będę wsponinać - i tak piękne
.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ada.kj
Ewuś. Dzięki a na temat anemonów nic nie napiszę, gdyż dostałam je z jakiejś firmy w której zamawiałam inne roślinki jako gratis i mam je pierwszy rok. Muszę dopiero na ich temat podczytać. Wiem tylko, że je moczyłam przez trzy dni w wodzie przed posadzeniem. I już podejrzewałam, że nie zakwitną w tym roku. Są dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem. Mam dawno temu sadzone pojedyncze anemony cebulowe i one mi w tym roku nie zakwitły.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu moje anemony traktuję jako jednoroczne . Po posadzeniu wychodzą , zakwitają i juz w następnym roku ich nie widać . Ja miała już nie sadzić , ale posadziłam wiosną jednen i ten zakwitł na czewono . Starych nie widać
Tak lubię te kwiatki , są urocze , ale nieraz tracę cierpliwość . Teraz muszę zapisać nazwę Twoich i może gdzieś znajdę 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ada.kj
Gosiu. Jak dotąd 29 sztuk licząc korzeń ściętej po kretyńsku róży. Już szykuję miejsce na nowe, ale to dopiero jesienią. Teraz mam ochotę jeszcze na jakieś hortensje, które mam nadzieję będą w sobotę na kiermaszu.