Szkodnik śpi jeszcze więc skorzystałam i bezkrwawo zrobiłam pare zdjęć ;)
Niestety, Madzia nadal zrywa kwiatki, zauważyłam , że oberwała wszystkie pędy młodziutkiej piwonii A to była chyba świeżo posadzona różowo-łososiowa Gardenia
Tulipanki od sąsiadki
Tulipanowy dziwaczek, którego nazwy nie pamiętam, muszę zajrzeć do zeszytu
poniżej jeden z moich ulubionych kilkuletnich tulipanów, niżej cała rodzinka
Do wybuchu szykuje się powojnik Constance, już witnie pierwszy, młodziutki jeszcze powojnik Violet Pink
Aniu prze nitkę dotarłam do kłębka, od klematisów do twojego watka. Masz pełno powojników,aż milo patrzeć "Violet Pink" bardzo ładny, a jaki piękny kociak, na początku myślałam ze to "Maine Coon" , ale twój norweski jest chyba większy.
W ostatnim dniu kwietnia najwięcej jest fioletowo-różowych tulipanków, które mają kolor bardzo podobny do powyższego powojnika Constance (na jednym ze zdjęć widać go w tle)
I na koniec szkodnik, który wreszcie duzo czasu spędza w piaskownicy więc oszczędza sporo kwiatków
Przy powojniku violet Pink widać trochę konstrukcję z siatki, która chroni przed zrywaniem kwiatków, przed tulipanami są zagrody z kratek do powojników część nowo kwitnących roślinek przed zrobieniem zdjęć ląduje za kratkami
Aniu,a czy ty tak nawozisz tego szkodnika że tak szybko rośnie?Buziaczki dla tatusiowego szkodnka...mówię Ci :oni uknuli spisek
Muszę upolować Violet Pink...tylko gdzie ja go posadzę