Jolu, tydzień, ale ja zapomniałam zapisać dokładnie kiedy posiałam, w sobotę albo w niedzielę, taka ze mnie gapa
Wiem, że był to dobry dzień do siania według kalendarza biodynamicznego i nasionka były moczone 24 godz
Jolu, wysiałam w takim pojemniczku ze styropiany i włożyłam go w taką moją mini szklarnię, hihihi, przezroczyste opakowanie po ciasteczkach - pączkach ;-) Pilnuję, żeby było wilgotno, chociaż bardziej się boje, żeby nie było za mokro.
Z tego kalendarza to chyba i ja skorzystam. Właśnie się przymierzam do wysiania pasiflory i gazanii. Czyli można zacząć od środy?! Te kilka dni zwłoki mnie nie zbawi, a może pomoże roślinom.
Witaj Halinko! Ale narobiłem sobie zaległości w czytaniu Albo to Twój wątek tak galopuje
A ja kupiłem 'Koraliki' i nawet miejscowi ludzie mi mówią, że to niezawodne pomidorki Więc się cieszę
A z lidla czasem warto skorzystać. Nie zapomnę, jak jesienią były skimie po 5zł
Jacku, dziękuję, że wpadłeś, tych stron u mnie trochę przybyło
A powiedz, proszę, gdzie "Koralika" kupiłeś ?
Ja mam obiecane nasionka od koleżanki z forum, ale tak z ciekawości pytam, czy może w Lidlu
Bo ja tam jeszcze nie dotarłam
Witaj Halinko ,myślałam że będę dziś pierwsza u Ciebie ale widzę że już była Monika.
Widzę że zapaliłaś się do siania rozsady kwiatów. powodzenia życzę
Genia