Mój ogród-mariasen cz.2
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario, dziękuje i Tobie też życzę miłej niedzieli.
Iwonko, to dwie nazwy tej samej rośliny, bardzo się cieszę że już wreszcie jest wiosna i pokazują się wiosenne kwiaty, u mnie zaczynają się rozwijać sasanki.
KaRo, ja też jeszcze nie dotarłam wszędzie z porządkami, trochę się boję, że coś zadepczę. Miłej pracy w ogrodzie.

Iwonko, to dwie nazwy tej samej rośliny, bardzo się cieszę że już wreszcie jest wiosna i pokazują się wiosenne kwiaty, u mnie zaczynają się rozwijać sasanki.

KaRo, ja też jeszcze nie dotarłam wszędzie z porządkami, trochę się boję, że coś zadepczę. Miłej pracy w ogrodzie.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majko pokazujesz piękne kwiatki.Na moim ogródku już też coraz więcej kwitnie.Jestem jednak odcięta od kompa.
Zabrali do formatowania.Jak nazbierają się zaległości to trudno będzie nadrobić.
Byłam we Wrocławiu.OB bardzo mi się podobał , taki skomasowany,dużo kwitnących wiosennych,wszystko skrupulatnie
oznaczone.Nie trafiłam tylko na wilczomlecze.Mam taki jeden nieoznaczony.
Szkoda , że w Poznaniu otwierają dopiero 01.05.
Kupiłam przy OB czosnek górski i skalnicę z pstrymi liśćmi.
Do zobaczenia w środę ok. 12:00.Jak co to na pw mój nr kom.
Zabrali do formatowania.Jak nazbierają się zaległości to trudno będzie nadrobić.
Byłam we Wrocławiu.OB bardzo mi się podobał , taki skomasowany,dużo kwitnących wiosennych,wszystko skrupulatnie
oznaczone.Nie trafiłam tylko na wilczomlecze.Mam taki jeden nieoznaczony.
Szkoda , że w Poznaniu otwierają dopiero 01.05.
Kupiłam przy OB czosnek górski i skalnicę z pstrymi liśćmi.
Do zobaczenia w środę ok. 12:00.Jak co to na pw mój nr kom.
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piterek, moje dwie trochę się różnią jedna jest syberyjska, a ta kuklikowata.
Alu, to leszczyna Concorta, ma zielone listki, rośnie wolno i jest bardzo dekoracyjna. Przez pierwsze dwa lata nie wyglądała ciekawie i nawet myślałam, że nie utrzyma się, a w tym roku jest śliczna. Wygląda trochę jak bonsai.
Niektóre rośliny było mi trudno zdobyć, a część znajdowałam 'przy okazji'. Zbieram tylko te rośliny które mi się podobają więc chyba nie jestem kolekcjonerem.

Alu, to leszczyna Concorta, ma zielone listki, rośnie wolno i jest bardzo dekoracyjna. Przez pierwsze dwa lata nie wyglądała ciekawie i nawet myślałam, że nie utrzyma się, a w tym roku jest śliczna. Wygląda trochę jak bonsai.
Niektóre rośliny było mi trudno zdobyć, a część znajdowałam 'przy okazji'. Zbieram tylko te rośliny które mi się podobają więc chyba nie jestem kolekcjonerem.