Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Serwus Iza, pogoda Cie nie rozpieszcza .
Mam nadzieje ze dosc szybko bedziesz mogla wysadzac rosliny do gruntu.
Zycze slonca, bezwietrznej pogody w duzym plusie.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Świetna tawułka! Przymierzałam się do zakupu, ale na razie zrezygnowałam.
A ranniki przesłodkie!!! Chyba coś przegapiłam - jak to znajdy? Wyrzucone :shock: ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdążyłam wrócić z zakupów (spożywczych :lol: ) i rozszalała się śnieżyca. Teraz nie ma już po niej śladu, ale zaczyna grzmieć. Zwariować można z tą pogodą. W skrzynce znalazłam awizo na paczkę. Ciekawa jest od kogo - od Ani czy od Mariolki...
Drogie Agnieszki - te ranniki nie były wyrzucone teraz, w tej postaci. Zapewne jesienią. Ja musiałam się nieźle umordować by je wykopać. Gdyby nie kwitły to bym ich nie odkryła :lol:
Jolu - ja w zeszłym roku za długo przetrzymałam swoje rośliny w tych kapersach, pogoda była kiepska. Jak się unormowała to rośliny ( a właściwie ich korzonki ) wyglądały nieciekawie. Na opakowaniu od wewnętrznej strony jest napisane by od razu po zakupie wysadzać. Niestety póki się nie otworzy opakowania to nie można tego przeczytać :cry: Poza tym często te kłącza są malutkie i kiepsko sobie radzą w ogrodzie. Dlatego warto posadzić je w doniczkach by podrosły i zadbać o nie.
Witaj Ewuniu! Masz zamiar na rowerze szukać wiosny? Biedronka wcale nie jest taka zła...Poza tym powszechna, bo wszędzie jej pełno!
Dzięki Markus za cudowne życzenia! Mam nadzieję, że szybko się spełnią :wink: Mój M zaczyna narzekać na mieszkanie z "działką" pod jednym dachem :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ranniki super i trudno pojąć, że ktoś je wyrzucił :?
Izo, wkrótce wyślę Ci karpy dalii kaktusowych i pacioreczników, bo o te kwiatki prosiłaś prawda? Pozostałe, jak je przewiozę ze starego ogrodu.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu widzę ,że zaszalałaś w B :lol: Ja dziś kupiłam doniczkowe ale nie w B .W B . dokupiłam jeszcze kilka torebek cebulek :lol: Dziękuję bardzo za zdjęcie ;:196
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izunie chyba zasypało bo się nie odzywa :?
Kochanie chciałam jeszcze zapytać co to jest w trzeciej torebce :?: bo nie widzę nazwy :wink:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jadziu - To jakiś liliowiec.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Biedronka jest wszędobylska, ale ja obawiałbym się roślin stamtąd z innego powodu - nieznajomości odmian. Różaneczniki mogą miec 30 cm, a mogą 4 metry. Hosty może nie aż tyle, ale też rozpiętość jest duża. A po nazwie "hosta różowa" czasem trudno dobrać stanowisko - np. z przodu czy z tyłu rabaty? A jak już kupię, to nie patrzę czy kosztowało 3 zł czy 30 - tak samo szkoda wyrzucić :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, zgadzam się z Krzyśkiem - nazewnictwo u niektórych producentów współpracujących z hipermarketami czy mniejszymi sieciami jest często godne pożałowania. Ale jak widzę na obrazku, że na pewno tego nie mam, to kupuję. W jednej z sieci sprzedają często sześciopaki roślin i przyznaję się, że sobie przekładam rośliny, wyjmując je z ziemi, by wybrać najlepsze.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dzięki Kochani, że zaglądacie do mnie!
Pragnę donieść, że wbrew przypuszczeniom Jadzi śnieg mnie nie zasypał. Jeśli mnie coś zasypało to roślinki...pod każda postacią. Dostałam kolejna przesyłkę i muszę wszystko poupychać w donicach - pogoda ciągle kiepska i sadzenie w ogrodzie nie wchodzi w rachubę. Zaczyna brakować mi doniczek i miejsca. Na korytarzu za drzwiami mam zastawioną całą szafkę. Część wyniosę chyba do piwnicy. Muszę zaraz pędzić po kolejny worek ziemi. Chyba przerasta mnie to logistycznie. :cry: Wykorzystałam już większość plastykowych butelek po mleku, które nazbierałam i chciałam z nich zrobić nawadniacze ( według pomysłu Grażynki-kogry) na leśnej rabacie. Muszę dalej zbierać...
Popikowałam koleusy. Bulwy cally poszły jak oszalałe w "zieloną masę" i mają 40 cm liście. Chyba przydałyby im się większe doniczki...Sama nie wiem...
Jadziu - Asia ma rację! To liliowce. Całe 3 szt. Ponoć mieszanka. Zobaczymy co nich wyrośnie :wink:
Bishop - zawsze istnieje możliwość przesadzenia. Ogrodnicy to lubią :lol: Jeszcze nie jestem na etapie wyrzucania - raczej dopiero zbierania.
Problemy z nazewnictwem i odmianami niestety Jacku zdarzają się wszędzie. To nie tylko domena supermarketów.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! Podziwiam Twój zapał! Ja wciaż zwlekam, jak przychodzi co do czego, to gapię się w torebki nasion i nie mam odwagi na start...Jak to potem okiełznać? Logistycznie powiadasz?
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Izo, mam nowe eukomisy, kalle i tygrysówkę. Zdjęcia u mnie.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Izo , ależ narobiłaś zakupów :D :shock: .
Ciekawa jestem bardzo co Ci wyrośnie z tych liliowców ;:154
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu szkoda ,że mieszkasz daleko :? przyszłam bym do Ciebie i pomogła :lol: w sadzeniu roślinek .
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Izo, u mnie właśnie zaświeciło słoneczko, ale jest zimno. Planuję trochę prac w ogrodzie. Najpierw wyskok do Biedronki (pod pozorem zakupów, cały tydzień narzekałam, że wszystko się pokończyło) .Mam nadzieję, że jeszcze coś z cebul i innych roślin zostało dla mnie.
Czy kalle już nawozisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”