Ogród -hal1959 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko masz racje na Połczyńskiej w ub.roku mieli duży wybór róz w pojemnikach i obsługa ok, w Kotłowie/Biesiekierz byłam ostatnio maja duzy wybór Rh, azalii, przyszły tez róze ale nie widzialam bo padało
tam to bardzo lubie cos kupić.
Warto jednak zajrzeć do ogrodnictwa przy ul.Topolowej /Rokosowo/ i do Castoramy co prawda zle sie kojarzy naprzeciw cmentarza.
stokrotki sa piękne a zdjęcia super, gratuluje umiejetności!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Halinko właśnie nie dostałam i trochę się martwię,wydaje mi się coś za długo idzie :roll: .

Taruś mają wybór róż na Połczyńskiej ,sama kilka kupiłam niedawno i ładnie mi rosną :D .
Na Rokosowie nigdy nie byłam,a mam najbliżej bo zawsze jadę do domu w tym kierunku,chyba dlatego,że nie wiem gdzie ten punkt,muszę się zorientować gdzie to jest i zajrzeć tam.W Castoramie bywam,czasami coś kupuję :wink:
Cieszę się,że podobają Ci się moje zdjęcia :D ,miłego dnia :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Śliczne epi,złotokap Ci ładnie kwitnie,ile czasu masz go?Mój ma 2 rok jest dosyc duży i ani myśli o kwiatach.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ma go lata,w tamtym roku raczył pokazać 1 kwiat,a w tym nawet nie liczyłam ,ale z ciekawości to zrobię.Mój bardzo pnie się do góry,jest bardzo wysoki,ale na zdjęciu nie widać,zrobiłam zdjęcie części kwitnącej.Jednak po przymrozkach widać ,że górne listki są pomarszczone,zmroziło je :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko pisałam to już wiele razy :roll: Twoje zdjęcia są powalające :shock: nie mogę się na nie napatrzeć :shock: Roślinki są tak wspaniale na nich przedstawione, naprawdę bajka :D
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

halinko - zajrzałam sobie tak z glupia frant i... hihi.. wiem już co mi kwitnie koło funkii :D:D:D choć nie powiem, jak plewiłam na jesieni i mi te cebuleczki właziły pod ręce, to miałam ochotę z nimi zrobić radykalne zmiany ;)
pozdrówka! i deszczu życzę!
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Halinko ale fotki powalajace, ze aż wstyd mi swoje nieudaczniki wklejać.
Dopiero teraz doceniłam urodę przekwitłych sasanek, co prawda kupiłam w tym roku oczywiscie pod wpływem tegoż forum 3 szt.bez białej, ciekawe czy mnie polubia bo jak dotychczas to wyprowadzaja sie gdzie nawet nie zostawią adresu.
słoneczka życzę
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko,donoszę,że mam kalinę :D :D u Ciebie widzę,że jest szczupła na dole a obszerna na górze .Jak to zrobić?Krzewuszkę też sobie kupiłam podpatrując Twoją :oops:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, zachwyciłam się Twoją kaliną, piękna :) Nie wiedziałam, że pigwa tak ładnie kwitnie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ja pierwszy raz widzę kwiaty pigwy, powalające foty :D
złotokap - marzenie :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINKO wpadłam do Ciebie z wizytą a tu znowu super fotki . Pomimo ,że mamy prawie identyczne aparaty ,jednak Twoje zdjecia są o niebo lepsze . Czy u Ciebie jeszcze kwitnie sasanka . U mnie już tylko są IROKEZY . sasankowe . Złotokap ,kalina to wszystko bardzo mi się podoba ,ale niestety do mnie się to nie nadaje ,bo za wysokie . Powiem bratu ,że jego trawa zrobiła furorę na forum . Miłych snów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko kiedy patrzę na sasankę to się zastanawiam kiedy ona jest piękniejsza kiedy kwitnie czy teraz kiedy ma pompony, podobnie jak powojniki. Jak się ociepli to czekam z ;:40 ,a tak na marginesie czy u ciebie tez mroziło , u mnie przez dwa dni - 5, a wczoraj -2, dziś chyba będzie na +, no ale swoje już zrobił.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję Ci za słowa uznania i za zdjęcia i za kwiatki :D

Iwonko na pewno masz na myśli śniedka :?: :D ,on się mnoży szybko :wink:

Taruś nie przesadzaj,że Twoje fotki nieudaczniki.
Właśnie dlatego też lubię sasanki ,bo mają piękne kwiaty,piękne puszki po przekwitnieniu ,a i listkom nic nie brakuje,cały czas sasanka jest efektowną rośliną :D

_oleander_ moja kalina to zwykła wytargana 3 lata temu z pól,M mi przyniósł takiego wysuszonego,wykopanego badyla.Postanowiłam z braku miejsca poprowadzić na pniu i udało się.Zlikwidowałam odrosty boczne i zostawiłam główny pień i rośnie jako drzewko.Z krzewuszki się cieszę,bo w końcu zakwitnie,chociaż w tamtym roku spadła datura w donicy na nią i trochę połamało się gałązek,ale już wygląda dobrze :wink:

Moniu kalina to moje ulubione drzewko :D,pigwa choć duże już drzewko to kwitnie pierwszy raz i dość obficie,chyba będę mieć owoce :?: .Kwitnie inaczej jak pigwowce :wink:

Grażynko
szczerze mówiąc, to ja też dopiero w tym roku zobaczyłam dokładnie kwiaty pigwy :D ,a złotokap też mi się podoba :D

Jadziu dzięki ,że wpadłaś do mnie :D ,poćwicz robienie zdjęć i będą lepsze,po prostu próbuj różnych ustawień i sama zobaczysz kiedy są lepsze ,a kiedy gorsze :D .
Sasanki jeszcze kwitną,chociaż irokezów mają pełno :D Faktycznie trawa u brata jest super :!:

Miruś
mnie się podobają i kwitnące i pomponiaste :D sasanki.
u mnie też było na minusie,ale nie sprawdzałam nigdy ile,bo jak wstawałam to już nie było mrozu :wink:
Dzisiaj 4 dzień przykrywałam niektóre rośliny,ale już jestem tym zmęczona,mam nadzieję ,że to koniec przymrozków :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”